حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان عصر روز گذشته راهی پاریس شد تا پس از 16 سال اولین رئیس جمهوری ایران باشد که به فرانسه سفر می کند.
رییس جمهوری در فرودگاه بورژه پاریس و در جمع خبرنگاران بر آغاز فصل جدید روابط جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اروپا از جمله فرانسه تاکید کرد.
روحانی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال تعمیق روابط تهران-پاریس به نفع دو ملت و دو کشور است و این سفر گام مهمی در این مسیر است.
حسن روحانی در نشست روسای شرکتهای مهم فرانسوی که با حضور وزرای امور خارجه و اقتصاد فرانسه که عصر چهارشنبه و در بدو ورود به پاریس برگزار شد، پیام سفر هیات بلند پایه ایرانی را آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت سطح بالا با فعالان اقتصادی فرانسه ارزیابی کرد و گفت: معتقدم که حضور شما در این نشست نیز به معنای اعلام آمادگی برای مشارکت در اقتصاد سرشار از مزیت و ظرفیت ایران است.
رییس جمهوری در این جلسه که تعدادی از وزیران و همچنین فعالان اقتصادی کشورمان حضور داشتند، افزود: باید با هم برای بهرهبرداری از این فرصتها تلاش کنیم و در این مرحله، مهیا کردن سریع مقدمات بانکی و بیمهای، پایهای مناسب برای تجدید بنای تعاملات اقتصادی دو کشور است.
روحانی با اشاره به علاقه مندی بخشهای دولتی و خصوصی دو کشور برای توسعه همکاریهای مشترک گفت: امروز با شرایط جدیدی که به دنبال توافق هستهای حاصل شده، میتوانیم حتی سطح همکاری های اقتصادی دو کشور را بیش از گذشته ارتقاء دهیم.
رییس جمهوری اظهارداشت: امنیت کافی برای فعالیتهای اقتصادی در کنار مشوق های اقتصادی که در برنامه پنج ساله دیده شده است، وضعیت مساعدی را برای حرکت پرشتاب اقتصادی بویژه در فضای پس از تحریمها فراهم کرده است.
روحانی با اشاره به پیشبینی رشد 8 درصدی در برنامه پنجساله کشور، تصریح کرد: دستیابی به این سطح از رشد نیاز به سرمایهگذاری و فعالیت بیشتر و فناوریهای جدیدتر دارد و ما پذیرای سرمایهها و فناوریهای جدید هستیم.
رییس جمهوری با اشاره به استقبال ایران از همکاری و مشارکت کشورهای عضو اتحادیه اروپا در پیشبرد طرح های اقتصادی ایران، گفت: جمهوری اسلامی ایران در سالهای نه چندان دور، بویژه در عرصه اقتصادی روابط خوبی با فرانسه داشته و رفت و آمدهای ماههای اخیر بین هیأتهای اقتصادی دو کشور، فضا را برای مشارکت و فعالیت اقتصادی دو طرف بیش از پیش آماده کرده است.
روحانی ادامه داد: دولت یازدهم مصمم است که به بخش خصوصی در ایران فضای کار بیشتری بدهد و فضای اقتصادی کشور، رقابتی و بدون رانت باشد.
رییس جمهوری نیروی انسانی تحصیلکرده جوان را از دیگر مزیتهای فضای کسب و کار در ایران برشمرد و اظهار داشت: ایران علاوه بر شرایط اقتصادی مناسب و نیروی جوان تحصیلکرده، امنیت بالا و انرژی کافی برای توسعه پرشتاب را در اختیار دارد به گونه ای که مجموع ذخایر ایران در منطقه در رتبه نخست قرار دارد.
رییس جمهوری در ادامه با برشمردن توانمندی ها و ظرفیتهای ایران و فرانسه برای همکاریهای مشترک، گفت: بخشهای انرژی، نفت، گاز، پتروشیمی، کشاورزی، فناوریهای نوین، صنعت خودرو، معدن، مخابرات و نوسازی ناوگان هوایی و ریلی، فرصت های مناسبی برای همکاری های مشترک است.
روحانی اضافه کرد: ایران همچنین به عنوان قطب گردشگری تمایل دارد در عرصه صنعت گردشگری و نیز توسعه بنادر در کنار همکاریهای علمی، سیاسی و منطقهای، با فرانسه همکاریهای خود را تقویت کند.
رییس جمهوری تصریح کرد: هیچ مانعی برای ارتباطات نزدیک دو ملت بزرگ ایران و فرانسه وجود ندارد و امروز دو دولت به صراحت اعلام میکنند که به دنبال همکاری در راستای تأمین منافع دو ملت هستند و اراده ایران و فرانسه همکاری در راستای تأمین رفاه و توسعه دو ملت است.
رییس شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: همکاری تهران – پاریس نه تنها به زیان هیچ کس نخواهد بود بلکه به نفع منطقه خاورمیانه و صلح و ثبات است.
روحانی افزود: با قاطعیت اعلام میکنیم که سرمایهگذاری در ایران هم از تضمین کافی برخوردار است و سود عادلانه خواهد داشت و هم شرایط امروز ایران برای همکاری در همه زمینهها مهیاتر است.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: در روند همکاریهای دو کشور، مهم این است که گامهای خود را حساب شده و در عین حال سریع برداریم.
در این دیدار همچنین "لوران فابیوس" وزیر امور خارجه فرانسه با اظهار خرسندی از سفر دکتر روحانی به پاریس، اظهار داشت: دو کشور همکاریهای تاریخی با یکدیگر داشتند و امروز باید مجدداً فصل جدیدی را در همکاریهای خود آغاز کنیم و در تمامی سطوح روابط خود را گسترش دهیم.
وی خاطر نشان کرد: ایران کشوری بزرگ با دورنمایی روشن است و امروز شرکتهای بزرگ فرانسوی برای آغاز همکاری گسترده با ایران اراده جدی دارند.
در ادامه این مراسم وزیر امور اقتصادی فرانسه نیز با ابراز خوشحالی از دیدار رییس جمهوری کشورمان و خیر مقدم به ایشان و هیات همراه، اظهار داشت: فرانسه با برخورداری از استقلال سیاسی یک بسیج عمومی در بین شرکتهای بزرگ اقتصادی و صنعتی برای همکاری با ایران تشکیل داده تا روابط اقتصادی دو کشور حیات و پویایی گذشته خود را به دست بیاورد.
"امانوئل ماکرون" با تأکید بر لزوم تأمین امنیت سرمایهگذاری، اظهار داشت: همکاری با ایران ده سال پیش جزء ده اولویت پوشش بیمهای دولت فرانسه قرار داشت و امروز مصمم هستیم، همکاری خود را در این زمینه توسعه دهیم و علاقمندیم از تمامی کانالهای سرمایهگذاری برای توسعه روابط دو کشور استفاده کنیم.
وزیر اقتصاد فرانسه گفت: تمام نمایندگان شرکتهای بزرگ تأمین زیرساختهای اقتصادی، هوایی، فرودگاهی، ریلی و انرژی در فرانسه، مصمم هستند با حضور در بازار استراتژیک و منطقهای ایران مشارکت کنند.
در این نشست که روسای شرکتهای توتال، ایرباس، اورنج، سانوفی، پژو سیتروئن و تالس نیز حضور داشتند، آقای پیرگاتاز رییس سندیکای کارفرمایان فرانسه که به نوعی رییس پارلمان بخش خصوصی اقتصادی این کشور است، ضمن خیرمقدم و گرامی داشتن حضور رییس جمهوری اسلامی ایران و هیأت همراه، گفت: روسای شرکتهای فرانسوی که در این نشست حضور دارند، هر یک در بالاترین سطح جهانی قرار دارند و امیدوارند که در دوران رفع تحریمها سطح روابط با شرکای ایرانی خود را ارتقا دهند.
رییس سندیکای کارفرمایان فرانسه با اشاره به آغاز سفر هیأتهای اقتصادی فرانسوی به ایران از فوریه ۲۰۱۴ برای از سرگیری روابط پس از پایان تحریمها، اظهار داشت: در مذاکراتی که بین فعالان اقتصادی دو کشور انجام شده ما از علایق متقابل مطلع شده و مصمم به گسترش هر چه بیشتر روابط هستیم.
وی با بیان اینکه گسترش همکاریهای اقتصادی دو کشور نیاز به تحکیم و پشتیبانی روابط سیاسی دارد، خاطر نشان کرد: حضور رییس جمهوری اسلامی ایران و وزیر امور خارجه فرانسه در این نشست گواه اراده جدی دو طرف برای تحکیم روابط سیاسی و ایجاد بنای مستحکم روابط اقتصادی بر روی آن می باشد.
در ادامه این مراسم تعدادی از روسای شرکتهای فرانسوی در سخنان کوتاهی بر تمایل و علاقه شدید خود برای مشارکت در عرصههای سرمایهگذاری، صنعتی و خدماتی ایران تأکید کردند.
نائب رییس شرکت مدُف بین الملل فرانسه گفت: در چارچوب مدُف آمادگی داریم همکاریهای خود را با ایران از سر گرفته و سطح این همکاریهای را هر چه بیشتر گسترش دهیم.
رییس شرکت توتال نیز ضمن خوشآمدگویی به دکتر روحانی گفت: توتال شرکتی است که سالها در ایران فعالیت داشته و امروز با لغو تحریمها ، زمینههای خوبی برای فعالیت این شرکت در بخشهای مختلف انرژی مهیا شده که آمادگی کامل داریم در این عرصهها با ایران همکاری کنیم.
رییس شرکت ایرباس نیز با تأکید بر علاقمندی این شرکت برای حضور و فعالیت در بازار ایران، گفت: ایرباس به دنبال تأمین نیازهای ایران در زمینه هوایی است و آمادگی داریم خطوط هوایی ایران را هرچه سریعتر تجهیز و در زمینه خدمات آموزشی و تعمیر و نگهداری نیز همکاری کنیم.
رییس شرکت سیو که در زمینه ساخت کارخانههای صنعتی فعالیت میکند، گفت: اولین شرکتی بودیم که کارخانه شیشه اتومبیل را در ایران راهاندازی کردیم و امروز به دنبال همکاری و مشارکت با شرکتهای ایران برای ساخت کارخانههای صنعتی مورن هستیم و افتخار داریم که از پویایی کشور ایران بهرهمند شویم و با راهاندازی شرکتهای محلی جای پایی در بازار منطقه برای خود ایجاد کنیم.
همچنین رییس شرکت بزرگ ساختمانی فرانسه نیز در این دیدار با ابراز خرسندی و رضایت از آغاز همکاری با ایران گفت: برای بازگشت به ایران احساس افتخار میکنیم و مذاکرات زیادی با شرکتهای مختلف ایرانی داشتیم و تمایل داریم هر چه زودتر فعالیتها و همکاریهای خود را با ایران آغاز کنیم.
نماینده شرکت رنو نیز در سخنانی با اشاره به تاریخچه روابط این شرکت با ایران، گفت: ایران جزو شرکتهایی نادری در دنیا است که از صنعت اتومبیل ملی برخوردار است و ایران جایگاه استراتژیکی در برنامههای رنو دارد، شرکت ما هیچگاه به تعهدات خود پشت پا نزده است و مایل هستیم با تمامی کارخانههای اتومبیلسازی ایران همکاری خود را تقویت کنیم.
در ادامه این مراسم رییس شرکت سوئز فرانسه که در زمینه محیط زیست فعالیت میکند، با تأکید بر تمایل شدید شرکت خود برای همکاری با ایران گفت: ما میتوانیم در زمینه تأمین و استفاده بهینه از منابع آبی و نمکزدایی در ایران فعالیت کنیم و از اینکه میتوانیم همکاریهای خود را با ایران از سر بگیریم بینهایت خوشحال و راضی میباشیم.
رییس شرکت اورنج فرانسه نیز تجربه فعالیتهای مخابراتی شرکت خود با ایران را مورد تأکید قرار داد و گفت: شرکت ما همیشه خواهان توسعه همکاریها با ایران بوده و هیچ محدودیتی برای همکاری با شرکتهای ایرانی و انتقال تکنولوژی و فناوری به ایران نداریم.
رییس شرکت آلستوم نیز در سخنانی با خیرمقدم به دکتر روحانی گفت: شرکت ما در زمینه لوکوموتیوسازی و راهآهن جزو شرکتهای بزرگ دنیا است و تمایل داریم، ضمن سرمایه گذاری تکنولوژیهای خود را در اختیار ایران قرار دهیم.
رییس شرکت ساژیم نیز از تمایل شرکت خود برای همکاری در زمینه پایانههای بندری و همکاری دریایی با ایران خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم با توجه به برخورداری از دانش فنی بالا در زمینههایی که از تخصص لازم برخوردار هستیم با ایران مشارکت داشته باشیم.
روحانی شامگاه چهارشنبه در ادامه برنامه های سفر به فرانسه در جمع تعداد زیادی از ایرانیان مقیم این کشور، با اشاره به اینکه سفر به فرانسه یاد روزهای انقلاب را زنده می کند، گفت: ایرانیان خارج از کشور و به ویژه فرانسه نیز همراه با نهضت های بزرگ سده اخیر، در قرار دادن سرزمین ایران در چارچوب مردمسالاری دینی نقش موثر ایفا کرده اند.
روحانی با بیان اینکه همواره به معجزه اراده ملت ایران ایمان داشته ام، افزود: در انتخابات سال 92 مردم ایران با شور و اشتیاق وصف ناشدنی پای صندوق آرا آمدند و هیچگاه تا امروز صندوق آرا و منتخب خود را در سخت ترین شرایط تنها نگذاشتند.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه هر کاری در دو سال و نیم گذشته در ایران انجام گرفته در سایه همت، حضور، ایثار و فداکاری ایرانیان کشور و سراسر جهان بوده است، اظهار داشت: اگر شرایط اقتصادی کنونی ما همچنان شرایط اقتصادی خرداد 92 بود، امروز شاهد اقبال گسترده بخشهای مختلف اقتصادی و فرهنگی کشورهای مختلف به ایران نبودیم و همه اینها به خاطر آن است که مردم ایران قدم به قدم با اهداف و منافع ملی خودشان همراه بودند.
روحانی تصریح کرد: اگر تیم اقتصادی این دولت نمی توانست معضلات اقتصادی مثل تورم، رکود و نابسامانی بازار را حل کند ما نمی توانستیم یک مذاکره عزتمندانه با دنیا داشته باشیم. اگر در شرایطی که منطقه ما را تروریسم تهدید می کرد، همه فداکاران در صحنه نبودند، آیا می توانستیم در مذاکرات با شش قدرت پیروز شویم؟
رییس جمهوری خاطرنشان ساخت: هیچکس در دنیا تردید ندارد که اگر تلاش و کمک ایران نبود، امروز نه یک گروه تروریستی، بلکه یک دولت تروریستی در کشورهای منطقه حاکم بود.
روحانی با اشاره به اینکه در روزهای آغازین دولت یازدهم ذخایر استراتژیک کشور نزدیک صفر بود، گفت: ما در شرایطی در مذاکرات پیروز شدیم که در همان دوران تحریم توانستیم ذخایر استراتژیک کشور را به بیش از هفت ماه برسانیم و ملت ایران توانست شرایط ثبات را به کشور بازگرداند.
رییس جمهوری در ادامه با تجلیل از تلاش شبانه روزی تیم مذاکره کننده هسته ای به ویژه دکتر ظریف و دکتر صالحی گفت: اگر عالمان، اندیشمندان و صاحبنظران و صاحبان تجربه سیاست پشت میز مذاکره قرار نمی گرفتند آیا می توانستیم به اهداف بلندمان در مذاکرات دست یابیم؟
روحانی با بیان اینکه ایرانیان طی تاریخ همواره در تعامل با دیگر ملتها ضمن اخذ تجارب آنها، این تجارب را به دستاوردهای برتر تبدیل کرده و به جهان عرضه می کردند، اظهار داشت: ایرانی علم و دانش و فرهنگ و تمدن را از دیگر ملتها گرفت و آن را ارتقا داده و به جهان تحویل داد.
رییس جمهوری ادامه داد: تنها به ایران دیروز و تاریخ بلند و تمدن کهن آن افتخار نمی کنیم، بلکه به ایرانیان امروز هم فخر می کنیم که قادرند، بزرگترین افتخارات را در جهان بیافرینند؛ مگر این ایرانی نبود که الگوی برجام را در دنیای سیاست آفرید و مگر این ایرانی نبود که همه قطعنامه های فصل هفتمی شورای امنیت سازمان ملل را با قدرت منطق و استدلال پشت میز مذاکره بی اثر و لغو کرد؛ و مگر این ایرانی نبود که توانست 12 قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی را یکجا ملغی اعلام کند.
روحانی با تاکید بر اینکه به کمک ملت ایران و با رهنمودهای رهبری اندیشمند و با انسجام ملت ایران توانستیم از تمامی حقوقمان دفاع کنیم، اظهار داشت: در مقابل کسانی که به ما می گفتند غنی سازی حق شما نیست و آن را حق انحصاری خود می دانستند و می گفتند شما به منطقه ممنوعه قدم گذاشته اید، نه تنها توانستیم حق غنی سازی را تثبیت کنیم، بلکه حق تجاری سازی مواد هسته ای غنی سازی شده را نیز گرفتیم و به آن عمل کردیم.
رییس جمهوری گفت: ملت ایران با وحدت و اتحاد و منطق تمام تحریم های اقتصادی را که به ناروا در طول سالهای گذشته به اتهام مسئله هسته ای بر کشور تحمیل شده بود، یکجا لغو کرد. البته اگر سربازان اندیشمند و دانشمند شما مردم ایران پای میز مذاکره نبودند، امروز ما در این نقطه نبودیم و من اینجا در حضور شما مردم غیور و فداکار و ایرانیان عزیز ساکن فرانسه اعلام می کنم که اگر دکتر ظریف نبود، ما امروز در این نقطه نبودیم.
روحانی اضافه کرد: من از وزیر غیور و با تجربه و عالم وزارت امور خارجه کشورمان و همه اعضای تیم مذاکره کننده از سازمان انرژی اتمی تا وزارت دفاع و به ویژه فداکاریهای شهدای هسته ای تقدیر و تجلیل می کنم که اگر نبود این فداکاری ها، دشمنان می خواستند سالها به بهانه پرونده ای واهی به نام پی ام دی ما را در فشار بگذارند. اما با این تلاشها نتیجه آن شد که شورای حکام گفت هر آنچه در پرونده پی ام دی ادعا شده، نادرست بوده است.
رییس جمهوری اظهار داشت: البته همه این افتخارات متعلق به ایران و ایرانیان است. افتخار ما و دولت یازدهم هم این است که خدمتگزار ملت عزیز و بزرگ ایران باشیم.
روحانی با اشاره به اینکه به اهداف سفر به ایتالیا دست یافتیم و با توجه به آغاز خوب سفر به فرانسه امیدوارم به اهداف مدنظر این سفر نیز دست یابیم، خاطرنشان ساخت: بارها گفته ایم که هدف ما در شرایط جدید و فصل نوین اقتصادی ایران، صرفا تجارت نیست، بلکه با نیروی جوان تحصیلکرده جوان فراوان به دنبال سرمایه گذاری و جذب فناوریهای نوین و بازار صادراتی مشترک هستیم.
روحانی گفت: با عشقی که در شما مردم به ایران اسلامی سراغ دارم، تردیدی ندارم که آینده، درخشان و روشن است و ملت ایران به همه اهداف بلندش دست خواهد یافت.
حسن روحانی شامگاه چهارشنبه در ادامه سفر به فرانسه و در دیدار "ژرار لارشه" رییس مجلس سنای این کشور، با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت پس از برجام، افزود: در سالهای تحریم ظالمانه و نادرست، دو ملت ایران و فرانسه متضرر شدند و امروز باید تلاش کنیم با برقراری روابط گسترده و نزدیک، عقب ماندگی های گذشته را جبران کنیم.
روحانی توافق هسته ای را اتفاقی بسیار مهم و کم سابقه در تاریخ سیاسی جهان توصیف کرد و گفت: برجام بار دیگر نقش قدرتمند دیپلماسی و مذاکره را مورد تاکید قرار داد و با اتخاذ چنین رویکردی می توان سایر مسائل و موضوعات مهم منطقه ای و بین المللی را حل و فصل کرد.
روحانی در ادامه با اشاره به همکاری دو کشور در زمینه مسائل مهم منطقه ای و بین المللی همکاری برای مبارزه با تروریسم را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: امروز که شرایط بسیار خطرناکی به لحاظ نا امنی در منطقه بوجود آمده و گروههای تروریستی بسیار جنایتکاری ایجاد شده اند؛ مسئولیت بزرگ تاریخی داریم تا با همکاریهای نزدیک و همگانی این تهدید مشترک بشری را برطرف کنیم.
رییس جمهوری با اظهار تاسف از اقدام تروریستی اخیر در پاریس، خاطرنشان کرد: این اقدام تروریستی نشان داد که تروریسم ویروس و خطری فراگیر است که می تواند همه مناطق جهان از جمله شهرهای بزرگ اروپایی را تهدید کند.
روحانی تصریح کرد: برای مبارزه جدی با تروریسم ضرورت دارد از ایجاد شکاف های جدید در منطقه جلوگیری شود و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پیگیری چنین رویکردی است.
رییس جمهوری با اشاره به بی ثباتی در برخی کشورهای منطقه خاطرنشان ساخت: فائق آمدن بر بی ثباتی های موجود راه حل نظامی نداشته، بلکه اینگونه مشکلات باید از طریق سیاسی و مذاکره حل و فصل شود.
روحانی همچنین با تاکید بر لزوم توافق سریعتر گروههای مختلف لبنانی درباره ریاست جمهوری این کشور، تصریح کرد: باید کمک کنیم در چارچوبهای قانونی این کشور همه گروهها هر چه سریع تر در خصوص انتخاب رییس جمهوری و تشکیل دولتی قدرتمندتر و ایجاد ثبات و پیشرفت به توافق برسند.
روحانی با اشاره به نقش ارزشمند پارلمانهای ایران و فرانسه در تحکیم روابط دو دولت، گفت: دولت ایران از تقویت و گسترش همکاریهای پارلمانهای دو کشور حمایت می کند.
"ژرار لارشه" رییس مجلس سنای فرانسه نیز در این دیدار با ابراز خوشحالی از دیدار دکتر روحانی، اراده فرانسه را برای تقویت و برقراری روابط همه جانبه با ایران مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: چشم انداز روشنی پیش روی روابط دو کشور وجود دارد.
رییس مجلس سنای فرانسه با تجلیل از نقش موثر رییس جمهوری کشورمان در دستیابی به توافق هسته ای تصریح کرد: با برداشته شدن تحریمها، فضای بسیار مناسبی برای توسعه روابط تهران - پاریس در بخشهای گوناگون ایجاد شده و فرانسه مصمم است از شرایط کنونی به نحو شایسته ای در راستای منافع دو ملت استفاده کند.
ژرار لارشه اضافه کرد: پایان تحریمها، موقعیت مناسبی برای بهبود سریع روابط دو کشور است و ما به توافقات این سفر کاملا خوشبین بوده و نسبت به آن متعهد هستیم.
رییس مجلس سنای فرانسه با تاکید بر ضرورت مشارکت همگانی برای مبارزه علیه تروریسم گفت: فرانسه به نقش آفرینی سازنده ایران در حل و فصل مسائل منطقه و مبارزه با تروریسم اعتماد دارد.
به گزارش شبستان، روحانی امروز پنجشنبه با فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه به دیدار و گفت و گو می پردازد و قرار است که تحفه سفر رئیس جمهور به فرانسه 127 فروند ایرباس، همکاری با شرکت های پژو، شل و توتال باشد.
نظر شما