موسیقی جوان می تواند مانند هنرستان موسیقی عمل کند/ جشنواره نمایشی نیست

خبرگزاری شبستان: عضو شورای سیاستگذاری دهمین جشنواره موسیقی جوان با بیان اینکه جشنواره موسیقی جوان جشنواره نمایشی نیست و دغدغه اش بالا بردن کیفیت آموزش موسیقی است،گفت: جشنواره می تواند همانند هنرستان موسیقی عمل کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری دهمین جشنواره ملی موسیقی جوان پیش از ظهر امروز سه شنبه 6 بهمن با حضور حسین علیزاده، محمدرضا درویشی، هومن اسعدی، علی ترابی و آذین موحد در تالار وحدت برگزار شد.

حسین علیزاده،  عضو شورای سیاستگذاری دهمین جشنواره موسیقی جوان  در این نشست گفت: خوشبختانه جشنواره جوان جایگاه خیلی خوبی در سراسر کشور پیدا کرده است، شاید یکی از علت هایش این است که جشواره معنوی است، روی این جشنواره کار می شود و از تجربیات دوره های قبل استفاده می شود، بازدهی جشنواره جوان خیلی خوب است، جشنواره زیاد در بوق و کرنا نیست و عمدا هم نیست. جشنواره شهریور برگزار می شود، برای اینکه داوطلبان آمادگی پیدا کنند؛ جشنواره در یک سال برگزار می شود فاصله زیادی تا زمان برگزاری داریم اما جشنواره آماده است.

 

این هنرمند اظهار داشت: جشنواره جوان در ایران زنده است، تبلیغاتی هم ندارد، خیلی از کسانی که شرکت کردند راغب هستند که چگونه ادامه دهند و ما باید بر روی این سرمایه گذاری کنیم، باید تمامی ارگان های موسیقی این جشنواره را مهم بدانند چرا که این جشنواره آینده موسیقی ایران است، امیدوارم هر چقدر جشنواره جوان بالا می رود روز به روز ارتقا پیدا کند و تمام ارگان ها به این مسئله کمک کنند که جشنواره در درازمدت ادامه داشته باشند.

 

حسین علیزاده با بیان اینکه جشنواره جوان جشنواره نمایشی نیست و دغدغه اش بالا بردن کیفیت آموزش موسیقی است،گفت: این جشنواره تبلیغاتی عمل نمی کند و بر اساس آنچه در توان دارد حرکت می کند، هم نوازی هم می تواند بخش مهمی از جشنواره باشد. اگر در تکرار جشنواره معیارهای خوبی برای نوازندگی بوجود بیاید می توانند هم نوازی خوبی هم داشته باشند، جشنواره می تواند همانند هنرستان موسیقی عمل کند.

 

وی خاطر نشان کرد: امسال ردیف های علی اکبر شهنازی، میرزا حسین قلی خان، میرزا عبدالله زاده در جشنواره جوان راه اندازی شده است، جشنواره نگاه دانشگاهی به ردیف ها دارد، امسال از همه ردیف ها در کلیه سازها متنوع تر استفاده می شود. درک ردیف مهمتر از ضبط ردیف برای ما در جشنواره است، حفظ ردیف جزیی از آموزش موسیقی است، اما اگر درک ردیف برای دانشجو باز شود تعداد آهنگسازان ها متنوع خواهد بود.

 

حسین علیزاده اظهار داشت: در مورد آواز مسئله خیلی جدی است، یکی از ارکان مهم موسیقی ایرانی آواز است موسیقی آوازی در ایران بیشتر از موسیقی سازی اجرا می شود، امیدوارم اگر موسیقی توسعه پیدا کند موسیقی سازی از موسیقی آوازی جدا شود، در دنیا اگر توسعه ای در موسیقی است، این است که موسیقی سازی توسعه پیدا کرده است، ما در زمینه موسیقی آوازی بسیار فقیر هستیم، تصمیمات راجع به آواز ملوک الطوایفی است.

 

علیزاده خاطر نشان کرد:  الان هر هنرمندی برای اینکه نفس بکشد هم مجوز می خواهد که نفس را در حیاط خانه اش بکشد یا داخل خانه، کیفیت فکری در شهرستان ها در نگاه به موسیقی فرق دارد و مانند تهران آلوده نیست هنوز نگاه سالم است.


وی درباره حضورش در جشنواره موسیقی جوان  و عدم حضورش در جشنواره موسیقی فجر به دلیل دولتی بودن این جشنواره گفت:  جشنواره جوان یک سال بر روی این مسئله کار می کنند مسئله موضع گیری که دولتی هست یا نیست، اگر دولت به موسیقی نگاه کند ما مرزی برای آن نمی گذاریم من به عنوان ایرانی از روی دلسوزی انتقاد می کنم نه موضع گیری.
 

 

 

 

کد خبر 518241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha