انتشار هشت هزار میلیارد تومان اوراق بدهی/۷ برنامه ویژه صنایع دستی در حوزه اقتصاد مقاومتی

خبرگزاری شبستان:۱۱ ماموریت جدید سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، انتشار هشت هزار میلیارد تومان اوراق بدهی، مذاکره برای نوسازی ناوگان هوایی کشور از سرتیترهای برخی از اخبار حوزه اقتصاد در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، 11 ماموریت جدید سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، دعوت آخوندی از سرمایه گذاران خارجی برای حضور در صنعت هوانوردی، انتشار هشت هزار میلیارد تومان اوراق بدهی، مذاکره برای نوسازی ناوگان هوایی کشور از سرتیترهای برخی از اخبار حوزه اقتصاد در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

پنجمین پیمانکار بزرگ جهان آماده ساخت بندر صنایع معدنی پارسیان

شرکت «4 سی» چین آماده سرمایه گذاری و اجرای بندر منطقه ویژه صنایع معدنی پارسیان است. معاون و مدیران ارشد این غول چینی در دیدار با رییس هیات عامل ایمیدرو اعلام کردند مدل های مختلف سرمایه گذاری در این طرح را ارایه می دهند و پس از تایید ایمیدرو،‌ به مرحله اجرا خواهند گذاشت.

رییس هیات عامل ایمیدرو با ابراز خرسندی از هموار شدن مسیر ارتباطات اقتصادی ایران با کشورهای مختلف تاکید کرد: طرف چینی راه های مختلف تامین مالی و سرمایه گذاری مستقیم را بررسی و ارایه کند. مهدی کرباسیان با بیان اینکه حضور رییس جمهوری خلق چین در ایران و ملاقات با مقامات عالیرتبه ایران، نشان از عزم دو کشور برای بسط روابط اقتصادی می دهد، تصریح کرد: با توجه به اینکه در منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان 10 طرح پتروشیمی پیش بینی شده و در منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامِرد احداث کارخانه 300هزار تنی آلومینیوم (به عنوان فاز نخست این کارخانه) و نیروگاه 900 مگاواتی آغاز شده، این دو منطقه نیازمند یک بندر و اسکله اختصاصی هستند که باید پیش از راه اندازی آن طرح ها،‌ افتتاح شود.

در این دیدار معاون شرکت «4 سی» نیز تصریح کرد:  «مهندسی، تامین و ساخت،‌ اجرا و تامین مالی» و همچنین اجرا به صورت «ساخت،‌ بهره برداری و واگذاری» از جمله پیشنهادهای ما برای احداث طرح فوق است. به گفته کای چوان شِنگ(Cai Chuansheng)، این شرکت در صورت توافق دو طرف بر سر مدل اجرای قرارداد،‌ اجرای طرح بندر و اسکله پارسیان را توسط شرکت تحصصی خود با نام «چاینا هاربر» اجرایی می کند. «4 سی» یکی از اهداف خود را توسعه جاده ابریشم می داند و کریدور جدیدی برای این مسیر استراتژیک،‌ ایجاد خواهد کرد.

این مقام ارشد غول ساخت و ساز چین تاکید کرد: اجرای چنین پروژه ای مورد حمایت بانک های بزرگ چین است و می توان از وام های کم بهره دولت استفاده کرد.

چوان شِنگ افزود: بهترین پیشنهاد را با مناسب ترین قیمت به منظور اجرای طرح بندر پارسیان ارایه خواهد داد. علاوه بر این، تسریع در آماده کردن این بخش زیرساختی (منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان)، پیش از راه اندازی کارخانه آلومینیوم جنوب و دیگر طرح ها، برای ما نیز اهمیت بالایی دارد.

شرکت ساخت و ساز ارتباطات چین (China Communications Construction Company) که در سال 2015 از سوی نشریه فورچون گلوبال به عنوان پنجمین پیمانکار بزرگ جهان شناخته شده،‌ در سال 2005 تاسیس شد و 53 میلیارد دلار درآمد و 100هزار کارمند تحت اختیار دارد.

منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان (واقع در غرب  استان هرمزگان) که همراه با منطقه ویژه لامرد(جنوب استان فارس) جزو مناطق استقرار صنایع انرژی است از سوی ایمیدرو در حال آماده سازی و تجهیز برای افزایش ظرفیت تولید صنایع بزرگ از جمله آلومینیوم،‌ پتروشیمی،‌ فولاد،‌ سیمان و ... در مناطق جنوبی ایران هستند. ایمیدرو در حال حاضر، مشغول تمهیدات لازم برای اجرای زیرساخت ها از جمله بندر اختصاصی،‌ نیروگاه،‌ گمرک،‌ جاده و همچنین اموری همچون آب،‌ برق، گاز و مخابرات برای سرمایه گذاران این مناطق است به طوری که ساخت بندر پارسیان یکی از بزرگ ترین گام ها به منظور تامین زیرساخت های آن منطقه به شمار می آید.

ایران و ایتالیا سند همکاری های کشاورزی و قرنطینه و حفظ نباتات امضا کردند

محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در شهر رم یادداشت تفاهم همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و ایتالیا در زمینه حفظ نباتات را با همتای خود مایوریزیو مارتینا وزیر سیاست های کشاورزی، غذا و جنگلداری ایتالیا امضا کرد. به موجب این یادداشت تفاهم که در حضور دکتر حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان و متئو رنتسی نخست وزیر ایتالیا به امضا رسید، ایران و ایتالیا همکاری های علمی، تحقیقاتی و اجرایی خود را در زمینه های نظارت، پیشگیری و کنترل آفات نباتی و تبادل کارشناس و تجربیات در این حوزه توسعه می دهند.

براساس این گزارش، تسهیل تجارت محصولات زراعی و باغی از طریق برقراری ارتباط موثر و کارآمد سازمان های نظارت قرنطینه ای دو کشور از دیگر اهداف پیش بینی شده در این سند است.

مهندس حجتی که از روز گذشته به همراه رییس جمهور کشورمان به ایتالیا سفر کرده است، امروز سه شنبه ضمن شرکت در فوروم بزرگ اقتصادی دو کشور، چانل تخصصی فعالان اقتصادی بخش کشاورزی دو کشور را ریاست خواهد کرد.

11 ماموریت جدید سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران

وزیر صنعت، معدن وتجارت با انتصاب « علی یزدانی » به عنوان معاون وزیر ، رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران 11 ماموریت جدید برای این سازمان را ابلاغ کرد. محمد رضا نعمت زاده  در متن حکم صادر شده آورده است :‌به استناد ماده 11 اساسنامه شرکت مادر تخصصی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و به موجب مصوبه مجمع عمومی عادی بطوذ فوق العاده سازمان به عنوان معاون وزیر ، رییس هیات مدیره و مدیر عامل این سازمان منصوب می شوید تا در چارچوب قوانین مرتبط به سازمان و شهرکهای استانی و آیین نامه های اجرایی و مقررات جاری کشور نسبت به هدایت و مدیریت سازمان و شهرکهای استانی در جهت پیشبرد اهداف توسعه  صنعتی کشور ، بالاخص رعایت 11 ماموریت جدید اقدام نمایید.

11 ماموریت ابلاغی مهندس نعمت زاده به این سازمان :

- با توجه به رفع تحریم های ظالمانه ، لازم است تا با همکاری معاونان ، مدیران ستادی و سازمان های استانی ، مشکلات عمده طرحها و صنایع مستقر دز شهرکهای صنعتی را دسته بندی نموده و ضمنا از تجارب و ابتکارات استانهای موفق ، در مورد دیگر استانها نیز بهره مند شده ، با همکاری مدیران واحدهای مذکور در جهت رفع آنها چاره اندیشی و اقدام شود.

_ نهادینه نمودن روابط صنایع بزرگ و صنایع کوچک منجمله در رابطه با صنایع اقماری .

_ برنامه ریزی و کمک به انجام مستمر آموزشهای مورد نیاز واحدهای صنعتی .

_ ساماندهی تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع کوچک از تولید کنندگان داخالی و از طریق واردات .

_ بررسی و رفع موانع نواقص و محدودیت های شهرکهای صنعتی از لحاظ سرویس های جانبی و زیر ساختها .

_ ایجاد ساختار مناسب برای رفع مشکلات فنی و ارتقاء کیفی محصولات واحدها با استفاده از اشخاص خبره و توانمند اعم از مهندسین و دانشگاهها .

_ ایجاد ساختار مناسب برای بهره گیری هر چه بیشتر از همکاری دانشگاهها و مراکز پژوهشی در جهت نوآوری و توسعه فن آوری.

_ توجه به احداث و تکمیل شهرکهای صنعتی مستقر در استانهای کمتر توسعه یافته با استفاده از توانمندیهای مالی و مدیریتی شهرکهای توامند.

_ جلب رضایت سرمایه گذاران و صاحبان صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی و همچنین صنایع کوچک با ارایه خدمات مناسب و ایجاد تسهیلات لازم.

_ رعایت اصل اعتدال و اجتناب از هر گونه امور سیاسی و گروهی در سلسله مراتب شرکت و شرکتهای استانی.

_ تاکید بر خودکفایی مالی در مجموعه فعالیت های آن شرکت و شرکتهای استانی و پرهیز از هزینه های غیر ضرور سرمایه ای و جاری.

 نعمت زاده همچنین در ابلاغی به « علی یزدانی » ماموریت داده است تا هنگام تعیین و انتصاب معاون توسعه مدیریت ،‌منابع و امور استانها با حفظ سمت معاونت مذکور را سرپرستی نماید.

وزیر صنعت، معدن وتجارت در ادامه « حسین نجاتی » را به عنوان عضو غیر موظف هیات مدیره شرکت مادر تخصصی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران منصوب نموده واز زحمات « مهدی جمالی» در دوران تصدی مسئولیت یاد شده تشکر نموده است.

دعوت آخوندی از سرمایه گذاران خارجی برای حضور در صنعت هوانوردی ایران

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در اجلاس هوانوردی «ایران 2016» که بیش از 160 نماینده از 85 شرکت سازنده قطعه و هواپیما از 35 کشور جهان در تهران حضور یافته اند، گفت: ایران در چهار راه شرق و غرب و استراتژیک جهان قرار دارد و به خوبی توانسته، وظایف منطقه ای خود را با برقراری امنیت و آرامش اقدام کند.

وی گفت: ایران برای مدیریت فضای خود به 250 میلیون دلار سرمایه گذاری جدید برای خرید سیستم های ناوبری نیازمند است؛ از این رو همه شرکت های فعال در این بخش به غیر از شرکت های وابسته به رژیم اشغالگر صهیونیستی می توانند در این بخش در ایران سرمایه گذاری کنند.

وی گفت: در مدت کوتاهی برای تسهیل عبور و مرور شرکت های هواپیمایی از آسمان ایران، بتازگی پنج راه هوایی در آسمان ایران راه اندازی شده است؛ شرکت هایی که تمایل دارند از آسمان ایران عبور کنند، می توانند از این راه های هوایی استفاده کنند.

وی با بیان این که هم اکنون 67 فرودگاه در ایران به صورت عملیاتی فعال هستند، گفت: ما کمتر از 10 فرودگاه بهینه داریم، لذا درصددیم با تامین ناوگان و تجهیزات فرودگاهی، سایر فرودگاه های کشور را نیز فعال کنیم.

دولت تا کنون هشت هزار میلیارد تومان اوراق بدهی منتشر کرده است

شاپور محمدی معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی طی سخنانی در یک نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از انتشار هشت هزار میلیارد تومان اوراق بدهی از سوی دولت خبر داد و اظهار داشت: در صورت نهایی شدن فرایند اداری، این اوراق قابل تسلیم به طلبکاران است.

وی با ابراز امیدواری برای تداوم انتشار اوراق بدهی در سال آینده تصریح کرد: برخلاف برخی اظهار نظرها، هدف دولت از انتشار این اوراق، نه ایجاد بدهی جدید، بلکه ساماندهی و تعیین تکلیف و نقدینه کردن بدهی هایی است که در سال های گذشته ایجاد شده اند.

محمدی در تشریح عملکرد یک ساله معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، تدوین 27 آیین نامه و اساسنامه مربوط به قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، مصوبه مجلس شورای اسلامی در ابتدای سال جاری را، اقدامی بی سابقه خواند که توسط این معاونت انجام گرفته و به تصویب هیات دولت نیز رسیده است.

وی با بیان اینکه تقریبا 60 درصد سیاست های دولت در خصوص خروج از رکود و تحریک تقاضا در سال گذشته اجرایی شده است، تامین بیش از 60 درصد تسهیلات اعطایی از محل سرمایه در گردش نظام بانکی را به عنوان یکی از دست آوردهای دولت در این مدت خواند.

محمدی همچنین اختصاص 20 درصد تسهیلات اعطایی به "تامین سرمایه در گردش" بنگاه های اقتصادی به منظور تحریک تقاضا و بهبود 34 پله ای رتبه شاخص سهولت کسب و کار در کشور را از جمله سیاست ها و دست آوردهای وزارت اقتصاد با همکاری سایر دستگاه ها در مدت یکسال اخیر عنوان کرد.

معاون امور اقتصادی و دارایی وزارت اقتصاد، ساماندهی مجوزها شامل احصاء بیش از دو هزار مجوز، بررسی یکهزار و 100 مجوز و برنامه برای حذف حدود 400 مجوز تا پایان سال (شامل استعلام مجوز، گواهی، اجازه نامه و ...) را از جمله دیگر اقدامات انجام شده از سوی این معاونت در سال گذشته ذکر کرد.

محمدی با اشاره به پیگیری تنظیم آیین نامه قانون مالیاتهای مستقیم و اجرای آن در سال 95 تصریح کرد: معافیت های بسیار خوبی در ماده 31 رفع موانع تولید پیش بینی شده است.

وی در ادامه همچنین از مشارکت فعال وزارت اقتصاد در تدوین برنامه ششم خبر داد.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد همچنین با اشاره به تعامل بسیار خوب این وزارتخانه در تدوین برنامه های اقتصاد مقاومتی و تدوین شاخص ها گفت: سه برنامه از مجموع یازده برنامه اقتصاد مقاومتی بر عهده وزارت اقتصاد است، که این برنامه ها را شامل مردمی کردن اقتصاد، برون نگری اقتصاد و شفاف سازی اقتصاد برشمرد.

وی با اشاره به پیشنهادات معاونت امور اقتصادی برای فضای پس از اجرایی شدن برجام گفت: اقتصاد ما در فضای تحریم و حتی پس از تحریم با تکیه بر اهرم منابع داخلی است.

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد تاکید کرد: دولت باید از منابع مالی خارج از کشور و منابع مالی بخش خصوصی در کنار منابع مالی دولت اهرم کند.

محمدی افزایش سرمایه بانکها، استفاده از سرمایه گذاری خارجی و گسترش ظرفیت بازارهای سرمایه را از جمله راههای اهرم کردن عنوان کرد.

محمدی در پایان تاکید کرد: گسترش بازار بدهی از یک طرف تامین مالی دولت را قاعده مند می کند و از طرف دیگر برای فعالان داخلی و خارجی فرصت سازی می کند.

درحال مذاکره برای نوسازی ناوگان هوایی کشور هستیم

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه اجلاس هوانوردی «ایران 2016» در گفت وگو با خبرنگاران افزود: اکنون با شرکت های سازنده هواپیما در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم به تدریج عمر متوسط ناوگان هوایی کشور را کاهش دهیم.

وی با اشاره به مذاکرات ایران برای خرید 114 فروند هواپیما از ایرباس گفت: پس از اینکه قرارداد خرید این هواپیماها منعقد شد تحویل آنها طبق جدول مربوطه تعیین خواهد شد تا بتوانیم به تدریج هواپیماهای ایرباس را به شرکت هواپیمایی ایران ایر تحویل دهیم.

وزیر راه با بیان اینکه تحریم ها نه تنها به مردم ایران لطمه زد بلکه همه مردم منطقه نیز از آن آسیب دیدند؛ افزود: بزودی با اجرای قرارداد با شرکت ایرباس، گام های اساسی برای نوسازی ناوگان هوایی خود برخواهیم داشت.

وی گفت: هرچند که شرکت هواپیماسازی بویینگ به دلیل صدور روادید نتوانست در ایران حضور یابد با این حال از حضور این شرکت نیز در ایران استقبال می کنیم.

آخوندی گفت: جمهوری اسلامی ایران با داشتن 67 فرودگاه عملیاتی، به هواپیماهای کوتاه، متوسط و بلندبرد نیاز دارد تا بتوانیم پروازهای هوایی را در کشور و به نقاط مختلف جهان افزایش دهیم.

وی گفت: دولت از هرگونه خرید هواپیما توسط شرکت های داخلی حمایت می کند و امیدواریم به زودی مذاکرات خود را نیز با شرکت بویینگ آغاز کنیم.

وی گفت: هم اکنون از 256 هواپیما،150 فروند هواپیما در ایران عملیلاتی است و تقریبا 40 درصد این هواپیماها زمین گیر هستند.

وزیر راه و شهرسازی درباره برخی مطالب منتشر شده مبنی بر خرید هواپیمای سوخوی روسی نیز گفت: انتشار شایعه خرید هواپیماهای سوخو مربوط به برخی از رسانه هاست؛ هر هواپیمایی که از سازمان هواپیمایی کشوری مجوز پرواز گرفت می تواند وارد ناوگان هوایی کشور شود.

وی درباره برقراری خط هوایی بین ایران و آمریکا نیز افزود: برای برقراری این خط هوایی باید سازمان هواپیمایی کشوری مجوزهای لازم را صادر کند و سازمان هواپیمایی کشوری پیگیر این مساله است.

وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: بر اساس قوانین بین المللی، انجام همه قرادادهای منعقده در این بخش را تضمین می کنیم و همه سرمایه گذاران با امنیت کامل می توانند در ایران در بخش های مختلف صنعت هوانوردی کشور سرمایه گذاری کنند.

7 برنامه ویژه صنایع دستی در حوزه اقتصاد مقاومتی

بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی کشور در مراسم تجلیل از صادرکنندگان و تولید کنندگان برتر صنایع دستی که شنبه سوم بهمن ماه در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، گفت: صنایع دستی در برنامه ششم توسعه کشور یک وضعیت بی سابقه و روشن دارد و اگر برنامه‌های پیش بینی شده در این برنامه محقق شود، آینه روشنی در انتظار این بخش است.

وی تصریح کرد: پیش بینی کردیم که جمعیت 360 هزار نفری فعلی فعال در صنایع دستی در آینده نزدیک به یک میلیون نفر هنرمند ساماندهی شده و زیر نظر این معاونت ارتقا یابد و در بسته بندی محصولات صنایع دستی نیز تجدید شود تا صادرات ما شتاب بیشتری به خود گیرد.

نامورمطلق از آمادگی صنایع دستی کشور برای یک جهش بزرگ خبرداد و گفت: در حوزه اقتصاد مقاومتی هفت برنامه جدی در صنایع دستی داریم که با تحقق آن ها بازیگر مهم اقتصاد مقاومتی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه صنایع دستی آماده ورود به بازارهای جدید است، تاکید کرد: در سال جاری با وجود اینکه رشد صادرات در بسیاری از بخشها منفی بوده است، صنایع دستی با کمک هنرمندان و فعالان این حوزه بیش از 8 درصد رشد داشته است.

معاون صنایع دستی اضافه کرد: انجمن صادرکنندگان صنایع دستی به عنوان یکی از زیرساختهای اصلی در این بخش تشکیل شده است تا ساماندهی در حوزه بازرگانی داخلی و خارجی صنایع دستی به شکل جدی تری دنبال شود.

نامورمطلق با تاکید بر اینکه، صنایع دستی می تواند نقش فعالی در اقتصاد کشور داشته باشد، تاکید کرد: دریافت چند عنوان جهانی در سال جاری، یک موفقیت بزرگ در این عرصه است، اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی و تبریز به عنوان شهر جهانی فرش برگزیده شده است که این عناوین صنایع دستی ما را بیش از پیش به جهانیان معرفی می کند.

وی ادامه داد: لباسی که برای صنایع دستی دوخته شده است کوچک و محدود کننده است اما امروز بارقه های توجه ویژه به صنایع دستی دیده می شود، بازارهای ما گران تر از نفت است و اگر بازاری را در اختیار بازرگانان کشورهای دیگر قرار می دهیم باید بازاری را در اختیار بگیریم.

معاون صنایع دستی اضافه کرد: دولتها در 200 سال اخیر  برهی بزرگی به صنایع دستی دارند و امروز صنایع دستی در حال پوست اندازی است و چهره جدیدی را به خود می گیرد، روندی که امیدواریم استمرار داشته باشد.

ظرفبت صادرات 1.5 میلیون تن سبزیجات ایران به روسیه در فصل زمستان

عباس کشاورز معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: برای صادرات انواع محصولات کشاورزی به روسیه چندان امیدی به صادرات سیب‌زمینی به این کشور نیست، چراکه این محصول در کشورهایی مانند بلاروس به وفور تولید می‌شود، اما برای صادرات گوجه‌فرنگی، خیار، هندوانه، فلفل و انواع سبزیجات برگی پتانسیل بسیاری در کشور وجود دارد و از سوی دیگر نیز روسیه در فصل پاییز و زمستان به علت سرمای زیاد امکان تولید این محصولات را ندارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین در خصوص واردات محصولات کشاورزی مختلف از روسیه اعلام کرد: برای تامین نیاز بخش کشاورزی در زمینه‌ محصولاتی مانند ذرت، انواع دانه‌های روغنی، شکر و برنج می‌توانیم با توافق دوجانبه این نیازمندی‌ها را از طریق روسیه تامین کنیم.

کشاورز ادامه داد: در حال حاضر زیرساخت‌های مناسبی برای تولید زیاد با کیفیت بالا در زمینه‌ انواع محصولات کشاورزی وجود دارد و با توجه به شرایط اقلیمی و وضعیت بارش در فصل جاری مشکلی برای صادرات انواع محصولات سبزی و صیفی به روسیه نداریم، چرا که به عنوان مثال سالانه 5.5 میلیون تن گوجه‌فرنگی، بیش از پنج میلیون تن سیب‌زمینی و بالغ بر 17 میلیون تن سبزیجات در کشور تولید می‌شود و از این نظر هیچ مشکلی برای صادرات این محصولات در فصل زمستان به روسیه نداریم اما در فصل تابستان در ایران با محدودیت تولید این محصولات مواجه هستیم و از سوی دیگر نیز روسیه خود تولید‌ش را انجام می‌دهد.

وی با بیان این‌که می‌توانیم بیش از 1.5 میلیون تن انواع سبزیجات را به روسیه صادر کنیم، اظهار کرد: تنها نگرانی که برای صادرات به روسیه وجود دارد کاهش ارزش روبل (واحد پولی روسیه) است که اگر روند کاهشی آن ادامه پیدا کند می‌توان گفت تاجران ایرانی از صادرات به روسیه متضرر خواهند شد و باید برای ترغیب آنها تدبیری اندیشیده شود.

صادرکنندگان و تولیدکنندگان برتر صنایع دستی تجلیل شدند

مراسم تجلیل از صادرکنندگان و تولیدکنندگان برتر صنایع دستی کشور با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین، شهیندخت مولاوردی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، ولی الله افخمی معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، مجیدرضا حریری رئیس انجمن صادر کنندگان صنایع دستی، بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی، صادرکنندگان ، تولیدکنندگان و فعالان این حوزه در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

در این مراسم صادرکنندگان برتر صنایع دستی به این ترتیب، عبدالصمد رحیمی در رشته زیورآلات سنتی از استان خراسان رضوی به عنوان صادرکننده نمونه سنگهای قیمتی، نیمه قیمتی و سرویس‌های نقره به کشور اندونزی، بهمن باقری در رشته شیشه از استان آذربایجان شرقی به عنوان صادرکننده نمونه شیشه به کشور آلمان، مالک کرمی و امیر رمضانی در رشته پای پوش‌های سنتی از استان کرمانشاه صادرکننده نمونه گیوه به عراق، در رشته سفال و سرامیک، عادل بشیری  و مهدی اعلمی از استان همدان و حسین خانی از استان تهران صادرکننده نمونه سرامیک دست ساز به کشورهای عراق، قطر و سوئد، در رسته دست بافته های داری حمید ذوالانواری و علی حق نگهداری صادرکننده نمونه گلیم و زیلو به کشورهای آلمان، بلژیک و سوئیس، معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند.

فروشندگان برتر صنایع دستی، علی زابلیان از اصفهان به عنوان فروشنده و تولیدکننده، مصطفی فیضیان از استان تهران به عنوان فروشنده و رسول نظری از استان چهارمحال و بختیاری فروشنده صنایع دستی، زهرا غلامی از استان قم و آرش حیدریان از استان تهران تجلیل شدند.

در بخش فعالان تجارت الکترونیک، نرگس شایق مدیرعامل سایت آرانیک با 11 سال سابقه فعالیت، سید مرتضی نقیبی مدیرعامل سایت چونک و سعید محمدی مدیرعامل سایت دیجی کالا، لوح تقدیر و تندیس خود را از معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دریافت کردند.

همچنین در این مراسم از لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، گره کانی نژاد رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت، سهیلا جلودارزاده مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت و یزدانی معاون توسعه مدیریت و امور استانهای وزارت صنعت، معدت و تجارت تجلیل شدند.

بخشنامه سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری

بانک مرکزی بخشنامه جدید چگونگی محاسبه و اعلام سود علی الحساب انواع سپرده های سرمایه گذاری را اعلام کرد. بانک مرکزی در این بخشنامه خطاب به مدیران عامل بانک های دولتی، غیردولتی (به استثنای بانک های قرض الحسنه)، شرکت دولتی پست بانک، موسسه های اعتباری غیربانکی، بانک مشترک ایران- ونزوئلا و بانک بین المللی کیش، چگونگی محاسبه انواع سپرده های سرمایه گذاری را اعلام کرد.

در این بخشنامه آمده است: بخش قابل ملاحظه ای از فرآیند تامین مالی در کشور، معطوف و متوجه بانک هاست؛ به همین دلیل از آن به عنوان نظام تامین مالی «بانک محور» یاد می شود.

«صنعت بانکداری همواره به عنوان صنعتی پیشرو و پیشران، زمینه ساز رشد و شکوفایی سایر بخش های اقتصادی شناخته می شود. از این رو ضروری است همه راهبردها، سیاست ها و برنامه ها با نظرداشت شرایط آتی اقتصادی، معیارهای ریسک پذیری و ظرفیت های موجود تعیین و به تصویب رسند. بدیهی است در این سیاستگذاری، باید با الهام از شرایط گذشته و با در نظر گرفتن شرایط آتی اقتصادی به گونه ای عمل شود که در نهایت به بهبود و تنظیم رویکردها و فرآیندهای حوزه های مختلف اقتصادی بیانجامد.

تسهیل سرمایه گذاری خارجی در بخش شیلات با لغو تحریم ها

حسن صالحی معاون وزیر و رییس سازمان شیلات افزود: با لغو تحریم‌ها و اجرای برجام، پیش‌بینی می کنیم در حوزه پرورش ماهیان خاویاری، پرورش ماهی در قفس، زنجیره‌های صنعت آبزی‌پروری میگو و صنایع شیلاتی، جاذبه‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری خارجی وجود داشته باشد.

وی اذعان داشت: لغو تحریم‌ها ، انجام سرمایه گذاری های خارجی در بخش شیلات ایران را تسهیل می کند.

صالحی در عین حال، امکان نقل و انتقالات منابع مالی سرمایه‌گذاران با اجرای برجام را بستر خوبی برای تولید و صادرات محصولات شیلاتی به کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی عنوان کرد.

وی با بیان این که از زمان توافق ایران با گروه 1+5 تا قبل از اعلام آغاز اجرای برجام، هیات های زیادی از کشورهای مختلف برای شناسایی ظرفیت های شیلاتی و سرمایه گذاری‌های مشترک به ایران سفر کرده‌اند، گفت: امسال بیش از 100 میلیون یورو در زمینه تجهیزات قفس با کشورهایی مانند نروژ، ایتالیا، فرانسه و چین قرارداد منعقد کردیم که بخشی از آن مربوط به ساخت قفس از طریق مشارکت شرکت های ایرانی و خارجی است.

رییس سازمان شیلات ایران درباره این پرسش که اولویت شیلات ایران در همکاری و انجام سرمایه گذاری مشترک با کدام کشورها است، تصریح کرد: ما با توجه به موضوع توسعه، کشورهای درجه اول را انتخاب کرده ایم و به طور مثال برای پرورش ماهی در قفس در حوزه زنجیره قفس‌ها به خصوص تجهیزات در دریا، نروژی ها برای ما در اولویت قرار دارند و سپس ایتالیایی‌ها، ترک ها و چینی ها را انتخاب کرده‌ایم.

وی افزود: در زمینه بی‌نیازی کشور از واردات تخم چشم‌زده قزل‌آلا نیز با کشورهایی مانند فرانسه، ایتالیا، انگلیس و نروژ که صاحب دانش، فناوری جدید و تجربه هستند، به دنبال همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک هستیم.

صالحی پیش‌بینی کرد: از طریق سرمایه گذاری های مشترک ایران با کشورهای پیشرو در زمینه تولید تخم چشم زده قزل آلا، 70 تا 80 درصد نیاز ایران به واردات این نوع تخم کاهش می یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به صنعت دریانوردی و فعالیت ایران در اقیانوس هند، گفت: در این صنعت، کشور چین و کره تجربیات خوبی دارند و از این رو، در این حوزه با کشورهای آسیای شرقی تمایل همکاری داریم.

وی در مورد صنایع شیلاتی اظهار داشت: کشورهایی که بتوانند ارزش افزوده در این صنایع ایجاد کنند برای ما در اولویت هستند و اخیرا کشورهای ایسلند، فنلاوند و دانمارک برای همکاری و سرمایه گذاری در این صنعت، ابراز تمایل کرده اند.

صالحی، میزان سرمایه گذاری های خارجی در بخش شیلات ایران را تا پیش از تشکیل دولت یازدهم، نزدیک به صفر عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در دو سال اخیر، بستر لازم برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی در بخش شیلات فراهم شده که از جمله می توان به مشارکت شرکت های چینی در صید فانوس ماهیان و فرانسوی ها در پرورش ماهی در قفس در منطقه قشم اشاره کرد.

وی اذعان داشت: در سه ماهه گذشته نیز برداشت پرورش ماهی در قفس در بندر آفتاب استان هرمزگان را داشتیم که با سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور انجام شده است.

 

 

 

 

کد خبر 518682

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha