همایش سخنی با قلب های زنده در قم برگزار شد

خبرگزاری شبستان: همایش سخنی با قلب های زنده پیرامون نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی در مدرسه امام خمینی(ره) قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، در این همایش حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، آیت الله علیرضا اعرافی رئیس جامعه المصطفی و حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال مدیر حوزه علمیه قم، رئیس مجمع عمومی در این همایش سخنرانی کردند.

در این همایش آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه، آیت الله سید احمد خاتمی، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا آشتیانی، اعضای شورای عالی جامعه مدرسین، اعضای مجمع عمومی جامعه مدرسین، علما، فضلا و اساتید حوزه حضور داشتند.

حجت الاسلام و المسلمین فرخ فال رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این همایش گفت: قرآن کریم کامل ترین آیین را اسلام معرفی کرده که باید نسبت به آن توجه داشته باشیم.

وی گفت: اگر کسی به غیر از اسلام توجه کند دینش از او پذیرفته شده نیست و باید بدانیم که اسلام تکمیل کننده همه مسائل دینی است.

فرخ فال ابراز داشت: موضوعی که بسیار اهمیت دارد تبیین نامه مقام معظم رهبری است که باید حوزه های علمیه و اساتید در این زمینه فعال شده و اسلام ناب را معرفی کنند.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: مقام معظم رهبری در نامه اول و دوم دغدغه هایی را مطرح کردند و جوانان اروپا و آمریکای شمالی و همچنین فرهیختگان و اساتید حوزه دو گروه از مخاطبان نامه هستند.

وی تصریح کرد: باید اساتید حوزه و طلاب در این راستا ایفای نقش کرده و در راستای گسترش فرهیختگی و مباحث مربوط به نامه رهبری تلاش داشته باشند.

فرخ فال گفت: همه نهادها و دستگاه ها و همچنین نیروهای ارزشمند باید دست در دست هم داده تا در راستای گسترش اسلام ناب بکوشند.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه باید به دغدغه مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید لبیک بگوییم گفت: برای این کار باید در راستای تولید و نشر معارف اسلام ناب و اهل بیت تلاش کنیم و با فهم روز جوانان در راستای معرفی اسلام ناب تلاش داشته باشیم.

وی افزود: حوزه های علمیه و فضلا و علما در طول تاریخ متناسب با روز خودشان و فرهنگ جامعه خودشان همیشه در جهت حفظ مبانی و معارف اسلام کوشا بوده اند و اسلام را امروز تحویل ما و حوزه های علمیه امروز داده اند.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه ما نیز در این زمینه مسئولیت داریم گفت: باید مسئولیت خود را دانسته و فرصت را مغتنم شمرده و در معرفی اسلام ناب تلاش کنیم.

 

*جوانان اروپا نباید در برابر جنایات مستکبران ساکت باشند

حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری نیز ابراز داشت: یکی از بزرگترین نیروهای هر کشور نیروی انسانی است و این نیروهای انسانی نقش موثری در آبادانی کشور دارند.

وی بیان داشت: مهمترین نیروی انسانی هر کشور هم جوانان آن هستند و جوانان سرمایه های ارزشمند هر ملت به شمار می روند و اگر مزارع و کشاورزی رونق دارد و چرخ صنعت نیز می چرخد به دلیل وجود نیروهای جوان هر کشوری است که پویا و فعال هستند.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اسارت نیروهای آمریکایی توسط نیروی دریایی سپاه گفت: آن صحنه ای که از ذلت و حقارت این نیروها در برابر نیروهای ایرانی نشان داده شد نشان داد که کسی که ادعا می کند ما ابرقدرت شما هستیم و تمام کشورها را نیز غلام حلقه به گوش خود کرده ایم هیچ جایگاهی نداشته و در برابر ایران حقیر هستند.

محمدی گلپایگانی گفت: نقش جوان اینجا مشخص می شود که به سرعت و به درستی تصمیم گیری کرده و تصمیم خود را نیز به خوبی اجرایی می کند که این بسیار اثر بخش خواهد بود.

وی بیان داشت: این اقدام دو پیام داشت نخست به آمریکایی ها که مراقب باشید و سر به سر ما نگذارید و همچنین به سعودی ها که بیان شد قدرت ما این است و شما نیز در تیررس ما قرار دارید و حواستان باشد که صبر ما نیز حدی دارد.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به نقش جوانان گفت: جوانان از ابتدا نقش موثری داشته اند و شاهد هستیم که در زمان پیامبر(ص) و حتی پیش و بعد از انقلاب به چه صورت توانسته اند اثر بخش باشند.

وی با اشاره به اسلام هراسی دشمن گفت: دشمنان با تهمت های گسترده می کوشند تا اسلام هراسی را گسترش دهند و با تهمت های ناروا می کوشند تا مباحث مربوط به خود را اجرایی کنند.

محمد گلپایگانی با اشاره به نامه مقام معظم رهبری به جوانان گفت: هر دو نامه ایشان به نحوی به حوادث فرانسه اشاره می کند، شاهد بودیم که دو ماه پیش یک حرکت تروریستی انجام و بیش از 130 نفر را به هلاکت رساندند که این خبر همانند بمب در دنیا صدا کرد و مردم به قدری وحشت کرده بودند که کسی بیرون نمی آمد.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری گفت: این سیاستمداران کسانی هستند که جوانان را به استعمار گرفته و واقعیت ها را مخفی می کنند و با اطلاعات غلط به جوانان می کوشند تا حقایق را سرپوش کرده و حقیقت ها را به مردم نگویند.

وی با اشاره به جریان برده داری آمریکا گفت: در این جریان چه جنایاتی که آمریکایی ها انجام دادند و چوانان سیاه پوست را از مزارع و خانه های خود شبانه دزدیده و در دریا و اقیانوس اطلس غرق می کردند.

محمدی گلپایگانی افزود: مقام معظم رهبری در نامه های خود به جوانان توصیه کردند که حرف سیاستمداران را توجه نکنید و آنها حقایق را کتمان کرده و به شما نمی گویند.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری گفت: ایشان در این نامه تاکید کردند که اسلام حقیقی را از منابع اصلی دریافت کنید و بدانید که آنها به دنبال توطئه چینی و اسلام هراسی هستند.

وی بیان داشت: در این نامه اشاره به جنایات تروریستی در این کشورها شده و تاکید شده است که گروه های مختلفی که از جمله داعش، جیش انصره، طالبان و القاده به وجود آمده محصولات و فراورده های آمریکا و اروپاست.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به موضوع تروریسم دولتی همانند رژیم صهیونیستی گفت: در یمن یک تروریسم دولتی است که در چند ماه از حمله، دولتی که خود را خادم الحرمین می داند تمام زیربناهای اصلی و ساختمانی این کشور را ویران و مساجد مدارس و بیمارستان را با بمب های ممنوعه تخریب کرد.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری گفت: ملت یمن یک ملت رشد، شجاع است و با همه این تجاوزات و جنایات که شده سرپا ایستاده اند و خداوند کمکشان خواهد کرد.

وی افزود: آقا در نامه خود اشاره می کنند که تنها راهی که جلوی این فاجعه ها را می گیرد، جوانان هوشیار هستند و جوانان باید اسلام را از منابع اصلی قرآن و سیره پیامبر(ص) بشناسند و در برابر سیاستمداران موضع گیری کرده و ساکت نباشند.

محمدی گلپایگانی از اقدام مجموع عمومی جامعه مدرسین به منظور برپایی این جلسه قدردانی کرد و گفت: از حوزه علمیه همین انتظار نیز می رود که چنین مراسم هایی را برگزار کرده و به تبیین آن بپردازد.

رئیس دفتر مقام معظم رهبری بر تبلیغ مسائل دینی تاکید کرد و گفت: باید حوزه در این زمینه تلاش کرده و با تربیت طلاب و مبلغان در گسترش مباحث دینی در جامعه تلاش کند.

 

*حوزه در تولید فکر دینی تلاش کند

آیت الله علیرضا اعرافی رئیس جامعه المصطفی العالمیه هم گفت: تاریخ دارزی از رویایی شرق و غرب را پشت سر گذاشتیم و در عصر انقلاب اسلامی در یک مواجه هستیم.

وی افزود: بدون اینکه این مواجه را درست تنظیم کنیم نمی توانیم به درستی حرکت کنیم و حوزه های علمیه و گفتمان انقلاب اسلامی رسالت مهمی در مدیریت مواجه امت اسلام با تمدن غرب دارد.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه ابراز داشت: این مواجه مهندسی و مدیریت می خواهد و این مدیریت از نظر نرم افزاری باید در متن حوزه ها باشد، ما و شما به عنوان حوزه باید بتوانیم این رویارویی را مهندسی کنیم.

اعرافی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری و امام راحل گفت: حوزه باید در مواجه به جریانات فکری و فلسفی غرب برآید و باید چنین جایگاهی را حوزه داشته باشد.

وی گفت: مهمترین وظیفه ما در عصر جدید که عصر ناتوها و هجمه های فرهنگی و معرفتی و عقیدتی است، مسئولیت ما این است که این صحنه فکری و میدان مواجه تمدنی را شناسایی کرده و مدیریت کنیم.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: حوزه باید مدام خود را بازسازی و به روزسازی کند تا بتواند تولید فکر و اندیشه کند.

اعرافی گفت: یکی از پایه های تهاجم بی رحمانه این بوده که دشمنان تصویر غلطی از اسلام را بیان کردند و جوانان غربی تصویری غلط از اسلام دارند و همین امر موجب شده تا مستکبران به اهداف خود برسند.

وی افزود: نامه رهبری این تصویر غلط از اسلام را در جوان غرب ترمیم کرد و باید حوزه ها در این راستا گام برداشته و بکوشد تا اسلام ناب و دقیق را به جوامع غربی معرفی کند.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه با مطرح کردن این سئوال که چه عواملی در تلاش بودند تا تصویر غلط از اسلام ارائه دهند گفت: یکی از مسائل بنیان فکری و فلسفی غرب بعد از رنسانس است، بعد از این جریان در غرب شاهد پیدایش یک بنیان فکری بودیم که اساسا دین و اسلام را واژگون معرفی می کند.

اعرافی افزود: از سوی دیگر در امتداد این جریان موضوع جریان استشراق است که تصویر غلطی از اسلام ارائه دادند و این جریان چند لایه و چند شاخه است و تلاش کردند تا مغرضانه عمل کنند.

وی با اشاره به جریانات تبشیری گفت: کلیسا، دستگاه های پاپ و مسیحیت در طول سال های گذشته جاده صاف کن جریانات غربی بودند، البته در این زمینه استثنا هم وجود دارد.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه بیان داشت: موضوع دیگر سیاستمداران و اتاق های فکر سیاسی و می کوشند تا از جریان اسلام و عقاید اسلام تصویر غلطی را رواج دهند.

اعرافی افزود: از مهمترین عوامل موثر در تخریب اسلام، رسانه ها به معنای عام از جمله هنر، فیلم، سینما، روزنامه و.... است، در هالیود مشاهده می شود که چگونه ذهن غرب را بر علیه اسلام گسترش می دهند و می کوشند تا اندیشه اسلامی را هدف قرار دهند.

وی عنوان داشت: این اقدامات و کارها یک تصویر غلطی از کارها و تفکرات ما ایجاد می کند و این نامه موجب شد تا دنیا غرب و به ویژه جوانان با این مسائل آشنا شوند و بدانند که فریب جریان های استکباری را نخورند.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه گفت: همزمان با مقاومت و ایستادگی باید فکر و فرهنگ دینی را گسترش دهیم و آن نرم افزار غلطی که برای جوان اروپایی آمریکایی ایجاد شده درست کنیم.

اعرافی با اشاره به وظایف حوزه در خصوص گسترش میدان فرهنگی گفت: یکی از مسائل غرب شناسی است و متاسفانه ما در این راستا عقب هستیم و مطالعات ما در این راستا بسیار کم است که باید دقت نظر داشته باشیم.

وی افزود: باید نظام آموزشی، پژوهشی و تبلیغی حوزه ظرفیت مقابله با این جریان ها را داشته باشد و باید مبلغان شایسته تربیت کنیم.

رئیس جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: رهبری معظم پرچم داری هستند که پیشتاز این حرکت فرهنگی هستند و ما باید این پیشتازی را ادامه دهیم و با حضور در فضاهای مجازی و هنری بکوشیم تا مباحث اصلی را مطرح کنیم.

اعرافی افزود: در این دو نامه 20 محور اساسی و مهم مطرح شده که باید در همه بخش ها زیرساخت ها و فضاهای تولیدی را مهیا کنیم تا به عنوان خوراک در اختیار جوانان غربی قرار دهیم.

 

*برگزاری دومین همایش سخنی با قلب ها در آذرماه سال آینده

حجت الاسلام مفتح دبیر علمی همایش سخنی با قلب ها هم گفت: این پیام مقام معظم رهبری دارای دو رهنمود است، نخست خطاب به جوانان اروپا و امریکای شمالی و نکاتی را لازم می دانستند که تذکر دهند و دیگر رهنمود هم برای ما حوزویان بود.

وی گفت: با این پیام ارائه طریق برای ما به عنوان عالمان دین و متخصصان مسائل دینی بود تا بتوانیم به تولید فکر دینی پرداخته و به رهنمودهای رهبری بپردازیم.

مفتح با اشاره به تبلیغ مبانی دین گفت: این موضوع تبلیغ مسائل دینی را ضعف داریم و در داخل و خارج از کشور این مسائل قابل لمس است که باید حوزه ها در این راستا گام بردارند.

دبیر علمی همایش سخنی با قلب ها با اشاره به برگزاری این همایش گفت: این همایش در این راستا بود که چه کنیم تا این مسیری که مقام معظم رهبری ترسیم کردند دنبال کنیم.

وی گفت: برای این همایش فراخوان ملاقات زده شد و استقبال خوبی در این خصوص شد و در تلاش بودیم تا از این طریق بتوانیم پیام نورانی اسلام را به مخاطبان اسلامی برسانیم.

مفتح افزود: تبلیغ دین باید بر اساس مباحث اصلی و مهم باشد و بر اساس مخاطب شناسی به تبلیغ بپردازیم و بدانیم که تبلیغ دین نیاز ضروری جامعه است.

دبیر علمی همایش سخنی با قلب ها بیان داشت: بیش از 70 مقاله به این همایش ارائه شد که بسیار رقم خوبی بود و هنوز هم فرصت برای ارسال مقالات وجود دارد.

وی گفت: این همایش به صورت بین المللی در آذرماه سال آینده نیز برای دومین سال برگزار می شود و برای این همایش نیز دو مقاله به عنوان مقاله برتر و دو مقاله نیز به عنوان شایسته تقدیر معرفی شد.

 

*برترین های همایش سخنی با قلب ها معرفی شدند

همزمان با برگزاری همایش سخنی قلب ها، نفرات برتر این همایش که به ارائه مقاله پرداخته بودند تجلیل شدند.

در پایان این همایش از حجت الاسلام علی کارشناس و حجت الاسلام محمد حسن دهقان به عنوان نفرات برتر در حوزه ارائه مقالات و همچنین از حجت الاسلام سید محمدرضا طاهریان و حجت الاسلام احمد دهقان به عنوان مقالات شایسته تقدیر، با اهدا جوائزی قدردانی شد.

کد خبر 516982

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha