ایران در مسیر توسعه فن‌آوری ماهواره‌ای، اینترنتی/امضای قرارداد با اسپارکل ایتالیا

خبرگزاری شبستان:ایران در سال‌های آتی احتمالا به سامانه‌ها و پایانه‌های پیشرفته زمینی دست یافته و ماهواره‌های بزرگ مخابراتی را از منابع غربی تهیه می‌کند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران در دوران پساتحریم برنامه های بسیاری را برای توسعه اقتصادی و تجاری خود در نظر گرفته است. ارتباط گسترده با سایر کشورها و انجام قراردادهای مختلف در حوزه هایی چون نفت، گاز، پتروشیمی، محصولات کشاورزی، خودروسازی، هواپیماسازی و ... از جمله این اقدامات است. یکی دیگر از عرصه هایی که در این شرایط امکان توسعه و رونق آن وجود دارد؛ حوزه فناوری های ماهواره ای و اینترنتی است. وال استریت ژورنال در زمینه توسعه فناوری های ماهواره ای و اینترنتی ایران در دوران پساتحریم بر اساس پیش بینی کارشناسان این حوزه نوشته است که ایران در سال‌های آتی به سامانه‌ها و پایانه‌های پیشرفته زمینی دست یافته و ماهواره‌های بزرگ مخابراتی را از منابع غربی تهیه می‌کند.

 

بنابراین گزارش، فارس به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال در این باره نوشته است: "در حالی تحریم‌ها علیه ایران رفع می‌شوند که شرکت‌های ارائه دهنده خدمات ماهواره‌ای در حال تلاش برای داد و ستد در این زمینه با ایران هستند. ایران نیز در حال برداشتن گام‌های اولیه برای اجاره به شرط تملیک یا خرید ماهواره‌های تجاری و نیز دست یافتن به فن‌آوری آن‌ها است و این نشان از تغییر شگرف رفع تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران است. اینک شرکت‌های مرتبط به امور ماهواره و سخت افزارهای آن در حال  انجام مانور برای حضور در ایران هستند در حالی‌که تهران نیز در صدد جذب مشاوران غربی در راه انجام این قراردادها و نیز در زمینه  رسیدگی به امور ماهواره‌هایی است که اینک در مدار زمین دارد. البته هنوز تا توافق این‌چنینی چند هفته تا چند ماه  زمان باقی مانده است. یک مقام مطلع در این زمینه اعلام کرده است که آژانس فضایی ایران گام‌های اولیه را برای کمک گرفتن از کارشناسان و متخصصان فنی انگلیس در این مسیر برداشته است. برنامه بزرگتر و پرهزینه تر ایران همکاری با شرکت فرانسوی «یوتل ست» که ناوگانی متشکل از 39 ماهواره را اداره می‌کند، است. یوتل‌ست که ظرفیت برقراری ارتباط تلویزیونی، اینترنتی ایران و خاورمیانه را دارد، در حال رایزنی با آژانس فضایی ایران است از سوی دیگر ایران در پی تماس با یک شرکت انگلیسی برای افزایش قدرت اینترنت و ارتباط ویدیویی است. گزینه های ایران در این‌باره خرید تجهیزات جدید زمینی یا اجاره ماهواره‌های خارجی است."

 

این گزارش می افزاید: در همین زمینه دفتر روابط عمومی و امور بین الملل شرکت ارتباطات زیرساخت ایران نیز خبر از امضای تفاهمنامه میان نمایندگان مخابرات ایران و ایتالیا و در پی آن افزایش ظرفیت آی.پی جهانی ایران برای ارائه بهتر خدمات اینترنت داده و نوشته است: "شرکت ارتباطات زیرساخت ایران در پی امضای تفاهمنامه با شرکت «اسپارکل» ایتالیا، از افزایش ظرفیت آی.پی (IP) جهانی ایران با هدف ارتقای کیفی خدمات اینترنتی در آینده نزددیک خبر داد. آی.پی (IP address) نشانی های پروتکل اینترنت (شبکه جهانی) است که به صورت یک سری اعداد باقاعده با هر وسیله (مانند رایانه ، تلفن همراه، چاپگر و...) که به شبکه وب متصل شود، اختصاص داده می شود. مدیران بلندپایه دو شرکت ارتباطات زیرساخت و اسپارکل به نمایندگی از بخش مخابرات ایتالیا در خلال سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور، با امضای یک تفاهمنامه همکاری برای توسعه ظرفیت آی. پی، یک مرکز IP Pop در تهران راه اندازی می کنند. POP مکانی است که کاربران محلی با استفاده از مودم و تلفن یا خطوط ارتباطی مشخص به شبکه شرکت وصل می شوند. سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران و جمعی از اعضای هیات دولت به ایتالیا و فرانسه از پنجم تا نهم بهمن ماه به طول انجامید. با امضای این تفاهمنامه شرکت ارتباطات زیرساخت قادر خواهد بود ترافیک بیشتری را از بسترهای آی.پی داخلی به کشورهای همسایه و پس از آن به شبکه جهانی مخابرات هدایت کند و با اجرای این طرح، دسترسی شرکت ارتباطات زیرساخت به لینک های جهانی تحت مدیریت شرکت اسپارکل فراهم می شود و کیفیت پهنای باند دریافتی این شرکت ارتقا می یابد. الساندرا تالوتا، مدیرعامل شرکت اسپارکل نیز درباره این تفاهمنامه گفته است که با این تفاهمنامه دسترسی ایران به خدمات جهانی اینترنت بهتر فراهم و این کشور به یکی از تامین کنندگان منطقه ای پهنای باند باکیفیت تبدیل می شود."

 

یادآور می شود: شرکت اسپارکل ایتالیا از سرویس دهندگان برتر مخابراتی اروپا است که از یک سو مدیریت لینک های بین المللی در اتصال مخابراتی جنوب اروپا به شمال آفریقا و از سوی دیگر جنوب آسیا به شرق آسیا را عهده دار است.

کد خبر 519690

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha