آیا تو هم منتظرهستی؟!

تا به حال شده از خودت بپرسی که آیا تو هم از منتظران حضرت مهدی(عج) هستی یا نه؟یه خورده فکر کن.راستش وقتی این سوال رو از خودم پرسیدم.دیدم که جواب دادن بهش خیلی سخته!شاید اولش خیلی ساده به نظر برسه اما وقتی ...

خبرگزاری شبستان/قم

اشاره:

تا به حال شده از خودت بپرسی که آیا تو هم از منتظران حضرت مهدی هستی یا نه؟یه خورده فکر کن.راستش وقتی این سوال رو از خودم پرسیدم.دیدم که جواب دادن بهش خیلی سخته!شاید اولش خیلی ساده به نظر برسه اما وقتی یه ذره بیشتر بهش فکر میکنیم،میبینی که واقعا جواب دادن به این سوال خیلی سخته!ولی آخه چرا؟ مگه نه اینکه هرسال انتظار نیمه شعبان رو میکشیم تا در و دیوار رو آذین ببندیم و همه جا رو چراغونی کنیم و شربت و شیرینی پخش کنیم؟پس آخه سختی این سوال کجاست؟بهتره یه ذره ساده تر بپرسم من در طول یک شبانه روز کدوم یک از اعمال و رفتارم در راستای ویژگی های یه منتظر واقعیه؟؟!!
برای کمک به خودم هم که شده تصمیم گرفتم از خیلی از شما ها این سوال رو بپرسم.و جواب ها این هایی بود که الان با هم مرور می کنیم...
سید حجت حسینی خیلی ساده و روشن جواب میدهد: بله،با آماده کردن ونزدیک کردن خودم به شیعه واقعی.
این دانشجوی 21ساله ادامه می دهد:با انجام اعمال عبادی همچون نماز واذکار،فعالیت در کارهای فرهنگی اسلامی و جذب افراد به این کارها و کلاس ها.


راضیه هم میگوید:بله سعی میکنم با عمل به وظیفه و سعی در شناخت آن حضرت یک منتظر باشم.


احسان زندیه جوان دیگری است که در ابتدا خیلی محکم می گوید:بله من زندگی ام را با ایشان عجین کرده ام.
این جوان 21 ساله اما در ادامه چنین میگوید:هرچه فکر می کنم میبینم که کارهای من با عث سرافکندگی است و ارزش زیادی ندارد اما همین که ناراحت هستم فکر می کنم قدمی باشد به سوی انتظار.عصرهای جمعه هم وقتی دلم می گیره یه گوشه می نشینم و با خودم فکر میکنم که یک هفته دیگر هم گذشت و من هنوز آماده ظهور حضرت نشده ام.


مصطفی خانی جوان 29 ساله ای که تحصیلاتش را در رشته کتابداری و اطلاع رسانی به پایان برده هم جوابش مثبت است.مصطفی میگوید:با تمام وجود برای ظهور آقا دعا می کنم و از خدا میخواهم که مرا هم یکی از یارانش قرار دهد و سعی میکنم به دستورات آن بزرگواران که عمل کنم که یکی از آنها پیروی از ولایت فقیه و مقام معظم رهبری است.
عسگر زال که 45 بهار از زندگی خود را پشت سر گذاشته است با جواب بله ای اینگونه ادامه می دهد:برای سلامتی و ظهور آقا دعا میکنم و در طول شبانه روز سعی میکنم که به دستورات اسلام عمل کرده و پیرو ائمه(ع) باشم.


جوان دیگری که خود را گمنام معرفی می کند بدون اینکه پاسخ مثبت یا منفی بدهد فقط می گوید اعمال ما می تواند در راستای انتظار باشد.عصر جمعه سعی میکنم ببارم!
اقدس تیمورزاده هم جواب مثبت می دهد و می گوید با تلاش برای تبلیغ مهدویت و انجام کارهای فرهنگی و انجام واجبات سعی میکنم منتظر حضرت باشم.وی ادامه میدهد عصر روز های جمعه با خواندن دعای فرج و یا رفتن به جمکران و گلزار شهدا آرام میگیرم.


حمید مردانی که به نظر جوانی اهل درس و بحث به نظر می رسد میگوید:بله با تلاش زیاد در درس خواندن و کمک کردن به دیگران و دعوت از آنها برای ادامه تحصیل سعی میکنم از منتظران حضرت باشم.


محسن عزیزیان که دانش آموزی 17ساله است هم با صراحت میگوید بله چو دانی و پرسی سوالت خطاست.
البته اینم حرفیه!!!
محسن حرف هایش را تکمیل می کند و می گوید:من در طول شبانه روز با نماز خواندن،پوشاندن چشم از نامحرمان، خوش اخلاقی با دیگران و عمل کردن به دستورات نایب برحقش سعی میکنم از منتظران آقا باشم و عصرهای جمعه با رفتن به حرم و گره زدن دلم با ضریح حضرت معصومه خود را آرام میکنم.


مریم هم که جوانی تحصیلکرده و با هوش است میگوید:بله .مسلما.فکر میکنم می توانم با اعمال و رفتارم منتظر واقعی باشم نه اینکه با گناه باعث ناراحتی مولایم شوم.
مریم ادامه می دهد:ما متاسفانه بسیار دچار روزمرگی شده ایم و گاها از این امرغافلیم که امام زمان ناظر بر اعمال ماست .اما با خواندن دعای عهد،دعای فرج و صلوات بر ایشان و تلاش در احیای امر به معروف و نهی از منکر می توانیم زمینه ظهور را فراهم سازیم.


حجت الاسلام مقدم نیز که عصرهای جمعه را با رفتن به جمکران و درد و دل کردن با آقا می گذارند، می گویند: ان شاء... که از منتظران آقا باشم. وی که 4 سال سن دارد، انجام واجبات و مستحبات و ترک محرمات و مکروهات را نشانه یک منتظر می داند.


مبینا که نوجوانی 15 ساله است نیز جواب جالبی می دهد و می گوید: از پاسخ دادن شرمنده ام، او ادامه می دهد در طول شبانه روز کاری می کنم که امام زمان (عج) از من راضی باشد.


آقای چهل اخترانی هم می گوید، سعی می کنم که باشم و تلاش می کنم در مسجد که پایگاه اصلی قیام امام است، بیشتر حضور یابم. وی با این تک بیت تمام می کند که "آنقدر ندارم که خریدار تو باشم، بهتر که خریدار خریدار تو باشم".


محسن کرمانی هم می گوید: به سختی می توانم بگویم که منتظر هستم، اما تلاش می کنم با غیبت نکردن و ترک گناه یک منتظر باشم.


حسین مهدوی مقدم هم می گوید، امیدوارم که ما را جزء منتظران حساب کنند. وی رعایت تقوا، تبلیغ و امر به معروف و نهی از منکر، خواندن زیارت آل یاسین و قرائت دعای عهد، خشنود کردن و برطرف کردن حاجت شیعیان و بیدار کردن عشق امام زمان در دل ها را از جمله اموری می داند که می تواند در راستای انتظار باشد.


اسکندر روحانی نژاد نیز با مراقبت اعمال و تداوم دعای عهد و پیام آن و همچنین مراعات مسائل اخلاقی و ترویج خواسته های حضرت سعی می کند از منتظران آقا باشد.
و عبدا... حسینی تنها کسی است که می گوید: خیر. این جوان 29 ساله می گوید: خیر، زیرا انتظار باید در اعمال و رفتارمان تاثیر بگذارند در حالی که اینگونه نیست...
حسن کریمیان هم با پاسخ مثبتی که می دهد، اینگونه ادامه می دهد: باید با اعمال و رفتارمان منتظر باشیم با این عنوان که بیابیم روزانه با ترک یک گناه سبب ظهور نزدیک تر آقا شویم.

 

و سخن آخر اینکه...


وظیفه منتظر امام زمان(ع) این است که مانند یک منتظر واقعی زندگی کند. وقتی انسان حقیقتا منتظر کسی باشد تمام رفتار و سکناتش نشان از منتظر بودن او دارد. به عنوان مثال اگر منتظر میهمان باشد حتما خانه را تمیز و مرتب می کند، وسایل پذیرایی را آماده می کند و با لباس مرتب و چهره ای شاداب در انتظار می ماند. چنین کسی می تواند ادعا کند که منتظر میهمان بوده است. اما کسی که نه خانه را مرتب کرده است و نه وسایل پذیرایی را آماده نموده است و نه لباس مرتب و تمیزی پوشیده است و نه اصلاً به فکر میهمان است اگر ادعا کند که در انتظارمیهمان بوده همه او را ریشخند خواهند کرد و بر گزافه گویی او خواهند خندید.
بنابراین انتظار باید قبل از آنکه از ادعای انسان فهمیده می شود از رفتار و کردار او فهمیده شود. با چنین توضیحی روشن است که یک منتظر واقعی امام زمان باید رفتارش به گونه ای باشد که هر لحظه منتظر ظهور امام زمان(عج) باشد. یعنی در هر لحظه که این خبر را به او بدهند خوشحال شود و آماده باشد برای یاری امام زمان(عج) با مال و جان خویش جهاد نماید و خود را درراه آن حضرت فدا نماید.
بنابراین یک منتظر واقعی اهل گناه و دلبستگی به دنیا نیست چرا که چنین کسی نمی تواند از وابستگی ها و دلبستگی ها و آلودگی ها دست بردارد و آماده به خدمت در جهت اهداف مقدس امام زمان(ع) باشد
با توجه به نکات ذکر شده می توان برخی وظایف منتظر امام زمان(ع) را چنین ذکر کرد
1. اولین شرط انتظار؛ معرفت است تا انسان میهمان خود را نشناسد و از خصوصیات خوب او مطلع نباشد منتظر او نخواهد شد. تنها هنگامی انسان در انتظار کسی می نشیند که او را خوب بشناسد اما اگر انسان کسی را نشناسد ولو بداند که آن شخص خواهد آمد برایش اهمیتی نخواهد داشت و منتظر او نخواهد ماند. در مورد انتظار امام زمان هم چنین است. کسانی که آن حضرت را نمی شناسند مانند کفار و یا اهل ادیان دیگر، هرگز انتظار او را نمی کشند اما کسانی که او را می شناسند و ارزش او را می شناسند و مقام او رامی دانند منتظر او می مانند.
کسانی که امام زمان(عج) را نمی شناسند اگر چه به ظاهر مسلمان باشند چنانچه در این حال بمیرند در حال جاهلیت از دنیا رفته اند).
البته شناخت امام زمان دو گونه است. اول، شناخت از راه دل ، که این راه متوقف بر عمل به دستورات دین و پیشه کردن تقوای الهی است. یعنی انجام واجبات و ترک محرمات و اخلاص عمل برای رضای خداست اگر در این مسیر استقامت بورزید خداوند از درون شما را هدایت خواهد کردو موانع را برطرف می کند و توفیق روی توفیق شامل حالتان خواهد شد و روز به روز بر ظرفیت وجودی شما افزوده خواهد شد ، قرآن کریم می فرماید :ان الذین جاهدو فینا لنهدینهم سبلنا و نیز می فرماید ان الذین قالو ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکه و در کلمات معصومین آمده : (من اخلص لله اربعین یوما انبت الله الحکمة فی قلبه و یجری من قلبه علی لسانه و جوارحه ؛ کسی که چهل روز تمام کارهایش فقط و فقط برای خدا باشد خداوند نور حکمت و بینایی را بر دلش می فشاند بنا بر این با استقامت در مسیر اطاعت و عبودیت محض خداوند معرفت از راه دل حاصل میشود. دوم خواندن کتب معتبری که در مورد امام زمان(ع) نوشته شده است می تواند انسان را تا حدی به مقام و عظمت امام زمان(ع) آشنا سازد.
2-محبت به امام زمان(ع)؛ وظیفه دیگری است که منتظران آن حضرت باید در خود ایجاد کنند و آن را افزایش دهند. بدیهی است که تا انسان از میهمان خویش خوشش نیاید و نسبت به او محبت نداشته باشد هر چند هم که او رابشناسد نمی تواند واقعا منتظر آمدن او باشد).
3-ایجاد سنخیت با امام زمان(ع)؛ منتظران واقعی وضعیت روحی و فکری و عملی خود را به گونه ای سامان می دهند که سنخیت کاملی با امام زمان(ع) داشته باشند. آیا می توان منتظر قدوم کسی بود و با او مشابهت و سنخیت نداشت؟ آیا می توان محبت کسی را داشت اما با او هیچ سنخیت و مشابهتی نداشت؟ ایجاد سنخیت با امام زمان از طریق تقویت ایمان و تقوا و فضایل اخلاقی و درجات معنوی حاصل می شود. و تنها در این صورت است که می توان ادعای محبت به امام زمان را داشت. در صورتی که انسان رفتارش مطابق میل امام زمان باشد شعله محبت او در دلش زبانه خواهد کشید و عشق آن حضرت او را به فریاد خواهد آورد و دوری اش را بر او سخت و ناگوار خواهد ساخت.
4-دعا برای تسریع در ظهور امام زمان(ع)؛ منتظر واقعی هر لحظه انتظار محبوب را می کشد و از خدا می خواهد که هر چه زودتر او را برساند بنابراین دعای فراوان برای فرج آن حضرت از وظایف همیشگی منتظرآن حضرتش می باشد. دعا برای تسریع در فرج امام زمان مورد توصیه آن حضرت نیز می باشد.
5-ارتباط با امام زمان(ع) به شکل های مختلف؛ اگر انسان منتظر محبوب خویش را نیابد سعی می کند عدم دوری محبوب خویش را از طریق دیگری مانند تلفن و نامه جبران نماید تا اگر به ملاقات او موفق نشده است لا اقل ارتباط ضعیفی با او داشته باشد. همچنین منتظر امام زمان وقتی موفق به زیارت آن حضرت نمی شود از طریق خواندن دعای ندبه، زیارت آل یاسین، دعای عهد که از طرف بزرگان بسیار توصیه شده است، و نیز از طریق رفتن به مسجد جمکران ارتباط خود را با آن حضرت حفظ می کند.

 

تهیه و تنظیم:فاطمه عسگری

کد خبر 51974

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha