تاسیس پژوهشکده شیعه شناسی در قم ضروری است

رییس مجمع شیعه شناسی، با تاکید بر لازمه مطالعه عمیق مکتب تشیع، تاسیس پژوهشکده شیعه شناسی در قم را ضروری دانست.

حجت الاسلام انصاری بویراحمدی، رییس مجمع شیعه شناسی، امروز(23آذر) در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، با مهم ارزیابی کردن تلاش مراکز آموزش عالی حوزه و دانشگاه در حوزه شیعه شناسی، تصریح کرد: مطالعه دقیق و عمیق و بررسی ویژگی های ناب و علمی در مکتب تشیع، غنی ترین و کارآمدترین ملاکات و مبانی جامعه ایده آل را به دنبال خواهد داشت.


وی افزود: با عنایت به این که شیعه شناسی، رشته ای علمی، تخصصی و دارای موضوعات و گرایش های گوناگونی است و تدریس آن در مجامع علمی به صورت کلاسیک و منظم ضرورتی دیرینه داشته است.


رییس مجمع شیعه شناسی، با تاکید بر ضرورت راه اندازی پژوهشکده شیعه شناسی، اظهار داشت: انبوه دانش پژوهان مستعد و مشتاق در حوزه علمیه و وجود استادان برجسته این فن در قم، نیاز مبرم به تاسیس پژوهشکده شیعه شناسی و حتی دانشکده شیعه شناسی را دو چندان کرده است.


حجت الاسلام انصاری بویر احمدی با بیان ضرورت های مکتب تشیع، اظهار داشت: جنبه های مختلفی اعم از حقانیت تشیع مبانی اعتقادی، تاریخ تشیع، هویت تشیع، فقه اختصاصی شیعه، کرسی ها و رشته های علمی شیعه شناسی، فرقه پژوهشی در مکتب تشیع و ده ها مورد موضوعات تخصصی علمی فراوان دیگری است که ضررت دارد به صورت مبنایی و بنیادین با دقت در مستند مستدل و ژرف و عمیق انجام دادن آن ها به گونه ای عالمانه مورد بررسی قرار گیرند.


وی با تاکید بر اینکه مکتب تشیع به خودی خود دارای ارزش و اصول عقلایی و شرعی فراوان و منحصر به فردی است، تصریح کرد: هر انسان آزاده و مسلمان متعهدی خود را مکلف به دفاع از آن و اثبات حقایق آن می داند اما متاسفانه عده ای یا برخی فرقه های ساختگی و غیراصیل با هجمه و حمله به این مکتب و آرمان الهی سعی در مخدوش جلوه دادن حقانیت این مکتب دارند که وظیفه مراکز اسلامی به ویژه موسسات شیعه پژوهشی و شیعه شناسی است که با استفاده از محققان اسلام شناس و دانشمندان اندیشمند از این مکتب دفاع نموده به زیبایی بشناسند و به زیبایی بشناسانند.


حجت الاسلام انصاری بویراحمدی افزود: یکی از راهکارهای دفاع عقلایی از این مکتب، ارتقای سطح علمی و تخصصی موضوعات شیعه شناسی است.


رییس مجمع جهانی شیعه شناسی، بهترین روش برای اثبات حقانیت تشیع و مقابله با شبهات و نسبت های ناروا و هجمه های دشمنان را جنبه اثباتی و ایجابی بررسی حقانیت تشیع دانست و عنوان کرد: اگر هجمه ها و نسبت های ناروای هجمه کنندگان از روی جهل و کم اطلاعی نسبت به شیعیان باشد که در این صورت با تبیین و معرفی تشیع به صورت گویا و مستدل با زبانی نو و بیانی نو به راحتی می توان فرهنگ سازی و شفاف سازی کرد.


حجت الاسلام انصاری بویراحمدی، بر ضرورت برنامه ریزی کوتاه مدت و دراز مدت برای مقابله با شبهه افکنان مکتب تشیع تاکید کرد و گفت: در صورتی که شبهه افکنان و هجمه کنندگان به این مکتب مغرض و معاند بوده و به صورت برنامه ریزی شده و مدون به مکتب تشیع هجمه می کنند، ضروری است متولیان امر و مسئولان مرتبط به صورت جدی و فعال با نشست های تخصصی و برنامه ریزی های کوتاه مدت و درازمدت چاره اندیشی کرده و نسبت به خنثی نمودن توطئه های معاندان اقدام جدی به عمل آورند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مجمع جهانی شیعه شناسی، خاطرنشان کرد: این مجمع در راستای انجام وظیفه خویش در صیانت و معرفی تشیع، اقدامات متعددی را انجام داده که دستاوردهای خداپسندانه ای داشته است که بیش از 100 اثر علمی نفیس در رابطه با موضوعات متعدد شیعه شناسی تدوین و تالیف و ماهنامه های شیعه شناسی و امام شناسی در تیراژ 20 هزار شماره منتشر می کند که ده هزار شماره آن در مدرسه فیضیه و دارالشفا توزیع و مابقی به مناطق مختلف دیگر ارسال می شود.


رییس مجمع جهانی شیعه شناسی تاکید کرد: این ماهنامه ها به زبان فارسی منتشر می شود که در صورت وجود امکانات مالی بناست به زبان های بین المللی نیز ترجمه شود.


وی همچنین از انتشار ویژه نامه هایی در مجمع جهانی شیعه شناسی خبر داد و ابراز داشت: علاوه بر این ماهنامه ها در مناسبت های مختلف، ویژه نامه هایی منتشر می شود که ویژه نامه غدیر، ماه رمضان و محرم و ... از جمله آن هاست که در تیراژ بیش از 60 هزار توزیع می شود.


حجت الاسلام انصاری بویراحمدی، با بیان اینکه مجمع جهانی شیعه شناسی در سال 79 سال امام علی(ع) راه اندازی شد، تصریح کرد: با توجه به ارزیابی و سنجش ضرورت ها و اولویت ها در مکتب تشیع به عنوان مکتبی که سرچشمه و عنصر اساسی آن پس از خدا و رسول(ص)، امام علی(ع) است فعالیت های خود را در دو محور کلی اثبات حقانیت تشیع و معرفی و تبلیغ تشیع به عنوان یک مذهبی رسمی آغاز کرد.


وی ادامه داد: این دو محور شالوده اصلی وظایف مجمع شیعه شناسی را تشکیل می دهد که هر کدام از این محورها در قالب طرح ها وپروژه های بزرگ ملی و فراملی متعددی قابل انجام است.


پایان پیام/

کد خبر 5164

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha