طراحی مساجد ضابطه مند می شود

خبرگزاری شبستان: اعضای شورای اسلامی شهر تهران با تصویب لایحه "برنامه راهبردی، توسعه، مقاوم سازی، تجهیز و احداث مساجد و امامن مذهبی مبتنی بر معماری ایرانی اسلامی " بر ضرورت ضابطه مندی طراحی مساجد تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، بررسی لایحه "برنامه راهبردی، توسعه، مقاوم سازی، تجهیز و احداث مساجد و امامن مذهبی مبتنی بر معماری ایرانی اسلامی " در دستور دویست و بیست و هشتمین جلسه شورا قرار گرفت.

 

محمد سالاری، رییس کمیسیون شهر سازی و معماری شورا در توضیح این لایحه گفت: در قالب این لایحه شهرداری باید بر طراحی اماکن عمومی نظیر مساجد نظارت داشته باشد تا این طراحی ها بر اساس معماری ایرانی اسلامی صورت گیرد.

وی ادامه داد: منظور این لایحه به هیچ وجه این نیست که شهرداری خود مسجد بسازد بلکه تنها بر طراحی و معماری آن بر طبق ظوابط نظارت می کند.

سالاری در تشریح اهداف و راهبرد های این لایحه افزود: ترویج و گسترش فرهنگ متعالی اسلام با ایجاد و توسعه مساجد به عنوان پایگاه های توحیدی، نماد سازی مساجد به منظور بازنمود هویت دینی در کالبد شهر تهران به عنوان پیاتخت جمهوری اسلامی، تحکیم و تقویت هویت محله ای در محلات با رویکرد هویت بخشی مساجد و اماکن مذهبی، ساماندهی و توسعه مساجد شهر تهران با تاکید بر هویت ایرانی و اسلامی از جمله اهداف این لایحه بوده است.

رییس کمیسیون شهر سازی و معمازری افزود: ارائه مبانی طراحی و توسعه و ساماندهی معمای مساجد مبتنی بر هویت اسلامی – ایرانی، توجه به پایداری و زیبایی و استحکام، مرکزیت و دسترسی آسان به مساجد با جانمایی صحیح، آسیب شناسی وضعیت کنونی مساجد و ارائه راهکار جهت دستیابی به بازنمود هویت دینی و معماری اسلامی –ایرانی در کالبد شهر تهران، نظارت عالیه به کیفیت طراحی و احداث مساجد مطابق با اصول معماری ایرانی و اسلامی و موازین شرعی ، ترویج فرهنگ ساخت مساجد ارزان با استنفاده از مصالح بروز و فناوری های نوین نیز از جمله راهبرد های این لایحه بوده است.

در ادامه برخی از اعضا نسبت به این لایحه واکنش نشان دادند و اعتقاد داشتند که ساخت و تولیت مساجد در ید شهرداری نیست و سازمان تبلیغات اسلامی و یا سازمان اوقاف و امور مساجد نسبت به این امور اولی ترند.

مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: این لایحه می گوید شهرداری تنها در طراحی و تنظیم جایگاه دخالت دارد نه در ساخت و هزینه و مشارکت خیرین.

وی ادامه داد: هدف ما در این لایحه این است که مسجدی مانند گلخانه ساخته نشود و یا اینکه مسجدی را به گونه ای بسازند که با تابلوی آن متوجه شویم مسجد است.

رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: هدف ما این است که وقتی مسجدی ساخته می شود به گونه ای ساخته شود که عناصر معماری اسلامی –ایرانی در آن هویدا باشد.

چمران خاطر نشان کرد: اینکه یک سازه روی چه اصولی معماری باید ساخته شود در ید شهردار یها است و به هیچ عنوان دخالت در کار سازمان های دیگر نیست.

در پایان اعضای شورای اسلامی شهر تهران با تصویب لایحه "برنامه راهبردی، توسعه، مقاوم سازی، تجهیز و احداث مساجد و امامن مذهبی مبتنی بر معماری ایرانی اسلامی " بر ضرورت ضابطه مندی طراحی مساجد تاکید کردند.


در ادامه یک فوریت لایحه تعیین نرخ عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک نیز مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

احمد دنیا مالی، رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا در توضیح این لایحه گفت: مبنای پرداخت عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک بر مبنای طرح روزانه محاسبه شده به گونه ای که از ساعت 6 صبح تا 10 صبح تعرفه ورود به محدوده گران تر خواهد بود.

دنیا مالی ادامه داد: آنچه مسلم است ما با افزایش قیمت عوارض ورود به محدوده مواجه خواهیم بود که البته این امر بد نیست چرا که ما در پی آن هستیم تا تمایل ورود به محدوده طرح ترافیک کاهش یابد.

در این راستا علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جریان بررسی این لایحه، اظهار داشت: من از شورا و شهردار تهران تقاضا می‌کنم کارت‌های دراختیار طرح ترافیک را به‌طور محدودتری ارائه دهد.

وی ادامه داد: مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک جریمه عارضه‌ای است که به شهر وارد می‌شود و ما در موضوع قیمت مبنا بحث جدی داریم.

دبیر با اشاره به لایحه پیشنهادی شهرداری برای نرخ فروش مجوز طرح ترافیک در سال 95، توضیح داد: قیمت‌های پیشنهادی شهرداری در برخی موارد تا 3 برابر افزایش یافته است و نرخ‌های درج ‌شده در لایحه باید با دقت بیش‌تری بررسی شود.

 

کد خبر 516536

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha