این روزها با توجه به کاهش محسوس دما آلایندههای موجود در آسمان شهر اصفهان به سمت لایههای پایینی روی آورده و مهمان ناخوانده ریههای انسانهای بزرگ و کوچک، برگ درختان، دیوارهای بناهای تاریخی و حتی کیف و کفش شهروندان شده است.
اما باید توجه داشت که بر اساس آخرین تحقیقات صورت گرفته بر خلاف آلایندههای موجود در هوای تهران که رنگ و بوی حمل و نقلی دارد آلایندههای هوای اصفهان رنگ و بوی صنعتی داشته و از این رو بسیاری از کارشناسان و اساتید دانشگاه در این زمینه اظهارنظراتی را داشتهاند.
بر این اساس و با توجه به اعلام ایستگاههای سنجش آلودگی هوا در سطح شهر اصفهان میتوان به این مهم اذعان کرد که حالِ هوای شمال شهر اصفهان وخیمتر از دیگر نقاط این شهر است و نبض آلایندهها در این بخش تندتر میزند.
فعالیت نیروگاه شهید محمد منتظری، پالایشگاه اصفهان و شهرکهای صنعتی امیر کبیر و محمود آباد نمکی بر زخم آلودگی هوا در منطقه شمال اصفهان و به ویژه منطقه 12 شهرداری است که اکثرا اقشار ضعیف جامعه در آن سکونت دارند و به دلیل ضعف اقتصادی که دارند مجبور به تحمل شرایط سخت زندگی در این منطقه هستند و تنها چاره اندیشی مسئولان امر برای این منطقه انتقال اتوبوسهای فرسوده و دودزای مناطق برخوردار به منطقه 12 شهرداری است.
رضا بهمنی یکی از شهروندان منطقه 12 شهرداری اصفهان که به صورت میانگین روزانه 4 بار از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده میکند، با انتقاد از نحوه خدمت رسانی سازمان اتوبوسرانی به این منطقه از شهرداری اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان میگوید: هربار اخبار ورود اتوبوسهای جدید به حمل و نقل عمومی را از جراید و صدا و سیما میشنویم امیدوار به انتقال تعدادی از این اتوبوسها به این منطقه از شهرداری میشویم اما در نهایت یا هیچ وسیله جدیدی به این منطقه انتقال نمییابد و یا تنها تعدادی از اتوبوسهای فرسوده دیگر خطوط را برای این منطقه مورد استفاده قرار میدهند.
وی با اتقاد از روند خدمات رسانی سازمان تاکسیرانی به این منطقه از شهرداری نیز میافزاید: دراین راستا نیز مسئولان باید توجه داشته باشند که اراوه خدمات تاکسیرانی در این منطقه تنها تردد خودروها در خیابان اصلی منطقه (امام خمینی (ره)) است در خیابانهای فرعی هیچگونه خدماتی ارائه نمیشود.
این شهروند منطقه 12 اصفهان به تاخیر در حرکت و کمبود اتوبوسهای تخصیص یافته به این منطقه از شهرداری اصفهان اشاره میکند و ادامه میدهد: با توجه به پیگیریهایی که هر چند روز یکبار انجام میدهم با این پاسخ روبرو میشوند که روزانه تعدادی از اتوبوسهای این خط به دلیل خرابی امکان تردد را نداشته و ضروری است که مسئولان امر نسبت به این روند توجه ویژه داشته باشند.
اما عدنان زادهوش، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز که معتقد است بینش و تقکرات مسئولان شهرداری نسبت به رسیدگی به مناطق محروم و کمتر برخوردار باید تغییر کند، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان میگوید: در شهرداری اساس برنامه ریزی قبلی بودجه، پول و در آمد بوده و بر این اساس نیز امکانات به مناطق برخوردار ارائه میشده است.
وی اضافه میکند: متاسفانه این دیدگاه غلط همچنان در شهرداری وجود دارد و این در حالی است که شهرداری و شورای اسلامی شهر باید این دیدگاه را تغییر دهند.
این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر دیدگاه شهردار اصفهان نسبت به رسیدگی به مناطق محروم مثبت است، اضافه میکند: این دیدگاه باید در بدنه اجرایی نیز نهادینه شود و چنانچه این اتفاق نیفتد باید نسبت به تغییر خود مدیران اقدام کرد.
زادهوش کمبود امکانات را زمینه رنجش مردم نمیداند بلکه معتقد است بی عدالتی شهروندان را رنج میدهد که این امر در دوران 8 سال دفاع مقدس بر همگان ثابت شده است و مردم ایران در این خصوص امتحان خود را پس دادهاند.
اما در این زمینه طی تماسهای مکرر خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان با مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری اصفهان پاسخی دریافت نشد و کاظمی تبار معاون این سازمان نیز در گفتو گو با خبرنگار شبستان اولویت تخصیص اتوبوسهای جدید به خطوط اتوبوسرانی شهرداری اصفهان را خطوط با مسافت طولانی و دارای مسافر بالای 400 نفر در روز اعلام کرد و گفت: در این زمینه فعلا برای تخصیص اتوبوس نو و جدید به مناطق کمتر برخوردار برنامهای نداریم.
نظر شما