به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، مردم آذربایجان شرقی به مناسبت سالروز ۲۹بهمن مردم تبریز، با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می کنند.
سه هزار نفر از اقشار مختلف مردم استان آذربایجان شرقی برای شرکت در این دیدار عازم تهران خواهند شد، در همین راستا چند کمیته کاری با مسئولیت استاندار آذربایجان شرقی تشکیل شده است.
دیدار مردم آذربایجان شرقی با رهبر معظم انقلاب اسلامی از ۱۰ سال گذشته به مناسبت سالروز قیام ۲۹بهمن برگزار می شود و امسال نیز این دیدار در روز سهشنبه( ۲۸بهمن) انجام خواهد شد؛ برنامههای مختلفی نیز به مناسبت ۲۹ بهمن در سطح استان آذربایجان شرقی برگزار می شود.
مردم تبريز مراسم اربعين شهدای قيام ۱۹دی مردم قم را به رهبری روحانيت برگزار می کنند. در تبريز، دانشگاه، بازار و مدارس به كلی تعطيل شد و ۱۰ها هزار نفر از مردم برای شركت در مجلس ختمی كه قرار بود در مسجد جامع ميرزا يوسف آقا تشكيل شود به سمت آن مسجد روی می آورند؛ صبح روز شنبه ۲۹بهمن ۱۳۵۶ مردم تبريز براي برگزاری مراسم به طرف بازار تبريز حركت می كنند، عده ای از دانشجويان و مردم در مقابل در مسجد گرد آمده و اعلاميه مراسم چهلم شهدای قم را كه به در و ديوار زده شده را مطالعه می کنند.
سروان "حق شناس" رئيس كلانتری ناحيه ۶ تبريز به دستور "اسكندر آزموده" استاندار وقت آذربایجان شرقی با جمعي از مأمورين براي جلوگيري از تجمع و متفرق كردن آن ها سر مي رسند و با لحني خشن، ضمن فحاشي به مردم و اهانت به حضرت امام خميني (ره) به مردم اعلام مي كنند متفرق شوند ولي مردم متفرق نمي شوند.
سرگرد اعلاميه را پاره می كند و دستور می دهد درهای مسجد را ببندند، اين اهانت گستاخانه به حضرت امام خمينی(ره) و مسجد، چنان به غيرت مردم برمي خورد كه خشم از چهره هاي آنان باريدن مي گيرد؛ جواني دانشجو از غيرت مندان تبريز -شهيد محمد تجلا - كه از سخنان توهين آميز او به خشم آمده، به سروان حق شناس اعتراض مي كند؛ افسر كلانتری، مسلحانه به طرف او حمله مي برد و با اسلحه ای كه در دست دارد قلب جوان را هدف گرفته و جوان به شهادت مي رسد.
شليک اسلحه كمری حق شناس و شهادت شهيد محمد تجلا همان و انفجار خشم دينی غيورمردان تبريزی همان؛ مردم با هر آنچه در دست دارند از سنگ و چوب به نيروهای كلانتری كه مسجد را محاصره كرده اند، حمله می كنند از همين رو بين مردم خشمگين و نيروهای شهربانی زد و خوردی صورت می گيرد كه بر اثر آن تعدادی از مردم بيگناه تبريز شهيد می شوند.
مردم در حالي كه پيكر اولين شهيد قيام خويش را بر دست حمل می كنند، از بازار خارج می شوند، انقلابيون ديگري كه به سوی مسجد مي روند به آن ها پيوسته و ۲۰ هزار نفر قيام تاريخي ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ تبريز را در سينه تاريخ انقلاب اسلامي ايران ماندگار مي كنند.
نظر شما