ضرورت توجه به رنگ و فضای ایرانی در آثار هنرمندان کشور

خبرگزاری شبستان: دبیر نمایشگاه «آبی ایرانی»، بر ضرورت توجه به رنگ و فضای ایرانی در آثار هنرمندان کشور تاکید کرد و اظهار داشت: رنگ آبی ایرانی این پتانسیل را دارد که در عرصه بین المللی بیشتر معرفی شود.

محمد حمزه ای دبیر نمایشگاه «آبی ایرانی»، نیز در خصوص برپایی این نمایشگاه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز گفت: از حدود پنج ماه پیش اقدامات لازم برای برپایی این نمایشگاه آغاز شد و انصافا همکاری استقبال خوبی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و موزه هنرهای معاصر اهواز صورت گرفت.

 

وی اذعان داشت: ایده این نمایشگاه از یک سال پیش در ذهنم بود و قصد داشتم نمایشگاهی برپا کنم که موضوع آن ابراز و المان هنرهای تجسمی و رنگ باشد و از آنجا که رنگ آبی لاجوردی در سال 1669 میلادی در انگلستان به نام رنگ آبی ایرانی در جهان ثبت شده و بین المللی است، آن را انتخاب کردم.

 

وی با بیان اینکه رنگ آبی نماد پاکی، خلوص، آرامش و صلح است، خاطر نشان کرد: در دنیا تنها سه رنگ کددار بین المللی وجود دارد که یکی از آنها رنگ آبی لاجوردی (آبی ایرانی) است ولی متاسفانه به این رنگ آن گونه که شایسته آن است، توجه نمی شود.

 

حمزه ای، با اشاره به اینکه کشورهای دیگر با رنگ های کددار خود در حوزه های مختلف هنرهای تجسمی و حتی دکوراسیون، مد و لباس و... مانور می دهند، ابراز کرد: متاسفانه در ایران کمتر این اتفاق می افتد، رنگ آبی ایرانی این پتانسیل و کلیت را دارد که در عرصه بین المللی بیشتر معرفی شود.

 

وی با بیان اینکه در این نمایشگاه دو اولویت مدنظر بود که یکی اینکه آثار با رنگ آبی ایرانی خلق شده باشند و دوم فضای ایرانی کارها بود، اظهار کرد: اگر در نسل های اول و اساتید برجسته هنرهای تجسمی دقت کنیم می بینیم در کارهای این پیشکسوتان رنگ آبی و فضای ایرانی کاملا مشهود است.

 

دبیر نمایشگاه «آبی ایرانی»، ادامه داد: متاسفانه این اتفاق به دلایل متعدد در میان نسل سوم و چهارم کمتر مشاهده می شود؛ جوانان ایرانی در حوزه تجسمی کار می کند و آثاری ارائه می دهند ولی به خاطر ارزش گذاری های کاذب از هنر، آثار آنها از هنر ایرانی فاصله گرفته است.

 

وی یاد آور شد: با توجه به استعداد و ذوق جوانان ایرانی در حوزه هنر ولی آثار آنها رنگ و بوی ایرانی ندارد، به طوری که اگر امضای آنها را از زیر آثارشان بردارند به نظر می رسد این آثار توسط هنرمندی از آفریقا و اروپا خلق شده است نه یک هنرمند ایرانی که نیاز به بازنگری در این حوزه وجود دارد.

 

کد خبر 518190

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha