به گزارش خبرگزاری شبستان، معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران در نشست کارگروه ائمه جماعات مساجد محله هرندی در مسجد حجتیه با بیان اینکه هر مسجد باید تا فاصله 500متری خانه های اطراف خود را پوشش دهد گفت : همانطور که معضلات محله هرندی یک مجموعه پیچیده ،به هم پیوسته و در هم تنیده است ؛ راه حل آنها نیز نیازمند تهیه و اجرای کامل یک مجموعه به صورت جورچین و پازل است و در این مسیر هر کسی باید به وظیفه خود عمل کرده و باید سازمان ها و نهادهای مختلف بر اساس کارکردهای خود، این پازل را تکمیل کنند .
حجت الاسلام امرودی در جمع صمیمی ائمه جماعات کارگروه مساجد هرندی با اشاره به روند طرح ارتقاء زندگی در مرکز تاریخی طهران گفت : ما در ابتدای این مسیر قرار داریم و برقراری امنیت ، جزء مراحل نخستین طرح انضباط شهری به شمار می رود و اگر امنیت برقرار شود ، کارها به خوبی به پیش می رود .
وی ادامه داد: این طرح 18مرحله دارد که در حال حاضر در مرحله سوم آن قرار داریم و اگر طرح در وضعیت فعلی رها شود همه چیز از دست رفته و همان شرایط ناهنجار گذشته به سرعت باز می گردد .
معاون اجتماعی فرهنگی شهردار تهران ضمن تشریح امکانات کنونی منطقه 12 گفت : این منطقه با 219مسجد، 11 امامزاده،206حسینیه،1مهدیه،6دارالقرآن،308مدرسه و36حوزه علمیه، زیر ساخت های خوبی دارد و با توجه به اجرای طرح غربالگری خانه به خانه ، آمار دقیقی از وضعیت 7300 خانه در این محدوده و مشکلات آنها داریم .
حجت الا سلام امرودی با تأکید بر نقش روحانیت و مراکز دینی در حل بسیاری از معضلات اجتماعی گفت : شما ائمه جماعات مساجد بخش مهمی از جامعه مدنی به شمار می روید که در عرصه مبارزه با ناهنجاری های اجتماعی دارای نقش منحصر به فرد و تعیین کننده ای هستید و محور قرار گرفتن مساجد، یک راه حل پایدار در رفع معضلات اجتماعی می باشد.
وی ضمن بیان نقش مساجد در حل معضلات اجتماعی گفت : اگر ایمان وارد شود ، شخص معتاد سریع تر و پایدارتر نجات می بابد و نجات بسیاری از آنها وابسته به کارکردهای نهاد دین و در دست روحانیت می باشد چراکه اینها باید از لحاظ ذهنی نیز توبه کرده و زندگی جدیدی را شروع نمایند.
معاون شهردار تهران با اشاره به تجهیز 100کمپ ترک اعتیاد در ظرف 10 روز گفت : بعد از سم زدایی و اتمام مرحله بازپروری در کمپ ، تازه مشکل شروع می شد؛ لذا با همت مدیریت شهری و برنامه ریزی های انجام گرفته 44 مرکز بهاران برای توانبخشی آسیب دیدگان اجتماعی با ظرفیت چهار هزار مرد و دو هزار زن در مناطق 22 گانه در اسرع وقت ایجاد شد به طوری که در بعضی جاها، ساختمان های اداری و یا نواحی شهرداری برای تجهیز مراکز بهاران، تخلیه گردید.
حجت الاسلام امرودی در ادامه با اشاره به راه اندازی 18مرکز پرتو و یک مدرسه صبح رویش جهت سامان دهی کودکان کار و خیابان گفت: حمایت از این قشر نیز تداوم خواهد داشت.
وی ایجاد سامان سرا را در جهت استفاده گروه معتادان پرخطر دانست و گفت بسیاری از افراد جمع آوری شده، معتاد حرفه ای نبودند بلکه در گذشته زندگی سالمی را تجربه کرده و پزشک یا تاجر و کاسب بودند ولی در اثر حادثه ای به اعتیاد روی آوردند؛ لذا این دسته را تفکیک و در مددسراها جای دادیم.
معاون اجتماعی فرهنگی شهردار تهران در پایان مهمترین بخش از پروژه ارتقاء زندگی در مرکز تاریخی طهران را ایجاد و استمرار امنیت ذهنی در ساکنان این محل دانست و افزود : ایجاد امنیت ذهنی بزرگترین محصول طرح انضباط اجتماعی است که یکی از مهمترین گونه های امنیت به شمار می رود و نقش علمای دین در تأمین امنیت ذهنی بر هیچ کس پوشیده نیست.
در ابتدای این نشست ، حجت الاسلام صادق زاده رئیس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران ضمن ارائه گزارشی از اقدامات مرکز در طرح انضباط اجتماعی گفت : علمای گرامی از طریق رسانه پرنفوذ که همانا منابر در مساجد و تکایا می باشد می توانند با تبلیغات فراگیر در میان خانواده ها ، به استمرار و تکمیل طرح انضباط اجتماعی کمک نمایند.
وی عدم توزیع ناهنجاری ها در سطح شهر را ثمره اجرای مدبرانه این طرح دانست و گفت: مرکز نیز در راستای مشارکت در انجام طرح اقداماتی را انجام داد که می توان به موارد ذیل اشاره نمود : ساماندهی و بسیج ظرفیت مساجد با محوریت ده مسجد شاخص محله هرندی ، برقراری ارتباط دو سویه مسجد و مدرسه در جهت ترغیب و تشویق نوجوانان برای حضور در مساجد با هماهنگی مدیران مدارس، بازدید میدانی و بررسی مشکلات مساجد این منطقه از نزدیک و با حضور مسئولان مربوطه، که در روزهای سه شنبه هرهفته در حال انجام می باشد.
نظر شما