ایران در تولید نفت رکورد خود را شکست/تولید روزانه ۲ میلیون و ٩١٠ هزار بشکه

خبرگزاری شبستان:ایران در آستانه لغو برجام برنامه خود در حوزه نفتی را تنظیم کرده و افزایش تولید نفت را در دستور کار خود قرار داده بود و حال بر اساس اعلام آژانس بین المللی انرژی کشورمان توانسته رکورد تولید نفت خود در سه سال و نیم گذشته را بشکند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران در آستانه لغو برجام برنامه خود در حوزه نفتی را تنظیم کرده بود و بر این اساس افزایش تولید نفت را در دستور کار خود قرار داده بود در همین زمینه وزیر نفت ایران نامه ای را به عبدالله سالم البدری، دبیر کل اوپک ارسال کرده بود که در آن خواستار کاهش ۱.۳ میلیون بشکه‌ای سقف تولید روزانه نفت اوپک شده و اعلام کرده بود: "هم‌زمان با لغو تحریم ایران، زمان کاهش تولید نفت برخی کشورهای عضو اوپک فرا رسیده است. زنگنه در نامه خود به دبیر کل اوپک تعهد اعضای سازمان را به سقف تولید ۳۰ میلیون بشکه در روز خواستار شده است که در راستای آن تولید نفت عربستان و برخی کشورهای دیگر به میزان 1.3 میلیون بشکه در روز کاهش می یابد." وزیر نفت با این نامه اعلام کرده بود که ایران در دوران پساتحریم خواهان بازگشت به جایگاه اولیه خود در حوزه صادرات نفت در جهان است.

 

بنابراین گزارش، پیش از این خبرآنلاین از ركن الدين جوادي، مدیرعامل شرکت ملی نفت در كنفرانس رونمايي از قراردادهاي نفتي جديد نقل کرده بود که: "تنوع ذخاير ايران و شرايط ژئوپلتيكي ايران شرايط خوبي را پيش روي سرمايه گذاران قرار مي دهد تا بتوانند از اين ظرفيت استفاده كنند. ٣٤ ميليارد بشكه مجموع ذخاير كشف شده ايران طي ١٠٧سال گذشته است كه اين رقم براساس آمار ٢٠١٤ تاييد شده است. ايران طبق برنامه ششم توسعه كه هم اكنون نهايي و در مسير تصويب در مجلس است، برنامه دارد تا پايان برنامه ششم حجم توليد روزانه نفت خود را به ٢.٥ميليون بشكه در روز افزايش دهد و به سقف توليد ٤.٧ميليون بشكه در روز برسد." بر همین اساس منابع و رسانه های خارجی نیز اعلام کرده اند که ایران توانسته است در سال کنونی و در آستانه لغو تحریم ها رکورد خود در تولید نفت در سه سال گذشته را بشکند.

 

این گزارش می افزاید: در همین رالطه پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت به نقل از بلومبرگ آمریکا نوشته است که: "آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد ایران می تواند در سه ماهه نخست سال جاری میلادی 300 هزار بشکه و تا پایان این سال (دی ماه سال آتی) ٦٠٠ هزار بشکه به تولید روزانه نفت خود اضافه کند. در سال ٢٠١٦ میلادی عرضه نفت از سوی طرف های غیرعضو در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) می تواند ٦٠٠ هزار بشکه در روز کاهش داشته باشد اما بازگشت ایران در میانه های این سال جای های خالی را پر می کند و در نتیجه، جهان با یک میلیون و 500 هزار بشکه مازاد عرضه نفت در روز روبرو خواهد بود. در نیمه دوم سال 2016 میلادی کاهش تولید نفت غیراوپک باعث کند شدن روند افزایش سطح ذخیره سازی نفت می شود و اگر تحولی روی ندهد، دنیا در عرضه بیش از اندازه طلای سیاه غرق خواهد شد و قیمت ها همچنان کاهش خواهد یافت. این نهاد با اشاره به آهسته شدن روند رشد تولید نفت عراق، اعلام کرد امسال ایران تنها کشور عضو اوپک خواهد بود که از افزایش تولید برخوردار می شود. آمارهای این نهاد نشان می دهد در سه ماه پایانی سال ٢٠١٥ میلادی (آبان، آذر و دی ماه امسال)، رشد تقاضای جهانی نفت به پایین ترین میزان در یک سال گذشته رسید که اعتدال نسبی آب و هوا و ضعف اقتصادی کشورهای مصرف کننده، مهمترین عامل آن بود. در سال ٢٠١٦ میلادی، تقاضای روزانه نفت خام جهان یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز افزایش می یابد که نسبت به رشد یک میلیون و 700 هزار بشکه ای در سال ٢٠١٥، کمتر است. این گزارش همچنین نشان می دهد با توجه به کاهش تولید عربستان و عراق، مجموع تولید نفت اوپک در ماه دسامبر سال ٢٠١٥ میلادی (آذر- دی ماه) با 200 هزار بشکه کاهش، به ٣٢ میلیون و ٢٨٠ هزار بشکه در روز رسید. آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد در سال ٢٠١٦ میلادی، سطح ذخیره سازی نفت ٢٨٥ هزار بشکه دیگر افزایش می یابد، در حالی که در سال ٢٠١٥ میلادی این رقم یک میلیارد بشکه بالا رفته بود."

 

یادآور می شود: کشورمان قصد دارد پس از رفع تحریم ها میزان تولید و صادرات نفت خود را در دو مرحله، یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد. وزارت نفت با دستور به شرکت ها برای افزایش تولید و آماده باش پایانه های نفتی، طرح افزایش 500 هزار بشکه ای صادرات نفت خام را از امروز (یکشنبه) کلید زد. پس از تشدید تحریم ها، صادرات نفت خام ایران از بیش از دو میلیون بشکه نفت خام در روز به سقف یک میلیون بشکه کاهش یافته است. در نتیجه تحریم، بسیاری از مشتریان، از خرید نفت ایران منع شده و فقط کشورهای ترکیه، چین، هند، کره جنوبی و ژاپن مجاز به تداوم واردات نفت از ایران شدند.

کد خبر 516882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha