افزایش ۳۶ درصدی صادرات صنایع دستی در سال گذشته

خبرگزاری شبستان:معاون صنایع دستی کشور با بیان اینکه سال گذشته صنایع دستی با ۳۶ درصد رشد صادرات مواجه بوده است، خاطرنشان کرد: امسال نیز در این زمینه بیش از ۸ درصد رشد کرده ایم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی کشور در مراسم تجلیل صادرکنندگان، فروشندگان و فعالان تجارت الکترونیک برتر صنایع دستی کشور گفت: از دستگاه دیپلماسی خارجی تشکر می کنم که گشایشی برای صادرکنندگان صنایع دستی فراهم آورده است و توانست به وعده خود عمل کند.

 

وی با بیان اینکه امیدوارم سایر دستگاه ها نیز مانند دستگاه های اقتصادی، فرهنگی، صنعتی و علمی بتوانند به وعده های خود عمل کنند، خاطرنشان کرد: از نیروهای مسلح که توانسته اند یک جهان امن در میان دنیای پرتلاطم ایجاد کنند، تشکر می کنم چرا که هیچ کار اقتصادی محقق نمی شود مگر در سایه امنیت و امیدوارم خداوند این امنیت را برای ملت ایران مستدام بدارد.

 

نامورمطلق با اشاره به قرار گرفتن کشور در چرخشگاه بزرگ تاریخی اذعان داشت: باید از این فرصت استفاده کنیم و مسیر کشور را در یک راه پرسود و توام با توسعه و پیشرفت قرار دهیم.

 

معاون صنایع دستی کشور ادامه داد: در آستانه تحقق پساتحریم، برنامه ششم توسعه و اقتصاد ریاضتی هستیم و اگر بتوانیم این آستانه را خوب سپری کنیم آینده خوبی برای فرزندانمان ترسیم می شود.

 

نامورمطلق با بیان اینکه هفت برنامه جدی در حوزه صنایع دستی پیش رو داریم، خاطرنشان کرد: صنایع دستی در برنامه ششم توسعه مغفول مانده است که با پیگیری جدی انجام شد یک وضعیت بی سابقه برنامه ششم توسعه برای صنایع دستی ایجاد می شود.

 

وی با بیان اینکه با تحقق برنامه ششم توسعه آینده درخشانی در حوزه صنایع دستی خواهیم داشت که استحقاق این نگاه تازه را دارد، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی، دوره پساتحریم و برنامه ششم توسعه اگر با هم گره خورده و یک روح واحدی بر آنها حاکم باشد به توسعه خواهیم رسید.

 

نامورمطلق یادآور شد: شرایط صنایع دستی برای دوره جدید نیمه آماده است و کارهایی که در حوزه های سه گانه بازرگانی، آموزش و ترویج و حمایت از تولید انجام شده شرایط را برای ورود به بازارهای جدید فراهم می کند.

 

معاون صنایع دستی با اشاره به شرایط سخت صادرکنندگان در 2 سال اخیر اذعان داشت: سال گذشته در حوزه صنایع دستی با 36 درصد رشد صادرات مواجه بودیم و امسال نیز با کمک هنرمندان و تجار ارشد توانستیم بیش از 8 درصد در این حوزه رشد کنیم.

 

وی از راه اندازی انجمن صادرکنندگان صنایع دستی خبر داد و افزود: شناسایی شرکت های مستعد صادرکننده، راه اندازی کارگاه های نیمه بزرگ یکی از برنامه های جدی اقتصاد مقاومتی است.

 

نامورمطلق با بیان اینکه شرکت تجاری در حال شکل گیری است، اذعان داشت: در داخل برای سوغاتی زیارتی اقدامات خوبی شکل گرفته و در حوزه صادرات خارجی نیز شرکت های تجاری در حال شکل گیری هستند.

 

وی بسته بندی را یکی از نقص های صادرات در صنایع دستی عنوان کرد و افزود: در حوزه آموزش و ترویج این بخش را تقویت کرده ایم چرا که صنایع دستی به عنوان صنایع خلاق محسوب می شود که می تواند نقش فعالی در فرهنگ اقتصاد کشور داشته باشد.

 

نامورمطلق با بیان اینکه در حال حاضر 360 هزار هنرمند مرتبط با میراث فرهنگی و صنایع دستی وجود دارد، خاطرنشان کرد: پیش بینی کرده ایم این تعداد را تا پایان برنامه ششم توسعه به یک میلیون نفر هنرمند مرتبط با میراث فرهنگی افزایش دهیم.

 

وی با اشاره به دریافت چند عنوان جهانی خاطرنشان کرد: اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی انتخاب شد و در حوزه صنایع دستی پیشنهاد دادیم تا شهر تبریز به عنوان شهر جهانی فرش معرفی شود.

 

معاون صنایع دستی ادامه داد: کسب عنوان شهر خلاق توسط اصفهان از سوی یونسکو و شهر رشت در حوزه گردشگری شهر خلاق خوراکی انتخاب شدند.

 

نامورمطلق تشدد و ضعف ساختاری را از جمله مشکلات و دغدغه های پیش روی صنایع دستی عنوان کرد و افزود: لباسی که برای صنایع دستی دوخته شده است، کوچک است و باید این ساختار را درست کنیم چرا که ساختار غلط بوده و محدودکننده است.

 

 

 

 

 

کد خبر 517244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha