کاهش کیفیت آب ۲۳ محدوده مطالعاتی استان/ حکمرانی آب به معنای واقعی ایجاد شود

خبرگزاری شبستان: مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه ۲۳ محدوده مطالعاتی استان با کاهش کیفیت آب مواجه است، گفت: پیش بینی‌ می شود در کوتاه مدت ۵۰ درصد آب استان برای مصرف شرب باید تصفیه شیمیایی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین امامی امروز (28 دی) در نخستین نشست اتاق فکر دانشگاه بیرجند به منظور بررسی مساله بحران آب اظهار کرد: باید همه تلاش کنیم تا چالش و بحران آب در استان به یک فرصت تبدیل شود.

 

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است، افزود: در حال حاضر 40 محدوده مطالعاتی آب در سطح استان وجود دارد که 21 محدوده ممنوعه و ممنوعه بحرانی است.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی از کاهش 21 میلیون متر مکعبی کسری مخازن ذخایر آبی استان خبر داد و گفت: سال گذشته توانسته‌ایم با اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی کسری مخزن آب را از 185 میلیون متر مکعب  به 164 میلیون متر مکعب  تا ابتدای مهرماه امسال کاهش دهیم و این اقدام موثری است اما کافی نیست و از برنامه‌ها عقب هستیم.

 

3.5 میلیارد متر مکعب کسری مخزن  آب انباشته در سه دهه گذشته

امامی با اشاره به اینکه در سه دهه گذشته حدود 3.5 میلیارد متر مکعب آب مازاد از منابع آب برداشت شده که کسری مخزن انباشته است و باید با مدیریت و مصرف صحیح این کسری جبران شود، ادامه داد: افت سفره‌های زیر زمینی در برخی نقاط بالای یک متر و متوسط افت نیم متر است.

 

وی بیان کرد: از نظر کیفی 23 محدوده مطالعاتی استان با کاهش کیفیت آب مواجه است و بخش زیادی از منابع آب کیفی استان که در گذشته برای بهره‌برداری مناسب بوده کم‌کم باید با هزینه‌های گزافی تصفیه شود.

 

تجهیز ۸۰ درصد چاه‌های کشاورزی استان به کنتورهای هوشمند

امامی با تاکید بر اینکه پیش بینی‌ می شود در کوتاه مدت 50 درصد آب استان برای مصرف شرب باید تصفیه شیمیایی شود، گفت: این امر هزینه‌های زیادی را برای تامین آب به استان تحمیل خواهد کرد بنابراین مهمترین برنامه برای تامین آب استان مدیریت منابع آب موجود است.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه  80 درصد چاه‌های کشاورزی استان به کنتورهای هوشمند مجهز شده، افزود: از محل این اقدام صرفه جویی مناسب شده و تا پایان سال مالی جاری 100 درصد چاه‌ها کنتورگذاری می‌شود تا بتوان مصرف آب استان را به صورت روزانه رصد کنیم.

 

امامی خاطر نشان کرد: اگر منابع آبی موجود استان به جای بحث انتقال آب مدیریت شود می توان بخش زیادی از نیاز بخش صنعت و شرب را تامین کرد.

 

به گفته وی باید تناسبی بین آب قابل برنامه‌ریزی و در دسترس با مصرف برقرار شود بنابراین در اکثر دشت‌های محدوده مطالعاتی باید دبی چاه‌های کشاورزی کاهش و راندمان افزایش یابد.

 

نیاز ۲۱۷ میلیون متر مکعبی تامین آب مورد نیاز استان از سایر حوزه ها

امامی با بیان اینکه تا افق ۱۴۲۵ نیاز است 217 میلیون متر مکعب آب از سایر حوزه‌های آبی به استان منتقل شود، افزود: توسعه استان نباید متوقف شود و بسیاری از روستاها و شهرهای مرزی استان با رشد منفی جمعیت مواجه است که نباید به لحاظ امنیتی این مناطق خالی از سکنه شود.

 

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به طرح انتقال آب به استان، عنوان کرد: انتقال آب از سد دوستی، انتقال آب از دریای عمان و خط دو یزد برای شهرهای شرقی استان از برنامه‌های مطرح شده است.

 

وی با بیان اینکه انتقال آب از دریای عمان از طرح های کلان است که وزارت نیرو برای ۱۶ استان کشور اجرا می کند، افزود: اجرای این طرح نیز نیازمند اجرای یک هزار کیلومتر خط انتقال آب است و مقرر شده سیمای طرح تا پایان سال مصوب شود.

 

امامی با تاکید بر اینکه باید حکمرانی آب را به معنای واقعی در استان ایجاد کرد، گفت: باید در تصمیمات حرف آخر را آب بزند.

 

 

کد خبر 516162

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha