جنوب کرمان مقام نخست تولید خرما را در کشور به خود اختصاص داده است

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان بیان داشت: جنوب استان کرمان ۳۱ هزار هکتار سطح زیرکشت خرما دارد و با تولید سالیانه ۱۸۱ هزار و ۸۰۰ تن از نظر تولید خرما، مقام نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، سید یعقوب موسوی پیش ازظهر امروز (6 دی) در جمع خبرنگاران گفت: در منطقه جنوب کرمان ارقام مختلف خرما از نوع خشک و تر از گذشته تاکنون کاشت می شده است و ارقام تجاری آن مضافتی، کلوته و مرداسنگ است.


وی اظهار کرد: مسئولان برای راه اندازی خط هوایی این منطقه، اصرار دارند که از پایانه صادراتی و فرودگاه جیرفت با پرواز مستقیم شاهد کاهش هزینه حمل ونقل و کاهش زمان، محصولات را از طریق مرزهای هوایی به کشورهای هدف صادر کنیم.


رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان گفت: در حال حاضر ارقام مضافتی و کلوته به آسیای میانه عمدتا کشور روسیه، آذربایجان، ترکمنستان و ارمنستان صادر می شود و بخشی از آن هم به کشورهای همسایه، عراق و افغانستان صادر می شود.

 

به گفته وی جنوب استان کرمان 31 هزار هکتار سطح زیرکشت خرما دارد و با تولید سالیانه 181 هزار و 800 تن از نظر تولید مقام نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

 

وی اظهار کرد: 30 درصد میزان تولید خرمای این منطقه سالیانه به کشورهای هدف صادر می شود و در شرایط پسابرجام با تکنیک های برندینگ، توسعه صنایع بسته بندی، سورتینگ و توسعه ارقام تجاری بازار پسند تلاش می کنیم تا دامنه صادرات را به کشورهای شرق و غرب اروپا گسترش دهیم.


وی خاطرنشان کرد: یکی از معضلات بزرگ این بخش در بازار جهانی عدم شناخت مشتریان در کشورهای پیشرفته اروپایی است لذا اگر بتوانیم محصولات ممتاز و با کیفیت را به جهانیان عرضه کنیم، مشتریانی با ارزهای جهانی دلار و یورو جذب می کنیم.


موسوی با بیان اینکه در افق بلندتر تلاش داریم ارقام خشک خرما را مانند دی ری، پیارم و مجول را جایگزین کنیم تصریح کرد: بازار پسند بودن این ارقام، ممتاز  و ارگانیک بودن محصولات جنوب کرمان،  موجب تمایز محصولات این منطقه با جاهای دیگر شده است.


وی با بیان اینکه متاسفانه یکی از معضلات اصلی این بخش نبود گمرک و استاندارد در منطقه ویژه کشاورزی جنوب استان کرمان است، گفت: سالیانه بیش از چهار میلیون تن محصولات زراعی و باغی در این منطقه تولیدمی شود که قسمت بیشتر انها صادرمی شود.


وی افزود: با توافقی که با رییس سازمان حفظ نباتات کشور صورت گرفت، مقرر شد که سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان به نمایندگی از وزرات جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات کشور مستقیما گواهی سلامت را از این منطقه برای صادر کنندگان صادر کند.


رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان ادامه داد: با راه اندازی گمرک و استاندارد، امیدواریم آمار واقعی محصولات جنوب کرمان محاسبه شود.

 

وی افزود: در دو سال گذشته تلاش شده ارقام خشک تجاری دی ری و پیاروم که بازار خوبی در سطح جهانی دارند، سطح زیر کشت این محصول  را به این نمونه ها تغییر دهیم.
 

 

کد خبر 518189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha