به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، نشست اعلام سیاستها و تصمیمات اتخاذ شده برای بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران عصر سه شنبه ۲۹ دی ماه با حضور «سیدعباس صالحی» معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «امیرمسعود شهرامنیا» مدیرعامل مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، «داریوش رضوانی» مشاور اجرایی معاون فرهنگی، «نیکنام حسینپور» مشاور توسعه منابع معاون فرهنگی و «حسین صفری» کارشناس مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در سرای اهل قلم برگزار شد.
در ادامه این نشست، خبرنگاران و اهالی رسانه سوالات خود را مطرح کردند.
صالحی در پاسخ به سوالی درباره مساله حضور جمعیت در این مکان و دغدغههای آن گفت: ما تضمین مطلق نمیدهیم که جمعیت خوبی به شهر آفتاب برود اما سعی میکنیم نگاهمان ترکیبی باشد. اگر رسانه ملی و شهرداری با تمام قدرت به میدان بیاید مساله فرق خواهد کرد البته توجه داشته باشیم که بسیاری از شهرهای مجاور تهران بودن در این مکان را راحتتر خواهند پذیرفت و یارانه های آزاد شده از این اتفاق را میشود به شکلی دیگر منتقل و مصرف کرد.
وی خاطرنشان کرد: من خودم تا دو، سه هفته قبل چندان موافق این مکان نبودم اما در حال حاضر دغدغه من در این زمینه کمتر شده است منتهی این قول را می دهیم که تا در همه مسائل اطمینان بدست نیاوریم تصمیمی نگیریم. ناشران هم حق دارند گله کنند اما اگر ما و حرفمان مورد احترام است اطمینان میدهیم که تنها به سمت کاهش دغدغهها حرکت کنیم.
صالحی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر در نهایت شهرداری نتواند توقعات شما را برآورده کند، تکلیف چیست؟ آیا فرصتی برای بازگشت به مصلی خواهیم داشت یا خیر، گفت: ما خیلی فرصت نداریم حداکثر تا یکی دو هفته دیگه یا این طرفی میشویم یا آن طرفی و به تفاهم نامه قطعی میرسیم که به مسیر ادامه میدهیم یا به مصلی باز میگردیم.
وی با اشاره به اینکه به خاطر مسائل مالی به گزینه شهرآفتاب فکر نمیکنیم، اظهار کرد: ادله دیگری هم بود اما به این نکته توجه داشته باشیم که سایر نمایشگاهها به اینجا نیامدهاند ما امکان بدست آوردن تفاهم با شهرداری را داریم مشخص نیست که اگر آنجا رونق بگیرد هنوز هم میتوانیم به آن تفاهم نامه خوب برسیم یا خیر. ما باید حداقل تا دو هفته آینده به نتیجه قطعی درباره مکان نمایشگاه برسیم که این اتفاق خواهد افتاد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در پاسخ به سوال برخی از خبرنگاران درباره حواشی ممیزی کتاب بیان کرد: ما باید معیارهای محتوایی را در ممیزی رعایت کنیم و تاکید داریم که اگر این معیارها رعایت نشد برای خودمان حق بازگشت قائل هستیم. به روی مسائل اخلاقی و عفت عمومی توجه داریم اما اگر مثال و مصداقی مطرح میشود باید آن را به مسئول اداری کتاب منتقل کنید تا مورد توجه قرار بگیرد البته موارد زیادی هم از انتقادات به ممیزی هست که کار بولتنی است یعنی یک جمله را دیدن و باقی را ندیدن. اتهاماتی که به ممیزی وارد میشود تعدادش زیاد نیست اما باید دید که این اتهامات درست است یا نه. تقسیر است یا قصور، عمدی است یا سهوی و حتی ممکن است ناشی از تفاوت فهم باشد.
نظر شما