شهدای انقلاب؛ نوید دهندگانِ بهار آزادی

خبرگزاری شبستان: دهه فجر و طلوع فجر آزادی در بهمن ۵۷، یادآور ملتی است که تا پای جان از راه و رهبر خود دفاع و حمایت کردند و همچنین شهیدانی که رفتند تا خط امام باقی بماند و اکنون نهال انقلاب اسلامی با خون این شهیدان به درختی تنومند تبدیل شده است.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ بالاخره دهه فجر آمد، فجری که طلوع آزادی را نوید می داد و ملتی که برای رسیدن به آن، تا پای جان از راه و رهبر خود دفاع و حمایت کردند و شهیدانی که رفتند تا خط امام باقی بماند.

 

شهیدان انقلاب، این بزرگمردانی که بر سر میثاق جان استوار ماندند و در راه حفظ عزت و شرف خود، از هیچ تلاشی برای پیروزی انقلاب اسلامی، فرو گذار نکردند و عاقبت نیز در سال 57، با خون خود نهال تازه متولد شده انقلاب را آبیاری کردند تا اکنون پس از گذشت 37 سال، به درخت تنومندی تبدیل شود، که هیچ قدرت غربی و ابر قدرتی، یارای مقابله با آن را نداشته باشد.

 

بدون شک، شهدا نقش برجسته ای در پیروزی انقلاب داشتند، خراسان شمالی نیز همچون جای جایِ این میهن اسلامی، از وجود شهیدانی بهره مند است که در سال 1357 و زمانی که مبارزات به اوج خود رسیده بود، در میدان حق علیه باطل حضور داشتند و بر سر میثاقی که با امام خود بسته بودند، بی ادعا ایستادند.

 

خبرگزاری شبستان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره 11 شهید انقلاب در خراسان شمالی، طی دو گزارش، به مرور کوتاه زندگینامه این شهیدان بزرگوار می پردازد که هرچند مجال این گزارش، مُختصر است اما مردمان این دیار، رشادت و غیرتمندی های آنان را مُفصل در اذهان خود ثبت و ضبط کرده اند.

 

شهید منصور سیران حصاری

شهید منصور سیران حصاری در سال 1336 در روستای حصار شیرعلی از توابع شهرستان بجنورد در خانواده ای متوسط به دنیا آمد و در سه سالگی مادرش را از دست داد تا بر پای خود بایستد و متکی به کس دیگری نباشد.

 

همراه پدر در کوچه های شهر میوه فروشی می کرد و برای امرار معاش از انجام کارهای سخت واهمه ای نداشت و یار و یاور بی سرپرستان بود، چرا که درد آنان را احساس کرده بود.

 

انقلاب و جریانات انقلابی را از همان آغازین روزهای نوجوانی شروع کرده بود و در تمام فعالیت های انقلابی سر نترسی داشت، به طوری که در راهپیمایی ها و تظاهرات با شعارهایی که می داد، در معرض گلوله های مأموران شهربانی و ساواک قرار گرفته بود.

 

سرانجام نیز در روز 23 دی ماه 57 که چماق دارها با حمایت شهربانی و ساواک، قصد حمله به خانه چند تن از انقلابیون را داشتند، شهید حصاری که دیگر نمی توانست ظلم و ستم را تحمل کند، خود را سپر مردم قرار داد و با اصابت گلوله ی نیروهای شهربانی، جان خویش را فدا کرد.

 

 

شهید یزدان شیخ نژاد

شهید یزدان شیخ نژاد در سال 1325 در خانواده ای نُه نفری و پر جمعیت در شهرستان بجنورد متولد شد و از همان کودکی در بازار و حتی برای کشاورزان دیگر کار می کرد تا بتواند در فقر و شرایط سختی که با آن روبرو بود، گذران زندگی کند.

 

شهید ناراحتی قلبی داشت و آن اواخر کسالتش شدیدتر شده بود، پس از جواب پزشکان، بر اساس عقیده و ایمانی که داشت به امام رضا علیه السلام متوسل گردید و بر اثر عنایت آن امام همام، شفا یافت.

 

در دوران انقلاب فردی بسیار فعال و مبارز بود و همیشه با انقلابیون و به ویژه با روحانیت، همکاری می کرد.

 

وي چند بار با مأموران شهرباني گرگان درگير شد. در يکي از وقايع، پليس گرگان يکي از علماي اين شهر به نام «طاهري» را مضروب کرده بود و زماني که شهيد شيخ نژاد براي عيادت به منزل ايشان رفته بود، مورد هجوم وحشيانه اوباش رژيم قرار گرفت.

 

شهيد «شيخ نژاد» در دفاع از حريم روحانيت، مقابل نيروهاي شهرباني ايستادگي کرد و به شهادت رسيد که اين واقعه در 11 دي ماه 1357 رخ داد.

 

شهید رمضان علی مهرافروزیان

شهید رمضان علی مهر افروزیان در سال 1329 روستای مایوان از توابع شهرستان فاروج به دنیا آمد، پدرش در سال 53 فوت کرد و از آن به بعد تمام مخارج زندگی بر دوش او قرار گرفت.

 

فعال و با ایمان بود و از دوران نوجوانی کار کرد تا مخارج خانواده را تامین کند، در فعالیت های انقلابی شرکت می کرد و همیشه با سه برادر دیگرش به تظاهرات می رفتند و هرجا عکسی از شاه و خانواده او می دیدند، سریع از بین می بردند.

 

شب ها برای پیروزی انقلاب اسلامی راز و نیاز می کرد و یک شب هم در مسجد جامع شهرستان شیروان، دستگیر شده بود.

 

او سرانجام در سال 57، در حادثه آتش سوزی سینما رکس آبادان که توسط مزدوران پهلوی انجام شده بود، به شهادت رسید.

 

 

 

شهید حسن حسن آبادی

در سال 1341 در بجنورد به دنيا آمد، در دو سالگی پدرش را از دست داد و از آن به بعد تحت سرپرستی مادرش که فردی به تمام معنا مذهبی بود، دوران کودکی اش را سپری کرد.

 

به تلاوت قرآن کریم علاقه وافری داشت و چندین بار در مسابقات قرآنی مقام های برتر کسب کرده بود.

 

با وجود تحصیل در رشته ریاضی فیزیک، ادبیات را نیز دوست داشت و هنگام فرار شاه خائن نیز قطعه شعری سروده بود، چندين بار مورد تعقيب عوامل ساواک قرار گرفت، به طوري که برادرانش وي را هر روز در يک محل مخفي مي کردند.

 

شهيد حسن آبادي قبل از اين که قيام‌مردم انقلابي به اوج خود برسد، حضرت امام(ره) را مي شناخت و ارادت بسياري به ايشان داشت، به همين دليل از اولين افرادي بود که اعلاميه هاي امام(ره) را تکثير و پخش مي کرد.

 

شهید حسن آبادی در روز 12 آذر 57، مصادف با اول محرم، در اوج تظاهرات و درگیری در میدان شهید بجنورد، مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به فیض شهادت نائل آمد.

 

شهید حسین طایفه حیدری

شهید حسین طایفه حیدری در شهرستان بجنورد به دنیا آمد، خواندن و نوشتن را در مکتب آموخته بود و قرآن، بوستان و گلستان را به راحتی می خواند.

 

همیشه به دنبال انجام کارهای خیر بود که رسیدگی به یتیمان جامعه از جمله آن قرار داشت و از آنجایی که در نانوایی فعالیت می کرد، پس از بستن مغازه برای مستضعفین و یتیمان نان می برد.

 

از آنجا که فعالیت های گسترده ای در در مبارزات مردمی، علیه رژیم فاسد پهلوی داشت، اغلب اوقات از جانب مأموران شاه تحت تعقیب بود و چند بار نیز مغازه نانوایی و انبار آردش توسط مأموران شهربانی، غارت و به آتش کشیده شده بود.

 

شهید طایفه حیدری زمانی که برای رسیدگی به احوال برادران خود به گنبد رفته بود، در آنجا با تعدادی از اشرار و سرسپردگان رژیم که قصد مزاحمت برای عده ای از زنان را داشتند، درگیر می شود و توسط یکی از همین اشرار بوسیله تبر مورد حمله قرار می گیرد و در عصر 20 بهمن سال 57 در بیمارستان گنبد غریبانه به شهادت می رسد.

 

 

ادامه دارد...

کد خبر 519571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha