به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، حجت الاسلام محمدصادق کفیل مسئول مرکز تخصصی نماز قم امروز(28دی) در نخستین اجلاس استانی نماز که در استانداری مرکزی برگزار شد، گفت: باید تلاش شود در ورودی هر شهر نماد نماز جلوه گر باشد تا برای عابران و مسافران تداعی گر عینی نماز تلقی شود.
وی افزود: مسجد باید جایگاه حاکمیت دین باشد و بهترین حکومت دینی زمان نبی مکرم اسلام(ص) بود که محوریت حکومت آن حضرت مسجد بود.
حجت الاسلام کفیل با بیان اینکه الگوسازی يكی از شيوه های مؤثر انتقال و نهادينه كردن پيام است ادامه داد: بنا بر نظر مقام معظم رهبری، برای نهادینه کردن فرهنگ نماز در جامعه نیازمند الگو سازی هستیم و مدیران باید در این راستا تلاش کنند.
این پژوهشگر مهدویت بیان کرد: کسی که نماز می خواند می تواند به دیگران کمک کند و یار محرومین باشد و در حقیقت کمک به محرومین رسیدن به خدا و سعادت است؛ نماز تکرار مکررات نیست بلکه راهی به سوی خدا است و یک سیر حرکتی به سوی تعالی است.
وی با بیان اینکه باید دغدغه نماز در جامعه عمومی سازی شود، تصریح کرد: امام جماعت فقط نماز نمی خواند بلکه باید با دیگران ارتباط داشته باشد و دغدغه اش پیوند با اهل محل و ارتباط با تمام اقشار مانند نخبگان و سایر افراد باشد.
حجت الاسلام کفیل با تاکید براین مطلب که خانواده هایی که برای فریضه نماز اهمیت قایل هستند فرزندانی نقش آفرین در آینده تربیت می کنند، افزود: باید بکوشیم تا فرهنگ نماز را بین مردم رواج دهیم و هدف دشمن را که فروپاشی خانواده و نظام این بنیان اساسی است را برای مردم روشن کرد.
وی تصریح کرد: اگر می خواهیم خانواد پا برجا بماند باید خانواده را با نماز و آموزه های دینی آشنا سازیم و هرچه جوانان با فرهنگ دینی آشنا تر باشند کمتر دچار لغزش و خطا می شوند و راه مبارزه با تهاجم فرهنگی نماز است.
مسئول مرکز تخصصی نماز گفت: دانشآموزان باید مسجدی شوند زیرا افرادی که از نوجوانی اهل مسجد هستند تا پایان عمر نمازخوان باقی میمانند و این در صورتی اتفاق میافتد که خود مدیران مدارس اهل مسجد باشند، درواقع دانشآموزان باید حضور فعال مدیران و معلمان مدرسه را در مسجد ببینند تا الگوبرداری کنند.
وی ادامه داد: روحانیون با محبت میتوانند زمینه ترویج نماز را در میان دانشآموزان فراهم کنند، این کار نیازمند صرف وقت زیاد است زیرا اگر دانشآموزان احساس کنند امام جماعت برایشان وقت میگذارد نسبت به او و نمازعلاقهمند میشوند.
در ادامه این اجلاس نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک، گفت: توصیه خداوند به پیامبران اقامه نماز بود و نماز رابطه عاشق و معشوق و مجب و حبیب است.
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی با بیان اینکه مردم باید نقش محوری در نماز و مسجد داشته باشند افزود: از نشانه های برپایی حکومت صالحان اقامه نماز است و در حکومت اسلامی باید برپایی نماز در راس همه امور قرار گیرد.
وی همچنین به مسئله عدم احراز صلاحیت های مجلس اشاره کرد و گفت: افراد در جامعه و خانواده هایشان آبرو دارند و این را باید هیات های اجرایی و مسئولان بررسی صلاحیت داوطلبان نامزدی، عناصر چهارگانه و نهایتا شورای نگهبان تشخیص دهند.
امام جمعه اراک اظهارکرد: باید تلاش شود تا جایی که ممکن است تکلیف عدم احراز افراد مشخص شود و همانطور که مقام معظم رهبری فرموده اند حقی از کسی ضایع نشود.
در ادامه این اجلاس استاندار مرکزی گفت: نماز یکی از مواردی است که اگر از آن غفلت شده واگر مرتب برای آن تذکر داده نشود مورد غفلت قرار میگیرد چراکه شیطان قسم یاد کرده انسان را از اطاعت کردن خداوند باز دارد.
محمود زمانی قمی با این اینکه دعوت نماز یکی از وظایف مهمی است که همه باید به خوبی آن را انجام دهیم افزود: آثار ضایع شدن نماز گسترش آسیب های اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد، بی بند وباری است.
در ادامه این اجلاس از اداره کل آموزش و پرورش و تبلیغات اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی اراک، شرکت فراورده های نفتی، شرکت ملی گاز به عنوان ادارات و نهادهای برتر در امر اقامه نماز تقدیر شد.
همچنین از بوالحسنی دانش آموز موذن نمونه و از یک نفر به عنوان نماز یاوران نمونه بااهدا هدایایی تقدیر شد.
نظر شما