به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، تامل در آموزه های اقتصادی، نظام های سه گانه ی تشریعی ، عقیدتی و اخلاقی اسلام و تلاش برای جست و جوی مواضع و چگونگی مواجهه با آن مفاهیم و پدیده ها ومسئله ها و امور اقتصادی هم مقوله ای ضروری و هم از ضروریات عصری جامعه محسوب می شود.
در مجامع علمی و دانشگاهی نیز این مقوله که اسلام به عنوان دین خاتم و جامع ادیان توحیدی چه اصول و قوائد و ضوابطی را در اقتصاد جوامع مبتنی بر آموزه های دینی اراده کرده است و تحقق آن ها را از ملزومات ایفای وظایف انسان در قبال هدف اصلی خدمت او می داند از جمله نیاز ها محسوب می شود لذا همواره تبیین مطالب و تتبع تحقیق در مباحث اسلامی و ارتباط آن ها با اقتصاد از سوی عمده ی دانشگاهیان مورد مطالبه بوده است تا ضمن پاسخ گویی به سوالات مطروحه در این خصوص ، زمینه های لازم جهت اموزش و پژوهش در مسائل مربوط به اسلام و اقتصاد فراهم آید.
کتاب حاضر نیز تلاش می کند تا بخشی از تعهدات و رسالت های دانشگاه را درقبال مطالعات مطروحه به شیوه ای متناسب با روندها و پیشرفت های موجود در این عرصه و با لحاظ روش شناسی عاری از التقاط ، که هم به دین و هم به علم خسارت وارد کرده است پاسخ گویی کند.
در این کتاب موضوعات و امور مربوط به اقتصاد اسلامی تبیین و تعمیق شده و نویسنده کوشیده تا این نکته را دنبال کند که ظهور اقتصاد متناسب با دین ،مقوله ای تدریجی بوده و متناسب با تلاش های اقتصادی افراد و جامعه در راستای ارتقای اقتصادی خود، که در عین حال به همان نسبت از آموزه های دینی بهره مند شده است ، جلوه می نماید و به همین منظور نیز، جلوه ی اخلاق در اقتصاد و ایجا جامعه ی دینی اقتصاد را در انتهای کتاب آورده کرده است.
گفتنی است که کتاب حاضر مشتمل بر هشت فصل است که فصل نخست به ؛ مقدمات و کلیات اختصاص دارد. وهفت فصل دیگر عبارت اند از؛ «مبانی و اصول» ، «تولید» ، «توزیع» ، «مبادله» ، «مصرف» ، «اخلاق و اقتصاد» و «ویژگی های اقتصادی جامعه ی دینی».
کتاب «اسلام و اقتصاد» را انتشارات دانشگاه تهران در قطع وزیری ، شمارگان 500 نسخه و با قیمت 12 هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما