تبیین وظایف شیعه در نامه‌ها و رساله‌های امام حسن عسکری(ع)/در انتخابات، ملاک‌های امانت‌داری و راستگویی را در نظر بگیریم

خبرگزاری شبستان:استاد حوزه علمیه قم با بیان این که مهم ترین شاخصه‌های انسان‌های مومن و پیرو اهل بیت (ع)، امانت داری و راستگویی است، گفت: ما در انتخابات باید ملاک‌های صداقت، امانت‌داری و راستگویی کاندیداها را در نظر بگیریم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه قم  امشب (28 دی) در مراسم جشن بزرگ میلاد باسعادت امام حسن عسکری (ع) که در شبستان جدید مسجد حضرت امام حسن عسکری (ع) برگزار شد، با اشاره به جایگاه والای آن حضرت در ترویج معارف دین و تلاش در تثبیت جایگاه حضرت ولی عصر (عج) در جامعه، عنوان کرد: امام حسن عسکری (ع) در روایتی فرمودند: «عبادت مردم در زمان غیبت از عبادت شما بالاتر است، زیرا عبادت  مردم در آن دوران به مانند صدقه سری در برابر صدقه آشکار است».

 

شیعیان آخرالزمان، فرقی بین حضور و غیبت نمی‌بینند

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه اظهار داشت: امام حسن عسکری (ع) در روایتی دیگر به یکی از اصحاب خود می‌فرماید: «خداوند به مردم دوران غیبت فهم و درکی داده است که فرقی بین حضور و غیبت نمی بینند و غیبت برای آنان همانند مشاهده است، به طوری که زمانی که به امام سلام می‌دهند، مانند این است که آن حضرت را می‌بینند».

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با اشاره به این که احمد بن اسحاق یکی از یاران امام حسن عسکری (ع) است، یادآور شد: امام حسن عسکری به احمد ابن اسحاق می‌فرماید: «غیبت فرزند من طولانی می‌شود و کسانی در دوران غیبت دوام می‌آورند که ثابت قدم باشند و برای فرج حضرت ولی عصر (عج) زیاد دعا کنند»؛ در این حال حضرت ولی عصر (عج) فرمود: «من بقیت الله و منتقم از دشمنان الهی هستم»؛ احمد بن اسحاق می‌گوید که با سخن حضرت مهدی (عج)، قلب من مطمئن شد.

 

وی با اشاره به این که منظور حضرت امام حسن عسکری (ع) از این که «فرزند من همانند حضرت خضر نبی (ع) و ذوالقرنین است»، طول عمر آن حضرت است؛ گفت: طول عمر امام زمان (عج) برای بسیاری از افراد به ویژه جوانان سوال است، در جواب باید گفت که دوران نبوت حضرت نوح (ع)، 950 سال بود در حالی که دوران نبوت و امامت پیامبر گرامی اسلام (ص)، 23 سال بود.

 

استاد حوزه علمیه قم افزود: دوران امامت امام علی (ع) تا امام حسن عسکری (ع)، 249 سال بود، در حالی که دوران امامت حضرت ولی عصر بیش از هزار سال است، فردی به امام زمان (عج) نامه نوشت و حکمت طولانی شدن غیبت را سوال کرد، حضرت فرمود: «از چیزهایی سوال نکنیدکه اگر از رمز آن باخبر شوید، ممکن است که تحمل آن را نداشته باشید».

 

برخی تصور می‌کنند که بنیان شیعه از دوران صفویه بوده است

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی تصریح کرد: مسأله حفاظت و حراست از شیعه، بیان وظایف شیعه و همچنین کنترل شیعیان از حرکات افراطی و نادرست از جمله فعالیت‌های امام حسن عسکری (ع) در دوران امامت خویش بود.

 

وی با اشاره به این که برخی تصور می‌کنند که بنیان شیعه از دوران صفویه بوده است، عنوان کرد: حکومت‌ها بر گسترش دین تأثیر دارد، ولی جرقه و بنیان شیعه در زمان امامت اهل بیت (ع) در شهرهای مختلف ایران وجود داشته است و در زمان امام حسن عسکری (ع)، شیعه گسترش یافت.

 

استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: در دوران صفویه، علمای شیعه از جمله شیخ بهایی، مجلسی اول و دوم، ملاصدرا و ... میدان پیدا کردد و به گسترش تشیع کمک کردند و به فرموده امام راحل (ره)، شاه عباس درباری علمای اسلام بود.

 

تبیین وظایف شیعه در نامه‌ها و رساله‌های امام حسن عسکری (ع)

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی بیان داشت: برخی محب اهل بیت (ع) هستند، ولی برخی شیعه اهل بیت (ع) هستند و بین این دو تفاوت وجود دارد؛ شیعه اهل بیت(ع) کسی است که از ائمه معصومین (ع) تبعیت می‌کند امر ایشان را اطاعت می‌کند و نهی آنان را کنار می‌گذارد و اگر خلاف این باشد، محب اهل بیت (ع) است.

 

وی با تأکید بر این که رساله امام حسن عسکری به اسحاق نیشابوری و نامه به ابن بابویه را مطالعه کنید، اظهار داشت: امام حسن عسکری (ع) در نامه‌ها و رساله‌های خود وظایف شیعیان را تبیین می‌کند و به شیعیان توصیه می‌کند که تقوای الهی داشته باشند، دین خود را حفظ کنند، برای خداوند تلاش کنند و راستگو باشند.

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با بیان این که کنترل شیعیان از حرکات افراطی از دیگر فعالیت‌های امام حسن عسکری (ع) در دوران امامت بود، ادامه داد: با توجه به این که در دوران امامت امام حسن عسکری (ع)، فرقه‌های غیرشیعه گسترش یافته بودند، آن حضرت در نامه خود به ابن بابویه می‌فرماید: «در تشییع جنازه گروه‌های مخالف ما شرکت کنید، به بیماران آنها سر بزنید، در نماز جماعت آنها شرکت کنید، خوش خلق باشید، امانت دار باشید، وقتی شما کار خوب می‌کنید، گفته می‌شود که این فرد، شیعه است».

 

عملکرد مناسبت شیعیان، اهل بیت(ع) را خوشحال می‌کند/در انتخابات، ملاک‌های امانت‌داری و راستگویی را در نظر بگیریم

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با بیان این که عملکرد مناسبت شیعیان، اهل بیت (ع) را خوشحال می‌کند، تصریح کرد: آمار نشان می‌دهد که هر سه دقیقه در این کشور اسلامی و شیعه، یک طلاق صورت می‌گیرد، یعنی هر ساعت 18 طلاق اتفاق می‌افتد که این آمار ناراحت کننده ای است و این مسائل و گرفتاری‌های اجتماعی، اهل بیت (ع) را ناراحت می‌کند.

 

وی با بیان این که عمده گرفتاری‌ها خانواده‌ها و طلاق ها، به دلیل دروغ گفتن و صداقت نداشتن است، تأکید کرد: مهم ترین شاخصه‌های انسان‌های مومن و پیرو اهل بیت (ع)، امانت داری و راستگویی است و اگر این دو باشد، شرایط جامعه بهبود پیدا می‌کند.

 

استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: اکنون نزدیک انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان هستیم، ما در شرکت در انتخابات و رأی دادن باید ملاک‌های صداقت، امانت داری و راستگویی کاندیداها را در نظر بگیریم.

 

برخورد با فرقه‌های انحرافی از جمله فعالیت‌های امام حسن عسکری (ع) بود

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با اشاره به این که برخورد با فرقه‌های انحرافی از جمله فعالیت‌های امام حسن عسکری (ع) در دوران امامت خویش بود، گفت: در زمان امام حسن عسکری (ع)، فرقه واقفیه رشد کرده بود، همچنین فرقه‌های صوفیان، غلات و ... حضور داشتند و آن حضرت با آنها برخورد کردند.

 

وی با اشاره به این که یکی دیگر از کارهای تأثیرگذار امام حسن عسکری (ع)، مسأله کمک و دستگیری به شیعیان و فقرا بود، عنوان کرد: آن حضرت در طول امامت خویش، برای امامت فرزند خود تمهید و زمینه‌سازی کردند، ملاک‌های شیعه واقعی را تبیین کردند، با فرقه‌های انحرافی برخورد داشتند و از طریق مکاتبه، کمک فکری و مالی به شیعیان داشتند.

 

مسجد امام حسن عسکری (ع) همواره مرکز تعلیم و تبلیغ علوم و معارف دین بوده است

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به این که بیش از 12 قرن از تأسیس مسجد امام حسن عسکری (ع) به دستور امام می‌گذرد، اظهار داشت: بسیاری از علمای بزرگ و شخصیت‌های بزرگ در مسجد امام حسن عسکری (ع) حضور داشتند و به تدریس علوم دینی می‌پرداختند.

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با اشاره به این که مسجد امام حسن عسکری (ع)، مرکز تعلیم و تبلیغ علوم و معارف دینی بوده است، تصریح کرد: بسیاری از شخصیت‌ها از جمله مراجع بزرگ در این مسجد اقامه نماز کردند، از جمله آیت الله العظمی خوانساری، آیت الله اراکی در این مسجد، نماز جماعت و نماز جمعه اقامه کردند.

 

سنت حسنه اعتکاف از مسجد امام حسن عسکری (ع) آغاز شد

 

وی با بیان این که مسجد امام حسن عسکری (ع) دارای کتابخانه گسترده ای است، افزود: مرحوم آیت الله بروجردی، سنت حسنه اعتکاف را از این مسجد آغاز کردند و امروز در سراسر کشور شکل گرفته است.

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که مسجد امام حسن عسکری (ع)، مرکز پرورش علمای بزرگ، مرکز تعلیم، تبلیغ و عبادی است، گفت: آیت الله گلپایگانی نخستین تلاش را برای گسترش این مسجد داشتند و توسعه این مسجد در کنار حرم مطهر حضرت معصومه (س)، مکمل یکدیگر شدند و این مسأله قابل تقدیر است.

کد خبر 516291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha