به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از كرمان، سرهنگ يوسف نجفی بعدازظهر امروز(12 بهمن) در نشست خبری پلیس و خیران با هدف کاهش سوانح رانندگی، با اشاره به اينكه استان كرمان به عنوان پهناورترين استان داراي بيش از 25 هزار كيلومتر جاده، 91 پایگاه جادهای ، 26 پایگاه هلال احمر، 13 راهدار و 17 پاسگاه پلیس راه است، افزود: متاسفانه در ده ماهه سالجاري 621 نفر در حوادث رانندگي در سطح استان جان خود را از دست دادهاند.
۸هزار و ۴۳۴ نفر از سال ۸۵ تاكنون در حوادث رانندگي در سطح استان كرمان جان خود را از دست دادهاند
وي با اشاره به اينكه از سال 85 تاكنون 8 هزار و 434 نفر جان خود را در حوادث رانندگي از دست دادهاند و 30 هزار و 369 نفر مجروح شدهاند، گفت: در ده ماهه امسال در مجموع 2 هزار و 180 فقره تصادفات در سطح استان رخ داده كه 3هزار و 85 نفر مجروح شدند.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي استان كرمان بخش عمدهاي از حوادث رانندگي در سطح استان را ناشي از واژگوني و خروج از جاده عنوان كرد و افزود: از مجموعه 374 فقره تصادفات فوتي 53 درصد ناشي از واژگوني بوده است.
سرهنگ نجفي با بيان اينكه 47 درصد تصادفات برخورد یک یا چند وسیله نقلیه با هم بوده است، خاطرنشان كرد: در 25درصد از کل تصادفات فوتی و جرحی موتور سیکلتها نقش داشتهاند که 71 نفر منجر به فوت و 870 نفر مجروح شدهاند.
بيشترين علل تصادفات در سطح استان كرمان
وي با اشاره به اينكه بيشترين آمار تصادفات در بازه زماني 4 عصر تا 8 شب رخ داده است، بيان كرد: بیشترین علل تصادفات عدم توجه به جلو 38 درصد ، تخطی از سرعت مطمئنه 27 درصد ، انحراف به چپ 13 درصد ، عدم رعایت حق تقدم 13 درصد و سایر علل 9 درصد است.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي استان كرمان فراواني وسايل نقليه در تصادفات را 59 درصد سواری، 13 درصد وانت، 15 درصد كاميون و 9 درصد وسايل نقيله عنوان و يادورشد: 60درصد از تلفاتي كه در هشت ماهه سالجاري رخ داده در محل حادثه و 40 درصد در مسیر انتقال بیمار به بیمارستان و يا در بيمارستان بوده است.
سرهنگ نجفي با اشاره در سالجاري قشر جوان عمده تلفات رانندگي را تشكيل داده اند، گفت: 39 درصد تمامی فوت شدگان مجرد و 56 درصد متاهل و پنج درصد نا معلوم بوده است و وضعيت تحصيلات آنها 31 درصد بی سواد ، 19 درصد ابتدایی ، 16 درصد راهنمایی، يك درصد فوق دیپلم و پنج درصد كارشناسي بودهاند و آمارها نشان ميدهد كه فوتشدگان كساني بودند كه سطح تحصيلات آنها پايين بوده است.
نصب سامانه كنترل سرعت يكي از اقدامات موثر در حوزه حوادث رانندگي در سطح استان كرمان
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي استان كرمان نصب سامانه کنترل سرعت را یکی از اقدامات بسیار خوب در سطح جادههاي استان برشمرد و گفت: در نقاطي كه دوربين نصب شده بود 68 درصد تصادفات فوتی کاهش داشته و 38 درصد تصافات جرحي و 33 درصدخسارتي بوده است.
وي توانایی کنترل سرعت در طول مسیر علاوه بر سرعت نقطهاي، معرفی و شناسایی خودروهایی که خلافی بالایی دارند، ارائه تصویر زنده از هر ایستگاه در مرکز کنترل و امكان تشخيص پلاك خودرو به صورت خودكار را از قابلیت های دوربینهای کنترل سرعت عنوان كرد و گفت: 14 جفت کنترل سرعت ثابت در جادههاي استان كرمان وجود دارد با توجه به گستردگي استان كرمان ناچيز است و همچنين 25 دستگاه دروبين نظارتي در محورهاي مواصلاتي استان كرمان وجود دارد.
سرهنگ نجفي خاطرنشان كرد: كسب رتبه نخست استان كرمان در سال 92 به دليل گسترش و نصب و بهره برداری از دوربینهای کنترل سرعت ثابت در جادههای استان، افزایش توان عملیاتی پلیس راه با افتتاح راه اندازی پلیس راه جنوب استان بوده است.
وي با بيان اينكه مهمترين عامل تصادفات عامل انساني است زيرا وسيله نقليه و جاده در تسلط انسان است، گفت: آموزش و فرهنگسازي و كنترل اجراي مقررات ميتواند در كاهش حوادث رانندگي تأثيرگذار باشد.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي استان كرمان ساخت و تجهيز ايستگاههاي پليس، اورژانس وهلال احمر، ساخت و توسعه مجتمعهاي خدماتي بينراهي، افزايش ناوگان خودرويي پليس، گسترش و به كارگيري دوربينهاي كنترل در سطح استان، ساخت سكوهايي براي استقرار تيمهاي كشتي باعوامل پياده در مناطق پر حادثه و نصب بنرهاي آموزشي و هشداردهند ترافيكي در سطح استان را از جمله مهمترين اقداماتي كه ميتوان براي كاهش حوادث و تلفات جادهاي در استان كرمان عنوان كرد.
نظر شما