حجت الاسلام سید محمود حصاری، مدیر کل سنجش و پذیرش حوزه های علمیه خواهران کشور در گفت و گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان درباره ثبت نام حوزه های علمیه خواهران گفت: ثبت نام سراسری داوطلبان تحصیلات حوزوی برای سال تحصیلی ۹۶-۹۵، در تمامی سطوح و مقاطع تحصیلی و در همه قالب های آموزشی از 25 بهمن همزمان با ولادت با سعادت حضرت زینب سلام الله علیها آغاز می شود و به مدت یک ماه یعنی تا 25 اسفند ادامه می یابد.
وی تصریح کرد: پذیرش در مقطع تحصیلی سطح 2 (کارشناسی) بدون آزمون کتبی انجام می شود و داوطلبان از طریق سنجش علمی بر اساس بالاترین معدل و مصاحبه علمی پذیرش می شوند. این مقطع شامل شیوه های «حضوری»، «نیمه حضوری» و «پاره وقت» است که هر یک از این قالب ها و مدل های آموزشی نیز شرایط خاص خود را دارد از جمله شرط معدل، شرایط سنی، ... و واحدهای آموزشی هریک نیز به شکل جداگانه تعریف شده است.
مدیر کل سنجش و پذیرش حوزه های علمیه خواهران با اشاره به پذیرش داوطلبان با مدرک سیکل، در تعداد خاصی از حوزه های علمیه خواهران تاکید کرد: برخی از مدارس ما در سطح کشور از میان داوطلبان دارای مدرک سیکل با شرط معدل و شرایط سنی خاص پذیرش می کنند.
وی افزود:مقطع تحصیلی سطح دو(کارشناسی) به عنوان دوره عمومی خواهران طلبه محسوب می شود و فارغ التحصیلان این مقطع دانشنامه کارشناسی (مدرک سطح 2) دریافت می کنند.
حجت الاسلام حصاری در ارتباط با زمان و نحوه پذیرش در رشته های تخصصی سطح 3 (کارشناسی ارشد) خاطرنشان کرد: ثبت نام از داوطلبان رشته های تخصصی سطح 3 نیز در بازه زمانی 25 بهمن تا 25 اسفند انجام می شود اما پذیرش در این مقطع مشروط به قبولی در آزمون علمی است. آزمون داوطلبان این مقطع تحصیلی، اردیبهشت ماه برگزار می شود و علاوه بر آزمون کتبی، مصاحبه علمی نیز از داوطلبان به عمل می آید. ادامه تحصیل دررشته های تخصصی سطح 3(کارشناسی ارشد) به دو صورت حضوری و غیرحضوری (مجازی) امکان پذیر است وبه فارغ التحصیلان این مقطع پس از ارایه پایان نامه مدرک کارشناسی ارشد اعطا می شود.
مدیرکل سنجش و پذیرش حوزه علمیه خواهران افزود: امسال تعدادی از مراکز آموزش عالی ما در برخی استان ها برای سطح 4( دکترا) و در دو رشته ی اختصاصی «فقه و اصول» و «تفسیروعلوم قرانی» پذیرش دارند که آزمون این داوطلبان نیز اردیبهشت ماه برگزار می شود و شرکت کنندگان پس از قبولی در آزمون کتبی، مصاحبه علمی نیز خواهند داشت و پس از احراز امتیازات لازم در مقطع سطح 4 (دکترا) پذیرش می شوند.
وی پذیرش بانوان حوزوی در سطح 4 را محدود به چند استان کشور عنوان کرد و افزود: پذیرش مقطع دکترا تنها دراستان های «تهران»، «قم»، «اصفهان» و«یزد» انجام می شود که متقاضی پذیرش در سطح 4 هستند. البته برخی استان ها نیز مقدمات و اقداماتی را برای اعلام رسمی و صدور مجوز رسمی برای پذیرش در این مقطع تحصیلی انجام داده اند و منتظر ابلاغ مرکز هستند که پس از ابلاغ، پذیرش خود را آغاز می کنند.
حجت الاسلام حصاری در ادامه تاکید کرد: پذیرش داوطلب در سطح 4 (دکترا) فقط به شکل حضوری انجام می شود. اما در مقطع تحصیلی سطح 3 در تعدادی از رشته های محدود، پذیرش غیرحضوری (مجازی) نیز داریم. ضمن این که زمان پذیرش در دوره های پاره وقت نیزدرهمان بازه زمانی 25 بهمن تا 25 اسفند است.
وی در رابطه با جزئیات نحوه مصاحبه داوطلبان گفت: مصاحبه داوطلبان حوزوی درهریک از مقاطع تحصیلی یعنی ورودی های دوره عمومی(سطح2)، رشته های تخصصی(سطح 3) و دکترا(سطح 4)، شرایط و فرآیند خاص خود را دارد. در سطح 2 مصاحبه ها توسط مدارس وبا حضور یک ناظر و مصاحبه گر از مرکز برگزار می شود که این ناظران دوره ها و شیوه های مصاحبه را در مرکز گذرانده اند. مصاحبه داوطلبان سطح 3 توسط مدیریت های استانی استان های مربوطه و با هماهنگی ها و تبادل نظری که برای زمان بندی وقت مصاحبه خواهند داشت، در مدارس انجام می شود. اما در سطح 4 مصاحبه ها توسط ستاد و مرکز مدیریت انجام می شود یعنی با توجه به تعداد متقاضیان سطح 4 درهر استان، یک گروه ویژه مصاحبه که مورد تایید مرکزهستند در استان مربوطه حضور پیدا کرده و مصاحبه علمی داوطلبان را انجام می دهند.
حجت السلام حصاری تاکید کرد: یکی از ضوابط و شرایط ویژه که در پذیرش سال تحصیلی 96- 95 مورد توجه است و خود را ملزم به رعایت آن می دانیم موضوع فارغ التحصیلی داوطلبان از مقاطع تحصیلی پیشین است. یعنی داوطلبانی که متقاضی ورود به سطح 3 و 4 هستند حتما می بایست وضعیت فارغ التحصیلی آنها از مقطع پیشین در سامانه آموزشی حوزه های علمیه خواهران ثبت شده باشد و دفاعیه پایان نامه خود را ارایه کرده باشند تا وضعیت تحصیلی آنها در سامانه از «وضعیت جاری» به «وضعیت فارغ التحصیلی» رسیده باشد.
نظر شما