به گزارش خبرنگار قران و معارف خبرگزاری شبستان، حوزه های علمیه خواهران در سطح کشور چندین و چند سال است که برای طلاب جدید الورود خود، در همان ماه های ابتدایی آغاز تحصیلات حوزوی، اردوهای فرهنگی – توجیهی برگزار می کند. این اردوهای طلبگی که تحت عنوان « اردوهای طلیعه حضور » شناخته می شود پیش از این در بازه زمانی دو یا سه روزه و به شکل متمرکز در شهر قم برگزار می شد اما در چند سال اخیر با توجه به تعداد بالای طلاب جدید الورود و سختی ها و مشکلات موجود برای انتقال و استقرار آنها در یک اردوگاه، تصمیم گرفته شد که حداقل در استان تهران، اردوها در داخل تهران برگزار شود.
در حال حاضر 8 هزار بانوی طلبه در سطح استان تهران در سه مقطع تحصیلی سطح یک، سطح دو (دوره عمومی کارشناسی) و رشته های تخصصی سطح سه (کارشناسی ارشد) و در قریب به 50 مدرسه علمیه، مرکز تخصصی و موسسات آموزش عالی حوزوی ویژه خواهران مشغول به تحصیل هستند.
البته مقطع تحصیلی سطح چهار (دوره دکترای) بانوان نیز چند سالی است که در کشور راه اندازی شده است و تعداد محدودی از خواهران نیز در این مقطع تحصیل می کنند.
اردوی «طلیعه حضور» طلاب جدید الورود امسال تهران قرار بود در ایام مبارک 17 ربیع الاول و همزمان با ولادت باسعادت رسول مهربانی ها صل الله علیه و آله برگزار شود. اما بنا به دلایلی برگزاری آن به تاخیر افتاد و سه شنبه 6 بهمن ماه جاری برگزار می شود.
سهیلا کریمی زاده، معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان تهران در این رابطه به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: اردوی بانوان حوزوی جدید الورود استان تهران، روز سه شنبه 6 بهمن در مصلای تهران و با شرکت یک هزار و 600 طلبه جدید الورود مدارس علمیه خواهران استان تهران برگزار می شود.
وی افزود: آیت الله صادقی رشاد، حجت الاسلام پناهیان در این دوره از اردوهای طلیعه حضور خواهران استان تهران به عنوان مهمان و سخنرانان ویژه برنامه حضور دارند و حجت الاسلام آقامیری، مدیر حوزه های علمیه خواهران استان نیز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد مدارس علمیه خواهران استان تهران در این برنامه سخنرانی می کنند.
حجت الاسلام محمد رضا آقامیری، مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران پیشتر در رابطه با فلسفه برپایی اردوهای طلیعه حضور برای طلاب جدیدالورود تشریح کرده بود که: «اردوهای طلیعه حضور با این هدف برگزار می شود که بانوان و طلابی که به تازگی وارد حوزه های علمیه خواهران می شوند دانسته هایی پیرامون حوزه کسب کنند و از طریق آشنایی و تعامل با یکدیگر پیش زمینه ذهنی در رابطه با محیط و بایستگی های حوزه برای آنها ایجاد شود.»
وی تصریح کرد: «این اردوها بستری فراهم می کند تا طلاب جدیدالورود که به عنوان مثال یکی از آنها در شرق استان است با طلبه ای که درغرب استان است آشنا شده و از وضعیت هم آگاهی نسبی داشته باشند و دانسته ها و بایسته های یکدیگر را بررسی کرده و از آموزه های یکدیگر بهره مند شوند. در این اردوها از اساتید مبرز و موفق در عرصه طلبگی و در حیطه عمل دعوت می شود تا هم از تجربیات خود برای طلاب صحبت کنند و هم نکات قابل توجه و مهم در عرصه علم آموزی در حوزه های علمیه را به بانوان حوزوی گوشزد نمایند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران استان تهران معتقد است : رویکرد ما در این زمینه این است که طلاب جدید الورود در فضایی صمیمانه، دوستانه و در عین حال اخلاقی، لحظات خوب و پر معنویتی را داشته باشند.
نظر شما