خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بحران انرژی در سال 1973 باعث شد كه توجه بسياري از سازندگان هواپيما در جهان به لزوم توسعه هواپيماهاي مسافربري منطقه اي دو موتوره توربوپراپ با ظرفيت بيش از 30 صندلي جلب شود.در بين اين سازندگان،شركت هاي آئرواسپشيال(فرانسه) و آئريتاليا(ايتاليا)به فعاليت در زمينه توسعه هواپيماهاي اين رده علاقه مند شدند. آئرواسپشيال طرح هواپيماي اي.اس-35 را آغاز كرد و آئريتاليا به طراحي اي.آي.تي-230 مشغول شد. هر چند مذاكرات جداگانه با مشتريان سرشناس،هر دو شركت را در مورد فعاليت جديدشان مطمئن كرد، دو شركت به نحو فزاينده اي با كمبود سرمايه مواجه بودند.وقتي كه دستيابي به كمك دولتي ميسر نشد،هر دو شركت در جستجوي شريك مناسب،در ژوئيۀ 1980 به توافقي با هم رسيدند.هدف از اين توافق،ادامه مطالعه يك هواپيماي ترابري منطقه اي 44-50 نفره بود. مذاكرات بعدي اين اتحاديۀ تازه تأسيس با خطوط هوايي،نياز بازار به حدود 2000 فروند هواپيماي ترابري منطقه اي را تا سال 2000 نشان مي داد.در پرتو اين پيش بيني اميدواركننده،در 4 نوامبر 1981 توافق مسئولان دو شركت براي تكميل و ساخت هواپيماي اي.تي.آر-42 اعلام شد.مقرر شد كه كار ساخت اي.تي.آر-42 به طور مساوي تقسيم شود.بدين شكل كه آئريتاليا متولي به ساخت بدنه دوم و دم و آئرواسپشيال عهده دار ساخت بال و مونتاژ نهايي شد. حال این شرکت بدنبال قرارداد با ایران برای تعامل و همکاری بیشتر است.
بنابراین گزارش، تسنیم به نقل از عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با شبکه خبری فرانس 24 نوشته است: " امیدواریم سازندههای هواپیما نیز به سراغ ما بیایند. در آینده نزدیک قراردادهایی را با کمپانی ATR امضا خواهیم کرد و فکر میکنم سایر سازندههای هواپیما و حوزههای دیگر حمل ونقل به سراغ ما بیایند. قراردادی نیز با شرکت CMA داشتیم و مطمئنم سایر شرکتهای فعال در زمینه حمل و نقل دریایی به سراغ ما میآیند و قراردادهایی نیز با آنها خواهیم داشت."
این گزارش می افزاید: در سفر اخیر حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان به فرانسه قرارداد ایران با شرکت هواپیمایی ایرباس قطعی شد. شرکت هواپیماسازی ایرباس متعهد شده است در سریع ترین زمان هواپیماها را در اختیار ایران قرار دهد. خرید هواپیماها به صورت اجاره به شرط تملیک است که کشور ایران متعهد میشود در مدت 10 سال پول هواپیماها را پرداخت کند. تعداد این هواپیماها بیش از 100 فروند است که ایرباس باید تا چهار سال همه هواپبماها را در اختیار ایران قرار دهد. گفته می شود انواع هواپیماهای غول پیکر و سبک در قرارداد وجود دارد که قرار است سه فروند هواپیمای ایرباس 380 غول پیکر با 555 صندلی قبل از سال نو در اختیار ایران قرار بگیرد.
یادآور می شود: لغو تحریم ها به واسطه توافق هسته ای این فرصت را برای کشورمان فراهم کرده است تا نسبت به سامان ناوگان هوایی اقدامات لازم را انجام دهند. در همین زمینه در چند روز گذشته خبر خرید 114 ایرباس و اضافه شدن آن به بخش حمل و نقل هوایی کشورمان از سوی رسانه های داخلی و خارجی منتشر شده بود. تلاش ایران برای سامان و نوسازی بخش حمل و نقل هوایی روی ریل پیشرفت قرار گرفته است به طوری که علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در اجلاس هوانوردی ۲۰۱۶ در تهران به این نکته اشاره کرده است که: "افزایش توان نیروی انسانی را با توجه به توسعه صنعت هوانوردی جهان نیاز داریم. با توجه به ارتقای تکنولوژی در صنعت هوانوردی باید توان افراد متخصص را در کشور بالا ببریم و با ایجاد نیروی کار ماهر، نیاز صنعت را پاسخگو باشیم. در زمینههای امنیت و تخصص و ترافیک هوایی، نیاز به نیروهای متخصص داریم و سعی داریم تا پرسنل را آموزش دهیم."
نظر شما