نامه رهبری بدون عدول از فطرت اسلام، فصلی جدید در تعامل با غرب گشود

خبرگزاری شبستان: این نامه با ندای دعوت به شنیدن حق نه لزوما دعوت به اسلام به عنوان یک مکتب، نگاشته شده و این مسئله نشان می دهد انسان ها می توانند در عین اختلاف عقیده، بر یک سری اصول چنگ زده و وحدت داشته باشند.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، آیین رونمایی از کتاب «نامه ای برای درنگ» با محوریت نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی صبح امروز یکشنبه، چهارم بهمن ماه با حضور حجت الاسلام والمسلمین علی ذوعلم، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، یقینی، مدیر کانون اندیشه جوان، عسگری، رییس خبرگزاری مهر و جمعی از اندیشمندان در خبرگزاری مهر برگزار شد.

 

بنا بر این گزارش، حجت الاسلام ذوعلم با خوش یمن خواندن نام کانون اندیشه جوان، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و خبرگزاری مهر به منظور مشارکت در برگزاری مراسم، گفت: از نام این نهاد اندیشه و مهر و جوان در ذهن تداعی می شود و از این منظر می توان پی برد اگر بخواهیم زمینه اندیشه را برای جوانان فراهم کنیم باید با مهرورزی با آنها برخورد کنیم.

 

وی ادامه داد: همانطور که در نامه رهبر انقلاب اسلامی مشاهده می شود شاهد این موضوع هستیم که ایشان جوانان غربی را به دلیل اشتباهات پدران خود سرزنش نمی کنند و گویی آیت الله خامنه ای با بیان خود می خواهند جوانان غربی را از شرمنده شدن در خصوص رفتارهای پدران خود خارج کرده و بگویند شما اینچنین نیستید.

 

حجت الاسلام ذوعلم با بیان اینکه این کتاب ضمن تدوین نامه رهبر معظم انقلاب، 9 مقاله و سخنانی از حجت الاسلام علی اکبر رشاد را ضمیمه خود دارد، تصریح کرد: این نامه سرآغاز یک فصل جدید و تعامل میان اسلام و غرب بوده است و ما از یک نوع انفعال و مواجهه غرب پذیرانه به سوی مواجهه ای فعال سوق داده شدیم و جهشی ایجاد و میان جهان اسلام و غرب باب گفت و گوی فعال بدون عدول از مواضع فطری که در اسلام است گشوده شد.

 

وی تاکید کرد: این نامه با ندای دعوت به شنیدن حق نه لزوما دعوت به اسلام به عنوان یک مکتب، نگاشته شده و این مسئله نشان می دهد انسان ها می توانند در عین اختلاف عقیده، بر یک سری اصول چنگ زده و وحدت داشته باشند و با ایدئولوژی ای که نظام سلطه به جهان تحمیل کرده است، مبارزه کنند.

 

عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تاکید بر اینکه امروز ما با هجومی سخت و نرم از جانب غرب روبرو هستیم، اذعان کرد: البته این هجوم تنها به جهان اسلام اختصاص ندارد بلکه شامل تمام دنیا می شود.

 

وی در ادامه با طرح این سوال که گاه پرسیده می شود نامه رهبر انقلاب خطاب به جوانان غربی بوده و به ما که جوان ایرانی و اسلامی هستیم چه ارتباطی دارد، توضیح داد: من گمان می کنم مولفه هایی در این نامه وجود دارد که فراتر از نسل ها و مرزها بوده و نشاندهنده خطوط اصلی رهبری معظم است، اگرچه ایشان بارها در سخنان خود جوانان ایرانی را مخاطب قرار داده و به آنها گوشزدهایی داشته اند اما جوانان ما نیز می توانند در خصوص مولفه های نامه رهبر انقلاب بیندیشند و درنگ کنند به دلیل آنکه این موضوع به ارتقای جامعه و ایجاد فضای فکری می انجامد، بنابراین نمی توان گفت این نامه تنها به جوانان غربی اختصاص دارد بلکه حتی جوانان آمریکای لاتین، مالزی، ایرانی و تمام جوانان دنیا قابل تسری است و این نامه با منطق خود می تواند راهی را باز کند که جوانان از بحران های موجود در جهان خارج شوند.

 

حجت الاسلام ذوعلم در ادامه سخنان خود با اشاره به برخی از مولفه های نامه رهبر انقلاب اسلامی خطاب به جوانان غربی، اظهار کرد: نخستین رشته مهم در این نامه بحث آزاداندیشی است که ما خیال کردیم آزاداندیشی تنها یک شعار است و گاه مدیران و مسئولان سیاسی جامعه از آن فاصله گرفته اند به دلیل آنکه می دانستند وقتی آزاداندیشی در جامعه باب شود و جا باز کند خود به خود نقص ها و کاستی های برنامه ها و عملکردهای آنها نیز نمایان خواهد شد بنابراین برخی از افراد نمی توانند این امر را تحمل کنند.

 

وی دعوت مخاطب این نامه را به قرآن و سیره پیامبر (ص) نمونه بارز آزاداندیشی برشمرد و گفت: همچنین در معارف انقلاب اسلامی نیز رهبر انقلاب به جوانان توصیه می کنند به صورت مستقیم به گفته های حضرت امام خمینی (ره)، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی مراجعه کنند و راه خود را از این مسیر پیدا کنند، بنابراین در این میان نمی توان تخفیف قایل شد و بگوییم جوانان غربی به صورت مستقیم از قرآن و سیره پیامبر (ص) مسیر خود را کشف کنند اما جوانان ما از برداشت های خود نسبت به سخنان رهبر انقلاب راه خود را پیدا کنند.

 

حجت الاسلام ذوعلم با بیان اینکه از نظر رهبر انقلاب اسلامی ظرفیت انسان ها به گونه ای است که سقف تعالی آنها را در حد سقف فهمشان باید تعریف کرد، افزود: نکته مهم دیگر این نامه اعتماد به حقیقت در فهم مخاطب است؛ انسان ها دارای قوه فهم و تخیل هستند، گاه گفته می شود جوانان غربی به دلیل آنکه در فساد غوطه ور هستند این جنس از سخنان را نمی فهمند و درک نمی کنند اما باید بگوییم استقامت راهبرد انقلاب در فضایی که مملو از مفسده بود نیز بر همین منوال صورت گرفت و حضرت امام (ره) به مفهم خود اعتماد داشتند.

 

وی تکیه به توانایی مخاطب را دیگر مولفه مثبت نامه رهبر انقلاب خواند و اذعان کرد: آن امیدی که آیت الله خامنه ای به تحرک و پویایی جوانان دارند که در پی اصلاح باشند به دیگران نیز سرایت می کند.

 

حجت الاسلام ذوعلم تحول مثبت و تحول پذیری غرب را دیگر نکته مهم نامه رهبری معرفی کرد و گفت: اگر در مبنای غرب شناسانه بگوییم غرب تنها با نابودی، اصلاح می شود این نظر و دیدگاه در مبنا به چالش کشیده می شود به دلیل آنکه غربی ها نیز مانند شرقی ها و دیگر انسان ها دارای فطرت بوده و به دنبال تکامل هستند ضمن آنکه جاهلیت امروز غرب خشن تر از جاهلیت صدر اسلام نیست و همانطور که پیامبر (ص) در شبه جزیره عربستان مبعوث شدند از آن جامعه ابوذرها و سلمان ها به بشریت تحویل دادند در مورد غرب نیز نمی توان ناامید بود.

 

وی با بیان اینکه وحدت محوری دیگر عنصر مهم نامه رهبر انقلاب است، تصریح کرد: در این نوشته باارزش ایشان واژه ای از اهل بیت (ع) به کار نمی برند و تنها بر قرآن و سیره پیامبر (ص) تاکید می کنند.

 

وی تمایز اسلام ناب از اسلام التقاطی را دیگر مولفه نامه رهبر انقلاب توصیف کرد و گفت: جایگاه ما و اندیشمندان ما اسلام ناب است، در این نامه اسلام آمریکایی و متحجرانه و اسلام سکولاریستی که مطلوب آمریکاست و می خواهد به عنوان اسلام معتدل معرفی شود هر دو به چالش کشیده می شوند ضمن آنکه اسلام ناب ظلم ستیز و موافق پیشرفت و توسعه و فناوری است و استکبارستیزی در بن و جوهره آن وجود دارد و این اسلام، اسلام سازشی و تسلیم نیست در عین حال خشن نبوده و انسان ها را به حق دعوت می کند.

 

حجت الاسلام ذوعلم با اشاره به اینکه در این نامه سخنانی از ایمان و کفر نیز دیده می شود، اضافه کرد: ایمان به مبانی اسلام ناب که متاسفانه طی 200 سال گذشته تاکنون فراز و نشیب ها موجب شده این مسئله دیده نشود. از سوی دیگر منظور از کفر، کفر به طاغوت بوده که در این نامه ذره ای عدول از عقل و موازین اسلامی دیده نمی شود.

 

عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه این نامه دعوت به درنگ و اندیشه است، خاطرنشان کرد: امروز که یک سال از نگارش نامه رهبر انقلاب اسلامی به جوانان غربی می گذرد برکات مختلف آن را در سطوح گوناگون مشاهده می کنیم ضمن آنکه کتاب «نامه ای برای درنگ» به قلم جوانان و برای جوانان نوشته شده و ادبیات آن نیز جوانانه است.

کد خبر 517491

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha