خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشور ما یکی از بازارهای بزرگ برای هواپیما هاست و در حال حاضر عمر خطوط هواییما 25 سال است و باید ظرف 5 سال نخست بعد از برداشته شدن تحریم ها 500 هواپیما خریداری کنیم. ایرباس از جمله هواپیماهایی است که بناست به ناوگان هوایی ایران اضافه شود. در همین راستا عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم هفتاد و هفتین سالگرد تأسیس بانک مسکن اعلام کرده است که: "تا پایان امسال، چند فروند از این هواپیماها وارد ناوگان ایران ایر می شود. در چند ماه گذشته مذاکرات زیادی با شرکت های تامین کننده هواپیما داشتیم تا ساختارهای شرکت هواپیمایی ایران ایر را بازسازی کنیم علاوه بر شرکت ایران ایر، دیگر شرکت های هواپیمایی نیز می توانند، از طریق سیستم های لیزینگ هواپیما، ناوگان هوایی خود را تامین کنند. با چند شرکت بیمه معتبر جهانی نیز در این زمینه مذاکراتی انجام شده است تا امکان تامین هواپیما با روش لیزینگ برای سایر شرکت های هوایی ایران نیز فراهم شود."
بنابراین گزارش، پس از توافق هسته ای بسیاری از شرکت های هواپیمایی خارجی تمایل خود را برای همکاری با ایران اعلام کرده اند در این زمینه مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتگویی با مهر اعلام کرده است که: "با اجرای برجام بستر جدیدی برای صنعت حمل و نقل هوایی ایجاد میشود و تقاضا هم در بازار وجود دارد، ضمن آنکه شرکتهای سازنده هواپیما هم به دنبال رقابت با یکدیگر برای حضور در بازار ایران هستند. شرکتهای سازنده هواپیما هریک به دنبال سهم بیشتر از بازار ایران هستند بنابراین ایرلاینها در حال مذاکره با ایرباس و بوئینگ هستند و سعی دارند که با شرکتی که بهترین پیشنهاد را دارد، وارد مرحله امضای قرارداد شوند البته الان هم شرکتها هواپیما وارد میکنند اما مذاکرات مستقیم با شرکتهای سازنده هواپیما به پیشرفت قراردادها و مذاکرات بعدی بستگی دارد، ضمن آنکه تقاضای زیادی از سوی کمپانی های سازنده وجود دارد که باید ایرلاینها هوشمندانه انتخاب کنند."
یادآور می شود: روابطعمومی شرکت فرودگاههای کشور25 تیرماه امسال اعلام کرده بود: "یکی از بخشهایی که در 36 سال گذشته از انقلاب اسلامی ایران مورد تحریمهای ظالمانه قرار گرفت، صنعت هوانوردی کشور بود که بهطور مستقیم با جامعه بینالملل در ارتباط است براساس توافق حاصل شده در 1+5 تحریمهای بخش هوانوردی کشور بعد از سه دهه برداشته خواهد شد و میتواند آغازی برای فصل جدیدی از مراودات بینالمللی ایران و جهان در صنعت هوانوردی باشد. بر اساس اهم موارد مندرج در برنامه جامع اقدام مشترک بین ایران و کشورهای 1+5 که در سایت وزارت امور خارجه ایران منتشر شده است در نتیجه این توافق برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) ایران و 6 کشور بزرگ دنیا، تحریمهای اقتصادی و مالی در حوزههای بانکی، مالی، نفتی، گازی، پتروشیمی، تجاری، بیمه، حمل و نقل وضع شده توسط اتحادیه اروپایی و آمریکا که به بهانه برنامه هستهایی ایران بود، در ابتدای اجرای توافق به طور یک جا لغو میشوند. بر اساس توافق برجام، برای اولین بار پس از سه دهه تحریم غیرعادلانه، ممنوعیت خرید هواپیمای مسافربری مرتفع و امکان بازسازی ناوگان هوایی کشور و ارتقای ایمنی پروازها فراهم خواهد شد. بر اساس یکی از این بندها که مرتبط با صنعت هوانوردی است، تحریمها و تدابیر محدود کننده در خصوص دسترسی به فرودگاههای اتحادیه اروپایی برای هواپیماهای باری ایرانی لغو میشود. همچنین «ایالات متحده، اجازه فروش هواپیماهای مسافری و قطعات و خدمات مربوطه به ایران؛ مجوز اینکه اشخاص غیرآمریکایی که در مالکیت یا کنترل اشخاص آمریکایی هستند، به نحو منطبق با این برجام با ایران مشارکت کنند و مجوز واردات فرش و مواد غذایی از مبدا ایران به آمریکا را صادر خواهد کرد."
نظر شما