کتک درمانی در کمپ های ترک اعتیاد/ قانون منطقی و علمی بر درمان معتادان حاکم نیست

خبرگزاری شبستان: مشاور رییس سازمان نظام روانشناسی در امور مرکز مشاوره با بیان اینکه قانون منطقی و علمی بر درمان معتادان حاکم نیست گفت:در یکی از کمپ ها از شیوه کتک درمانی برای ترک معتادان استفاده می کردند یعنی معتاد را به شدت می زدند تا ترک کند.

حجت الاسلام علی مرتضوی کیاسری، مشاور رییس سازمان نظام روانشناسی در امور مرکز مشاوره کشور در گفت و گو با خبرنگار شبستان در خصوص نظارت بر آموزش کمپ های ترک اعتیاد معتادان گفت: کمپ های اعتیاد عملا زیر نظر سازمان بهزیستی قرار دارند، انجمن مرکز مشاوره و روانشناسی کشور تحقیقاتی از کمپ های ترک اعتیاد داشت و گزارشی هم در این زمینه ارایه داد.

 

وی ادامه داد: به عنوان مثال بنده بازدیدی داشتم از مرکز ترک اعتیاد سحر که در اطراف شهرری قرار دارد، در آنجا هیچ بویی از آرامش و ایجاد روحیه در معتادان دیده نمی شود. با توجه به مصاحبه فردی و گروهی که با معتادان داشتم، مشخص شد آنچه در این کمپ ها صورت می گیرد جز بی اعتنایی به هویت انسان گرفتار در دام اعتیاد به نام معتاد چیز دیگری دیده نمی شود.

 

معتاد بیمار است، معتاد مجرم نیست

حجت الاسلام کیاسری تصریح کرد: ما معتقدیم معتاد بیمار است، معتاد مجرم نیست. اگر با این نگاه به معتاد نگاه کنیم که معتاد را بیمار و کمپ را مرکز درمانی بدانیم در این مرکز باید حداقل امکانات درمانی، بهداشتی و رفاهی وجود داشته باشد در حالی که آنجا نه بهداشتی نه تغذیه مناسبی نه پوشاک درستی و نه شرایط زیستمانی مساعدی برای هیچ کدام از معتادان وجود نداشت.

 

مشاور رییس سازمان نظام روانشناسی بیان کرد:در بازدید از کمپ ،از مسئول آن سوال کردم شما از چه روش درمانی برای معتادان استفاده می کنید ،جواب داد از گفتاردرمانی، سوال اینجاست ،گفتاردرمانی چه ارتباطی با درمان معتادان دارد مگر آنها لکنت زبان دارند یا سکته مغزی کرده اند، آن هم توسط خود مسئولی که از سطح سواد بسیار پایینی برخوردار بود.باز سوال کردم گفتار درمانی شما به چه صورت است، توسط متخصص انجام می دهید .پاسخ دادند خیر ،زیر آفتاب با معتادان می نشینم  و با آنها گپ می زنیم.

 

وی با بیان اینکه بسیاری از کمپ های ترک اعتیاد همین شرایط را دارند، افزود: می توان گفت ،یک رابطه واحد و مساوی یک وظیفه مشخص و یک فرآیند درمانی برای معتادان در مراکز ترک اعتیاد ملاحظه نمی شود. طبق گزارش های ارایه شده در یکی از کمپ ها از شیوه کتک درمانی برای ترک معتادان استفاده می کردند یعنی معتاد را به شدت می زدند و می گفتند اگر بدون ترک از اینجا خارج شوی بار دوم دز کتک را افزایش می دهیم.

 

قانون منطقی و علمی بر درمان معتادان حاکم نیست

حجت الاسلام کیاسری با بیان اینکه یک قانون منطقی و علمی بر درمان معتادان حاکم نیست، خاطرنشان کرد: هدف  از جمع آوری معتادان از سطح جامعه، خیابان و پارک ها،انتقال آنها به مراکز ترک اعتیاد است حالا هر جوری که بخواهند با اینها برخورد کنند، چون هویت انسانی این بیمار برای دیگران مهم نیست، گفته می شود می خواست معتاد نشود لذا این شیوه نمی تواند مشکل این معتادان بیمار قشر جوان را حل کند.

 

لزوم تشکیل شورای درمانی درمان اعتیاد معتادان

وی بر لزوم تشکیل شورای درمانی درمان اعتیاد معتادان تاکید کرد و گفت: به اعتقاد بنده سازمان بهزیستی و سازمان های مربوطه باید با همکاری هم این شورا را تشکیل دهند. تمام سازمان ها استعداد و ظرفیت های خود را به میان بیاورند، با تدوین آیین نامه و وضع قانون بر کمپ های ترک اعتیاد نظارت کنند و با یک قواعد و ضوابط عینی این مراکز را دنبال کنند در غیر این صورت در شرایط فعلی گزارش هایی که از این مراکز ارایه می شود نه تنها استانداردهای لازم برای درمان معتادان وجود ندارد بلکه به شدت این شیوه زیان بار و آسیب رسان است.

 

وی در خصوص شیوه درمان صحیح معتادان بیان کرد: هر یک از معتادان یک درمان گروهی و یک درمان فردی دارند که  یک مشاور باید به صورت انفرادی روی آنها کار کند، چون اعتماد به نفس این افراد کاهش یافته است و در حقیقت به دلیل داشتن مسایل و مشکلات در زندگی به اعتیاد پناهنده شدند لذا باید مشکلات آنها مورد بررسی قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: ما معتاد تفننی و تفریحی بسیار کم داریم ،بسیاری از آنها برای رهایی از مشکل به یک خطای شناختی گرفتار شدند و این گونه تصور کردند اگر بخواهند از فلان فشار اقتصادی، خانوادگی، تحصیلی و اشتغال نجات یابند  می توانند با  رو آوردن به اعتیاد از فکر مشکلشان رها شوند.

 

حجت الاسلام کیاسری خاطرنشان کرد: اگر خطای شناختی معتادان اصلاح شود اعتماد به نفس آنها تقویت می شود و با روش علمی و دقیق روانکاوی شوند و متناسب با مشکل آنها مورد مشاوره و روانشناسی قرار گیرند این مراحل نتیجه بخش است  این درمان، درمان منطقی و علمی است.

 

ما بر اصل حضور در کمپ ها را ایراد نمی گیریم

وی با بیان اینکه ما بر اصل حضور در کمپ ها را ایراد نمی گیریم، افزود: درمان گروهی، کنترل، صیانت، حفاظت، قرنطینه کردن برای معتادان کار خوبی است ،چون در این صورت عوامل تهدیدی متوجه جوانان معتاد نمی شود، بنابراین ما با اصل قرنطینه که تحت عنوان کمپ امروزه رواج پیدا کرده مشکلی نداریم، ما به نوع درمانی که در آنجا صورت می گیرد ایراد می گیریم، به شرایط زیستمانی و سایر مشکلاتی که در آنجا وجود دارد مشکل داریم(گفتاردرمانی، کتک درمانی) لذا این کار باید با یک روش علمی روانکاوی شود.

 

وی در پایان گفت: در بسیاری از موارد ریشه های پیدایی مشکلات افراد با یکدیگر متفاوت است و باید متناسب هر بیمار و با محاسبه تشخیصی نسبت به عوامل پیدایی مشکلات راه های درمانی، مشاوره، روانکاوی و روانشناسی را جستجو و درمان کرد.

 

کد خبر 519639

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha