ایجاد عدالت و امنیت نشان رحمت واسعه امام عصر(ع)

خبرگزاری شبستان: پژوهشگر مهدوی گفت: امام زمان(ع) وقتی ببینند کسی در جامعه باعث تخریب و آسیب می شود، او را از بین می برند. ایجاد امنیت و آزادی توسط امام عصر(ع) نشانه رحمت واسعه امام است.

حجت الاسلام عباس رمضان علیزاده در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به فراز " اَلسَّلامُ عَلَیْكَ اَیُّهَا الْعَلَمُ الْمَنْصوُبُ وَالْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ وَالْغَوْثُ وَالرَّحْمَةُ الْواسِعَةُ ..."  سلام بر تو اى پرچم برافراشته و دانش ریزان و فریادرس خلق و رحمت وسیع حق، گفت: در دعاها و زیارات، از خاندان رسالت به رحمت الموصوله یاد شده است، در جایی آمده شما خاندان پیامبر اهل بیت(ع) رحمت هستید، اما گفتیم که رحمت واسعه اختصاص به وجود امام عصر(ع) دارد.

وی با اشاره به دلایل صفت "رحمت واسعه" برای حضرت ولی عصر(ع)، خاطرنشان کرد: نخستین دلیل جهانی شدن دین به دست حضرت مهدی(ع) است، با توجه به اینکه رحمت اللعالمین بودن پیامبر(ص) به خاطر آن دین کاملی است که از نزد خداوند متعال برای سعادت دنیا و آخرت انسان ها آمده است، این دین کامل به دست امام عصر(ع) جهانی می شود، آیه 28 سوره فتح به ما نوید می دهد. جهانی شدن دین اسلام که توسط پیامبر(ص) آورده شده است به دست حضرت مهدی(ع) صورت می گیرد.

حجت الاسلام علیزاده ایمان آوردن مردم با دیدن اخلاق کریمانه و پیامبرگونه حضرت مهدی(ع) را دلیل دوم دانست و بیان داشت: در روایات آمده که اکثریت مسیحیان در زمان ظهور هدایت می شوند و ایمان می آوردند و به یاری حضرت می آیند، همانطورکه خداوند متعال در آیه 159 سوره نساء می فرماید: هیچ یک از اهل کتاب نیست مگر اینکه قبل از مرگش به او ایمان می آورد.

این پژوهشگر مهدوی ادامه داد: خود حضرت عیسی از کسانی است که ایمان به حضرت می آورد و پشت سر امام نماز می خواند و یکی از سربازان و یاوران پای رکاب امام است و این آیه می گوید قبل از مرگش یعنی زمان ظهور؛ زیرا حضرت عیسی(ع) زنده هستند و در عصر ظهور رجعت می کنند.  

وی با بیان اینکه ایجاد عدالت، امنیت و آزادی سومین دلیل رحمت واسعه بودن امام عصر(ع) است، اظهارداشت: آیه 17 سوره حدید می گوید؛ خداوند متعال زمین را بعد از مرگش زنده می کند، امام موسی کاظم(ع) فرمودند؛ احیای زمین به احیای عدالت است، بنابراین ایجاد امنیت و آزادی توسط امام عصر(ع) نشانه رحمت واسعه امام است.

حجت الاسلام علیزاده با اشاره به نابودی سردمداران کفر و الحاد به عنوان چهارمین دلیل، تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) فرمودند؛ اقامه یک حد از حدود الهی بهتر است از چهل روز باران باریدن، این در حالی است که امام زمان(ع) همه حدود الهی را جاری و ساری می کنند و در دعای ندبه می گوییم؛ کجاست آن کسی که امید می رود بیاید و تمام حدود الهی را زنده کند.

این پژوهشگر مهدوی برکات امام زمان(ع) برای زندگان و مردگان را دلیل پنجم دانست و بیان داشت: برکات امام زمان(ع) برای زندگان یکی استفاده از نور حضرت است و دوم فراگیری علوم حضرت است که در زمان ظهور تمامش کشف می شود، برطرف شدن بیماری ها و برطرف شدن بلاها ازجمله برکاتی است که از امام به زندگان می رسد.

وی ادامه داد: اما برکات امام زمان(ع) برای مردگان این است که مردگان در عالم قبر وقتی متوجه می شوند امام ظهور کردند، خوشحال می شوند و به هم بشارت می دهند که مهدی(ع) ظهور کرده و بعضی از مردگان زنده می شوند و رجعت کنند و در رکاب امام زمان(ع) او را یاری می کنند.

حجت الاسلام علیزاده با اشاره به شبهه ای در این زمینه گفت: امام باقر(ع) فرمودند؛ خداوند متعال پیامبر خاتم را به عنوان رحمت مبعوث کرد. اما امام زمان را به عنوان نقمت مبعوث می کند. پس با وجود این روایت ما چگونه می توانیم بین نقمت و رحمت را جمع کنیم. در حالی که در زیارت آل یاسین امام عصر(ع) خود را رحمت واسعه نامیدند و این با نقمت به این معنی که امام برای انتقام و شکنجه می آیند، جمع نمی شود.

این پژوهشگر مهدوی در جواب این شبهه، گفت: این نقمت در روایت نقمت جزئی است نه کلی و این نقمت جزئی برای بعضی از کفار و فرعون هاست. مویدی که می آید این است که خود پیامبر(ص) هم این نقمت را داشتند یعنی با کفار و مشرکان می جنگیدند ولی با این حال پیامبر(ص) رحمت للعالمین هم نامیده شدند.

وی افزود: پس نقمت امام زمان(ع) جزئی است و کلی نیست که برای همیشه و همه زمان ها و مکان ها باشد. بلکه جزیئی و برای کفار است. در تایید همین جواب امام رضا(ع) فرمودند؛ حضرت مهدی(ع) رحمت برای همه عالمیان است و عذاب و شکنجه برای کافران است.

حجت الاسلام علیزاده ادامه داد: بعضی گفتند رحمت واسعه بودن امام زمان(ع) برای عصر غیبت و نقمت بودن امام برای عصر ظهور است. البته بعضی این حرف را قبول نکردند اما جواب محکم تر این است که نابودی سرکشان و جباران عالم توسط امام عصر(ع) یک نوع رحمت است، امام زمان(ع) وقتی ببینند کسی در جامعه باعث تخریب و آسیب می شود، او را از بین می برد و این آرامش حاصل از نابودی ستمگران خود رحمت است.

این پژوهشگر مهدوی اظهارداشت: در دعای ندبه می گوییم کجاست آن که خدایش برای بریدن دم های ستمگران آماده کرده است، کجاست آن درهم شکننده شوکت متجاوزان، کجاست خراب کننده بناهای شرک و نفاق. بنابراین نقمت جزئی که از حضرت بروز می کند، با رحمت واسعه بودن امام تعارضی ندارد.

وی با بیان اینکه بعضی گفتند چرا امام زمان(ع) را رحمت واسعه می گویند ولی ائمه دیگر را نمی گویند، خاطرنشان کرد: کسی گفته است به خاطر عمر طولانی حضرت است چون امام زمان(ع) به خلاف ائمه دیگر عمرشان چندین قرن است. به این خاطر رحمت واسعه است اما ما می گوییم رحمت امامان مقید به زمان خاصی نیست بلکه همه دوران ها را در بر می گیرد. دلیلش هم زیارت جامعه است که می فرماید؛ به واسطه شما اهل بیت(ع)، خدای متعال باران را نازل می کند و گرفتاری ها را برطرف می کند و فعل مضارع دال بر استمرار عنایت اهل بیت(ع) است.

کد خبر 519720

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha