تاریخ شفاهی همه را پای میز گفت و گو کشانده است

خبرگزاری شبستان: میردار با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگی بین راوی، مصاحبه گر و تنظیم کننده وجود دارد، گفت: اگر امضای راوی پای کتاب نباشد تمام کاستی ها پای تدوین گر نوشته می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، مرتضی میردار، پژوهشگر و نویسنده امروز در دهمین نشست تاریخ شفاهی ایران به نقد کتاب حکمت و سیاست، خاطرات دکتر سیدحسین نصر پرداخت و گفت: نصر را همه می شناسند، نصر در خانواده ای که اجدادش روحانی بودند، به دنیا آمد، نصر نوه شیخ فضل الله نوری است، خانواده اش در 12 سالگی او را راهی آمریکا می کنند او در فیزیک درس می خواند و وارد جریان های معرفتی و فلسفی می شود.

 

میردار ادامه داد: نصر به دلیل بزرگ شدن در خانواده ای که اهل دانش و فرهنگ بود و همچنین به خاطر حمایت هایی که از وی به عمل آمد پس از اتمام تحصیلات از دانشگاه های آمریکا به سرعت نردبان ترقی را طی کرد و در 25 سالگی صاحب کرسی استادی در دانشگاه تهران شد.

 

وی قبول مسئولیت های مختلف آموزشی، علمی و پژوهشی در دوران زمامداری محمدرضا پهلوی و در نهایت انتصاب به عنوان رییس دفتر فرح پهلوی را از جمله برهه های حساس و تاثیرگذار زندگی دکتر نصر دانست.

 

این نویسنده و پژوهشگر خاطرنشان کرد: مهاجرت نصر به آمریکا پیش از وقوع انقلاب و همچنین اشتغال در دانشگاه جرج واشنگتن زمینه ساز ارتباطات گسترده تر وی با محافل علمی جهان شد و حاصل آن تالیف بیش از 500 جلد کتاب و مقاله با موضوع حکمت اسلامی است که تاکنون به زبان های مختلف چاپ و نشر شده اند.

 

میردار عنوان کرد: نصر در سال 2009 به پیشنهاد حسین دهباشی خاطرات خود را به تفصیل در چندین جلسه مصاحبه بیان داشت که ماحصل آن کتابی به نام حکمت و سیاست است.

 

وی با بیان اینکه آشنایی نصر با شهید مطهری تا انقلاب ادامه داشته است، گفت: نشاندن آدم ها پای میز مصاحبه سخت است اما تاریخ شفاهی توانسته همه را پای میز گفتگو بنشاند.

 

میردار اظهار داشت: اگر کسی کاری را تنظیم می کند و این کار توسط راوی مخدوش شود اعتماد بین مصاحبه گر و مصاحبه شونده سلب می شود، به هر حال ارتباط تنگاتنگی بین راوی، مصاحبه گر و تنظیم کننده وجود دارد.

 

این نویسنده و پژوهشگر خاطرنشان کرد: کاری که قرار است چاپ شود حتما باید امضای راوی پایش باشد در غیر این صورت تمام کاستی ها بر گردن تدوین گر می افتد.

 

وی با بیان اینکه نصر شخصیت فرهیخته ای است، عنوان کرد: کسی که سالها در مباحث معرفتی، عرفانی و سنت و اسلام کار کرده است باید این معارف روی خودش هم اثر بگذارد. در کتاب حکمت و سیاست آقای نصر یک نوع خودشیفتگی از خود ارایه می دهد و خودش را فوق العاده قبول دارد در صورتی که دیگران باید آدم را قبول داشته باشند این مسئله در صفحه 136 کتاب به وضوح آشکار است.

 

میردار با اشاره به تناقض گویی در کتاب حکمت و سیاست، عنوان کرد: در این کتاب عنوان شده رضاشاه کمک کرده است که حوزه علمیه شکل گیرد در حالی که عملکرد رضاشاه را می بینیم که با حوزه و حوزویان سر ستیز پیدا می کند.

 

این پژوهشگر و نویسنده اظهار داشت: دکتر نصر که حوزوی و دانشگاهی است در محضر اساتید تلمذ کرده در مورد امام می گوید پاک روان جایگاه آیت اللهی را برای امام درست کرد در صورتی که امام از دهه 20 به عنوان یک روحانی و فاضل در میان حوزویان شناخته شده بودند و این جای تعجب است که آقای صدر اینگونه گفته باشد. در صفحه 395 کتاب حکمت و سیاست آمده است پاکروان بعد از قیام 15 خرداد کوشش هایی کرد که علما امام را آیت الله بدانند تا ساواک از اعدام امام صرف نظر کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 518178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha