مساجد بهترین مراکز برای توزیع کمک های مردمی بین نیازمندان هستند

خبرگزاری شبستان: یک آسیب شناس گفت: مساجد بهترین مراکز برای توزیع کمک های مردمی بین نیازمندان است و در دورترین نقاط کشور نیز مسجد وجود دارد.

مجید ابهری، یک آسیب شناس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره نقش مسجد در فقر زدایی گفت: 90 درصد متکدیان، گدایان حرفه ای هستند و برای دریافت کمک به نهاد های حمایتی مراجعه می کنند.

 

وی افزود: متاسفانه هیچ معیاری برای شناسایی و تعیین راست یا دروغ ادعاهای آن ها وجود ندارد و بعضا برخی از افراد به تمام نیکوکار ها و نهاد ها مراجعه می کنند و اخیرا کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی نرم افزاری ایجاد کرده اند که کسانی که از یکی از این نهاد ها کمک می گیرند به نهاد دیگر مراجعه نکنند.

 

این آسیب شناس با بیان اینکه کمک های این دو نهاد نیز با توجه به گرانی و تورم چندان گره گشا نیست تصریح کرد:از دیر باز تاکنون مساجد به عنوان مراکز کمک به نیازمندان بوده و همواره نقش موثری در این زمینه داشته است.

 

وی ادامه داد: معتمدین مسجد و مومنین نمازگزار بهتر از هر کس فقرا و نیازمند هر محل را می شناسند، متاسفانه امروز بسیاری از افراد آبرومند به دلیل عزت نفس از مراجعه به افراد و سازمان ها خود داری می کنند و در اوج فقر و خیلی پایینتر از خط فقر زندگی خود را سپری می کنند.

 

ابهری تصریح کرد:در دهه ی اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مساجد کارکردی چند وجهی داشتند،توزیع نفت و خواربار، کمک به نیازمندان و جلسات هفتگی دعاها در مساجد برگزار می شد اما با گذشت زمان این موضوع کمرنگ تر شد.

 

وی بیان کرد: باید تشکل های مردمی و نهاد های حمایتی دوباره هویت حمایت گر به مساجد بدهند و از طریق امنای این مراکز به نیازمندان کمک کنند  که موجب می شود تا دو اتفاق بیفتد تا هم کمک ها به نیازمندان واقعی برسد  و هم از شیادی و زرنگی عده ای گدای حرفه ای جلوگیری شود، مساجد بهترین مراکز برای توزیع کمک ها مردمی بین نیازمندان است.

 

بینان گذار علوم رفتاری در کشور خاطر نشان کرد:متاسفانه در دو دهه ی اخیر این کارکرد مساجد خیلی کمرنگ شد و رفته رفته بر جمعیت گدایان حرفه ای افزوده گردید لذا باید هویت حمایتی به مساجد داده شود و نهاد ها از طریق این مراکز کمک های خود را به نیازمندان واقعی برسانند.

 

ابهری درباره ی راه اندازی مراکز نیکوکاری در  کمیته امداد امام خمینی (ره) بیان کرد: این حرکت اگر با مطالعات اولیه سازمان یافته و متشکل انجام شود اولا هویت اصلی محلی به مساجد عودت داده می شود یعنی مساجد به عنوان مرکز مردمی جذب و توزیع کمک ها شناخته می شود و این حرکت می تواند در دور افتاده ترین نقاط کشور اجرا شود چراکه امروزه در دورترین روستا ها مسجد وجود دارد و معتمدین محلی و امام جماعت بهترین گروه شناسایی افراد در محلات می باشند.

 

 

 

کد خبر 517712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha