اقدامات در حوزه طراحی لباس ورزشی قانونمند شود

خبرگزاری شبستان: دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با بیان اینکه مالکیت معنوی حلقه‌ مفقوده در تولید لباس ورزشی است؛گفت: باید کارهای ما در حوزه لباس ورزشی قانونمند باشد،کارگروه ساماندهی مد و لباس بر همین اساس آن را مورد توجه قرار داده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، نخستین همایش هم اندیشی پوشاک و لوازم ورزشی با حضور حمید قبادی، دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس، گلناز نصراللهی نماینده وزارت صنعت معدن و تجارت، لاله عبادی مشاور امور زنان وزارت ورزش و مقامات وزارت ورزش و جوانان و همچنین تولیدکنندگان پوشاک و لوازم ورزشی پیش از ظهر امروز در آکادمی ملی المپیک برگزار شد.

 

حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در این همایش گفت: موضوع لباس از مقوله‌های مهم و ارزشمندی است که در دنیا سالهاست که به آن پرداخته شده است و به عنوان اولویت در شئونات زندگی به آن توجه کرده‌اند بسیاری از کشورها در صنعت مد و لباس پیشرو هستند. خوشبختانه در کشور ما گامهای اولیه آن چند سالی است که به خوبی برداشته شده است و در سرلوحه کارها قرار گرفته است.نگاه تخصصی به این موضوع شده و مجموعه برنامه‌ریزی هایی برای ان صورت گرفته که می شود به انها اعتماد کرد.

 

وی اظهار داشت: اولین و مهمترین گام در برنامه ریزی ها این بود که اهالی این حوزه (مد و لباس) در کشور شناسایی شوند و به حجم گسترده ای از آنها و سرمایه های انسانی به عنوان مهمترین رکن مساله که یا در تشکلات و صنوف قرار دارند پرداخته شود فعالیتها در این راستا مبتنی بر سه گروه است یکی مسئولان و مدیران که باید با اطلاعات و آگاهی به این مساله اعتنا کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: موضوع مد و لباس بسیار فراگیر و گسترده است و هیچ نهادی نمی تواند آن را مستقل از خود بداند در حوزه مد شاخصه‌های امنیت ملی را در نظر می گیرید یا در حوزه بهداشت و درمان و ورزش هیچ گروه ورزشی وجود ندارد که عنصر لباسها بتوانیم از ان جدا کنیم.

 

رییس کارگروه ساماندهی مدو لباس همچنین یادآور شد: در حوزه اقتصاد مقاومتی یکی از مولفه های مد و لباس که حجم اقتصادی زیادی در آن جریان دارد 8 میلیارد دلار در سال صرفا در حوزه پوشاک و به طور کلی 20 میلیارد دلار در حوزه کلان به این مقوله اختصاص دارد اتکای ملی و خودباوری با مقوله پوشاک مرتبط است. با شروع فرایند مد و لباس در این حوزه اتفاقات مهم دیگری رقم خورد که باید به هم افزایی هوشمند مالکیت معنوی آثار اشاره کنیم که یکی از حلقه های مفقوده در حوزه ورزش است که بنا به اطلاع من تاکنون اتفاق مهم دیگری در آن رخ نداده است باید کارهای ما در این حوزه قانونمند باشد.

 

وی  اظهار داشت: در لباسهای ورزشی در مورد عموم ورزشها یک سری کارها تکراری بوده است گسترش حضور علاقه مندان دراین مساله کمک کرده است که ظرفیت بالایی از خالقان آثار ایجاد شود که همین باعث شده ارتباط ارزشمندی در این بخش شکل بگیرد، حیف است این همه سرمایه عناصر زیباشناختی و طراحی نداشته باشند.

 

حمید قبادی همچنین گفت: در حوزه پوشاک و لوازم ورزشی تا به حال نگاهمان برای تامین به خارج از کشور بود دلیل ان هم عدم اطلاع از ظرفیتهای داخلی کشور بود. در تولید لباس و پوشاک قطعاً نمی‌توانیم از استانداردهای جهانی فاصله بگیریم و باید تمام خاصیت‌های لازم برای داشتن یک لباس استاندارد برای رشته‌های ورزشی مختلف را در نظر بگیریم حتی برش در لباس یک مقوله فرهنگی است که باید مورد توجه طراحان و تولیدکنندگان قرار گیرد. مجموعه مد و لباس کشور به دنبال این است که تمام این هم‌اندیشی‌ها و اتفاقات یک خروجی ارزشمند داشته باشد و آن این است که مفهوم ایرانی - را توسط لباس‌های تولیدی کشورمان به جهان معرفی کنیم و ورزشکاران به عنوان سفیران ورزشی در گروه مرجع ما قرار دارند.

 

وی با بیان اینکه لباس ورزشی یک عنصر فرهنگی است، اظهار داشت: در تمام دنیا و کشورهای پیشرفته به خصوص در کشور ایتالیا در تمام زمینه‌ها حتی در زمینه لباس صنعتی پیش از تجاری‌سازی بحث هویت‌سازی را مورد توجه قرار می‌دهند و بحث هویت‌سازی کاری است که باید توسط تمام نهادها دنبال شود. همچنین ترغیب تولیدکنندگان به حضور در نمایشگاه‌ها و همایش‌ها می‌تواند در معرفی محصولات داخلی مهم و تأثیرگذار باشد.

کد خبر 517916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha