به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از هرمزگان، حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد واعظی در همایش علما و روحانیون استان هرمزگان با موضوع «انقلاب اسلامی، وظایف و مسئولیت ها»، افزود: پس از معصومین(علیه السلام)، شخصیت های نادری چون امام راحل(ره) به منصه ظهور رسیدند؛ کسی که در شاخصه های مختلف علوم اسلامی و تهذیب نفس در کنار فضایل علمی و عملی موفق به تحقق حرکت اجتماعی عظیمی شد که احیای اسلام در زمان معاصر بود.
وی با ذکر این این نکته که پژواک انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) در مرزهای ایران اسلامی محدود نشد، تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب، در بسیاری از نقاط جهان، موج اسلام خواهی و احساس هویت و شخصیت دینی ایجاد شد.
حجت الاسلام و المسلمین واعظی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب، اگر دانشجویی در دانشگاه های کشور می خواست نماز بخواند باید در گوشه ای و دور از دید دیگران مشغول انجام این فریضه می شد، خاطرنشان کرد: به برکت انقلاب اسلامی و شخصیت گرانقدری همچون امام(ره)، جوانان اسلام خواه شدند.
وی، تحقق نظام سیاسی در کشور را از برکات انقلاب اسلامی دانست و افزود: تشکیل حکومت دینی که منعکس کننده آمال و آرزوهای دین اسلام و مکتب اهل بیت(علیهم السلام) نسبت به جامعه دینی ابراز کرده اند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی که سند پشتوانه این ساختار نظام سیاسی است بیانگر اندیشه کلان نگر سیاسی اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی توسط علما و بزرگانی که بسیاری از آنها مجتهد بودند، تدوین شد، عنوان کرد: این قانون در واقع تبلور فقاهت و دین شناسی که از نظام سیاسی اجتماعی اسلام استنباط شده است.
پیوند اسلام و سیاست، یک پیوند ذاتی است
واعظی با اظهار اینکه پیوند اسلام و سیاست یک پیوند ذاتی و درونی است، گفت: برخی از روشنفکران اسلامی در جهان عرب و در داخل کشو، این پیوند را تاریخی می دانند و معتقدند که مردم زمان به پیامبر(ص) به عنوان یک رهبر اقتدا کردند و ربطی به بطن و متن اسلام ندارد که این یک درک ناقص از دین اسلام است.
وی با بیان اینکه در قانون اساسی به عنوان تبلور فهم علما و بزرگان، دو اقتدار و حاکمیت با عنوان حاکمیت الهی دینی و حاکمیت مردمی تعریف شده است، افزود: در حاکمیت دینی به عنوان یک مسلمان پذیرفته ایم که دین بر ما حاکمیت دارد و باید تابع آموزه های دینی باشیم.
مشاور عالی قوه قضائیه اضافه کرد: حاکمیت مردم نیز همان اراده و خواست آنهاست که در قالب رای و انتخابات تبلور پیدا می کند.
وی پیاده شدن احکام نورانی اسلام، اصول و ارزش های اسلامی در جامعه را تبلور حاکمیت دینی دانست و اظهار داشت: از این رو در نظام جمهوری اسلامی، قوانینی که مخالف اسلام باشد نباید به تصویب برسد.
واعظی با بیان اینکه نماد حاکمیت الهی در قانون اساسی، رکن رکین ولایت فقیه است، گفت: اعتبار این ولایت فقیه به خاطر اعتبار حاکمیت دینی است، چون دین اسلام باید پیاده شود و جامعه نسبت به اسلام تعهد دارد، بنا بر این ولایت فقیه اعتبار دارد.
ولایت فقیه و شورای نگهبان تبلوربخش حاکمیت دینی هستند
وی با اشاره به اینکه ولایت فقیه، حاکمیت اسلامی را رهبری می کند، افزود: شورای نگهبان نیز نهادی ذیل ولایت فقیه است و فقه های آن توسط مقام معظم رهبری منصوب می شوند؛ ولایت فقیه و شورای نگهبان، تبلوربخش حاکمیت دینی هستند.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اظهار اینکه حاکمیت مردم نیز در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است، عنوان کرد: این حاکمیت البته در چهار چوب قانون است و مردم نمی توانند کسانی را به عنوان نماینده راهی مجلس کنند که قوانین ضد اسلام وضع کنند.
جمهوریت هدیه امام(ره) به امت بود
وی با اشاره به نظر امام راحل(ره) که فرمودند: «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد»، افزود: جمهوریت، هدیه ای بود که معمار کبیر انقلاب به ملت هدیه کرد.
واعظی خاطرنشان کرد: امام(ره) در فروردین 58 اصرار داشتند که مردم نوع نظام سیاسی را خود انتخاب کنند؛ این بیانگر برداشت از قرآن و اعتماد عمیق به ملت است.
وی، از توازن برقرار کردن بین اسلامیت و جمهوریت نظام به عنوان وظیفه ای بسیار مهم و حیاتی یاد و تصریح کرد: اگر کسی بخواهد به گونه ای بر طبل اسلامیت بکوبد که جمهوریت را نادیده بگیرد و یا برعکس، از راه روشن امام و قانون اساسی عدول کرده و به انحراف رفته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی، یک نظامی سیاسی محض نیست و وجه دینی دارد، افزود: از این رو با دین و دینداری گره خورده و تضعیف آن، تضعیف دینداری و سربلندی آن، بالندگی دین و دیانت است.
اصلی ترین وظیفه روحانیت احساس مسئولیت نسبت به نظام است
وی، اصلی ترین وظیفه قشر نخبه جامعه به ویژه روحانیون را متعهد بودن و احساس مسئولیت نسبت به نظام دانست و گفت: صیانت از نظام، صیانت از اسلامیت و جمهوریت است؛ باید قلوب مردم را با ارتباط برقرار کردن و محترم شمردن آنها، جذب نظام کنیم.
واعظی از اعتمادسازی و خدمت رسانی به مردم به عنوان وظایف مهم نظام نام برد و اظهار کرد: روحانیون باید واسطه شوند تا امکانات کشور در مسیر خدمت رسانی به مردم که ولی نعمت انقلاب هستند استفاده شود.
انتخابات نباید اسباب ریزش از نظام شود
وی با اشاره به انتخابات پیش رو، تصریح کرد: این دوره از انتخابات بسیار حیاتی است و باید به گونه ای رفتار کنیم باعث تقویت نظام شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه نباید انتخابات اسباب ریزش از نظام را فراهم کند، توصیه کرد: انتخابات میدانی برای طرد افراد نیست و رقابت انتخاباتی با بداخلاقی و تضعیف یکدیگر در شان نظام اسلامی نیست زیرا این کار باعث دلسردی مردم به ویژه خانواده های شهدا می شود.
وی با بیان اینکه این انقلاب تبلور دین خواهی و عشق و ارادت مردم به اسلام و مکتب اهل بیت(علیهم السلام) است، افزود: زمانی مردم خوشحال و امیدوار می شوند که در انتخابات شاهد رقابت سالم باشند.
نظر شما