احیای سریع روابط ایران و آلمان/افزایش صادرات به ۵.۵ میلیارد دلار

خبرگزاری شبستان:همه ساله بخش کثیری از کل واردات ایران که بیشتر کالاهای ضروری و سرمایه ای است، از آلمان تامین می شود. پس از لغو تحریم ها کشور آلمان فرصت را مناسب دید تا روابط تجاری خود با ایران را گسترده تر از قبل ادامه دهد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: آلمان بزرگ ترین اقتصاد اروپا و یکی از قدرت های بزرگ اقتصادی دنیاست که از نظر صادرات، جایگاه اول جهان را به خود اختصاص داده است. اقتصاد آلمان بر دو ستون خدمات و صنعت متکی است که بیش از ۹۹ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد؛ همه ساله بخش کثیری از کل واردات ایران که بیشتر کالاهای ضروری و سرمایه ای است، از این کشور تامین می شود. پس از لغو تحریم ها کشور آلمان فرصت را مناسب دید تا روابط تجاری خود با ایران را گسترده تر از قبل ادامه دهد. در همین راستا فارس به نقل از روزنامه «جروزالم پست از قول والگر ترییر، رییس اتاق بازرگانی و صنایع آلمان (DIHK) نوشته است که: "انتظار است صادرات این کشور به ایران در سال‌های پیش رو با افزایش دو برابری به میزان 5 میلیارد یورو برابر با 5.5 میلیارد دلار برسد . رقمی که حتی می‌تواند در طولانی مدت  دو برابر نیز شود. شرکت‌های آلمانی سهم مهمی را در بازار ایران از دست داده‌اند و ما باید روابط آلمان و ایران را هر چه سریع‌تر احیا کنیم."

 

این در حالی است که ایرنا به نقل از خبرگزاری آلمان از زبان زیگمار گابریل، قائم مقام صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان نوشته است که: " خوشحال هستم که طرف ایرانی در ماه های اخیر نشان داد که در مورد اجرایی کردن توافق هسته ای وین جدی است. احیای روابط تجاری به ویژه روابط مالی و بانکی، روند درازمدتی خواهد بود. لغو تحریم ها مبنای خوبی است تا این روند را به صورت پایدار شروع کنیم. لغو تحریم ها همچنین نقطه عطف جدیدی را در روابط تجاری ایران و آلمان به وجود خواهد آورد."

 

یادآور می شود: آلمان به عنوان پنجمین قدرت اقتصادی دنیا و اولین قدرت اقتصادی در بین کشورهای اروپایی در سال ۲۰۰۵ گوی سبقت را از آمریکا ربود و به عنوان بزرگ ترین کشور صادرکننده در سطح جهان مطرح شد. در امر واردات هم این کشور پس از آمریکا بزرگ ترین کشور واردکننده جهان است که عمده واردات آن را نفت و گاز تشکیل می دهد که در این واردات روسیه نقش ویژه ای دارد. اکنون آلمان با توجه به سابقه جنگ های جهانی گذشته درصدد است با در نظر داشتن وعده های آمریکا در حمایت از عضویت آلمان در شورای امنیت، قدرت سیاسی خود را در دنباله روی از آمریکا جست وجو کند اگر چه بخش خصوصی آلمان مخالف سیاست های فعلی آلمان است. آلمان ضمن در نظر گرفتن هدف اصلی خود یعنی طرح آلمان به عنوان یک قدرت بزرگ سیاسی در جهان، حفظ موقعیت اقتصادی و تجاری را در نظر دارد که در این راستا سعی می کند میزان صادرات خود را گسترش داده و با کاهش واردات نفت و گاز، کل واردات کشور را کاهش دهد. به همین جهت به دنبال تولید برق از منابع تجدیدپذیر است. با توجه دو برابر شدن تقاضای انرژی تا سال ۲۰۳۰ بنابر پیش بینی های آژانس بین المللی انرژی لازم است ایران در زمینه تامین انرژی آلمان و اروپا پیش قدم باشد که تلاش اخیر ایران برای صدور گاز ایران و ترکمنستان از طریق ترکیه و بدون عبور از روسیه به اروپا (خط لوله موسوم به نوباکو) در همین پروسه قابل ارزیابی است.

 

همچنین آلمان نقش مهمی را در امر مبادلات تجاری ایران بازی می کند. این کشور در طول دوره ۲۰۰۶- ۲۰۰۲ به طور متوسط ۵/۵ درصد از کل مبادلات تجاری ایران را به خود اختصاص داده است که دلیل اصلی آن واردات زیاد ایران از آلمان است و طبق گزارش های سازمان توسعه تجارت، آلمان از نظر میزان صادرات به ایران در سال ۱۳۸۱ ه.ش در جایگاه اول قرار داشته و طی سال های ۱۳۸۵ - ۱۳۸۲ و چهار ماهه اول ۱۳۸۶ بعد از امارات متحده عربی بیشترین میزان صادرات را به ایران داشته است. حجم بیشتر این واردات، کالاهای سرمایه ای بوده که برای صنایع داخلی کشور مورد نیاز است که این روند می تواند وضعیت مناسب تری پیدا کند. آلمان ۳۲/۱۳ درصد از کل سرمایه گذاری های خارجی در ایران، در طول دوره ۱۳۸۵-۱۳۷۲ را به خود اختصاص داده است که بیشتر این سرمایه گذاری ها در بخش های اساسی و ضروری کشور ایران مانند پتروشیمی، مواد شیمیایی، دستگاه ها و ماشین آلات و قطعات الکترونیکی و امثال آن صورت گرفته است. با توجه به گزارش اتاق بازرگانی ایران و آلمان از دست دادن بازار ایران برای آلمان به معنی از دست رفتن ۱۰ هزار شغل در داخل آلمان است پس لازم است این بازار برای هر دو کشور حفظ شود.

کد خبر 516505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha