حجت الاسلام مهدی عزیزی مشاور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، در خصوص دهمین نمایشگاه کتاب خوزستان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز گفت: از جمله تفاوت هایی که نمایشگاه امسال با نمایشگاه های سال های گذشته دارد تفاوت در محتویات نمایشگاه و آنچه که به مردم عرضه شد، می باشد.
وی با بیان اینکه فضای نمایشگاه امسال 20 برابر فضایی است که سال گذشته در اختیار نمایشگاه قرار گرفت، افزود: این افزایش فضا باعث حضور تعداد بیشتری از انتشارات فعال در دهمین نمایشگاه کتاب استان خوزستان شده و انتشارات بیشتری توانستند تازه های نشر خود را در اختیار علاقمندان قرار دهند.
وی اظهار کرد: در نمایشگاه امسال انتشارات مطرحی همچون انتشارات چشمه، انتشارات دایره، انشارات آموت و... و نمایندگانی از کشورهای خارجی از جمله عراق، سوریه و لبنان حضور داشته اند.
مشاور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، تصریح کرد: حضور نمایندگانی از انتشارات خارجی در نمایشگاه کتاب امسال، اتفاقی است که برای اولین بار در عمر ده ساله نمایشگاه های استانی می افتد و مخاطبان استقبال گسترده ای از آن داشته اند.
وی با اشاره به اینکه کتاب های حوزه بین الملل بیشتر در قالب کتاب های مذهبی بوده اند، بیان کرد: با توجه به فضای مناسب و مساحت گسترده ای که امسال در اختیار نمایشگاه قرار گرفت، از انتشارات مطرح سراسر کشور دعوت بعمل آمد که انتشارات کتب مذهبی هم جزو دعوت شدگان بودند.
حجت الاسلام عزیزی، خاطر نشان کرد: از طرفی با توجه به اینکه بخشی از مردم استان عرب زبان هستند کتب حوزه بین الملل که به زبان عربی تالیف شده اند هم در نمایشگاه حضور دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه یکی از مولفه های بالا رفتن سرانه مطالعه و کتابخوانی بین مردم است، ابراز کرد: نمی توان تمام تقصیر کم بودن سرانه کتاب را به کمتر برگزار شدن نمایشگاه ها یا قیمت بالای کتاب نسبت داد و باید دلیل پایین بودن سرانه مطالعه بین جوانان و عدم حضور کتاب در سبد خانواده های ایرانی را در جاهای دیگر جستجو کرد.
وی ادامه داد: برای رفع این مشکل لازم است یک کارشناسی عمیق صورت گیرد زیرا این موضوع فقط به قیمت کتاب بازنمی گردد، بعضاً تصور می کنند قیمت بالای کتاب باعث این قضیه شده است که البته از نظر بنده این مقوله تنها دلیل کم بودن سرانه مطالعه در کشور نیست.
مشاور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، اظهار کرد: در این نمایشگاه بعضی از کتب با تخفیف 50 درصد عرضه می شوند و بن خرید کتاب هم در اختیار مردم قرار می گیرد که روی هم رفته تخفیف زیادی می شود اما باز هم شاهد افزایش سرانه کتاب خوانی نیستیم به طوری که بنده به شخصه شاهد این بوده ام که خیلی از دوستان کتاب را برای قفسه های کتابخانه خریداری می کنند.
وی در پایان اضافه کرد: باید ریشه یابی شود که چرا خریدار کتاب فرصت مطالعه پیدا نمی کند و راه های اصلاح این معضل شناخته شود تا بتوانیم با در اختیار دادن کتاب به مردم شاهد رشد روز افزون فرهنگ کتابخوانی و آشتی مردم با کتاب باشیم.
نظر شما