به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر جعفر عبدالملکی، رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما عصر دیروز 27 دی در نشست تخصصی نقشه نفوذ شبکه ماهواره ای جم با موضوع سبک زندگی ایرانی اسلامی که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: در مرکز پژوهش صدا و سیما یکی از وظایف ما شناخت رسانه جدید است. یک واحد به عنوان رصد و پالایش تعریف کردیم که به طور علمی و سیستماتیک روی ماهواره و رسانه های جدید متمرکز شوند.
دکتر عبدالملکی با بیان اینکه بسیاری از مدیران ارشد نظام به دلیل مشغله کاری و تقیدات ماهواره نمی بینند، عنوان کرد: بر اساس آسیب شناسی که انجام دادیم خیلی از مدیران ارشد نظام ماهواره نمی بینند و معتقد حوزه های فرهنگی هستند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس یک برنامه ریزی ماهانه شبکه های عمومی تخصصی را رصد می کنیم، بیان کرد: یک بولتن تحت عنوان ماهواره ماهانه در می آوریم و تمرکز بر برنامه های مختلف شبکه ها، نهایت کاری به عنوان نقشه نفوذ انجام دادیم.
رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما اظهار داشت: شبکه جم سال 86 مطرح شد که به طور عمومی و ناظر سریال هایی را پخش می کرد به مرور این شبکه فرهنگ ایرانی اسلامی را هدف قرار داد. در این شبکه 19 کانال وجود دارد.
دکتر عبدالملکی در تعریف سبک زندگی گفت: اندیشه، ایثار و باورها تا روابط بین فردی، مناسک، جهان بینی و ایدئولوژی ذیل سبک زندگی قابل تعریف است. جم تحت عنوان مجموعه ای از کانال ها سبک زندگی ما را هدف قرار داده است.
به گفته وی، آنچه برنامه های جم تعقیب می کنند عبارتند از خیانت، ترغیب فردگرایی، روابط آزاد زن و مرد، تقابل با خانواده، خودکشی و پوچ گرایی، تجمل گرایی و تنوع طلبی، حیازدایی میان جوانان، کینه و انتقام، عشق مثلثی و روابط نامشروع قبل از ازدواج.
رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما با اشاره به فیلم های کودک و نوجوان شبکه جم عنوان کرد: عمده اهداف این فیلم ها ترویج مدگرایی، زیر پا گذاشتن اخلاق، تقابل با والدین، رسیدن به عشق به هر قیمت، روابط آزاد دختر و پسر، ترویج همجنس بازی، ترویج خوشگذرانی، پنهان کاری از بزرگترها و ترویج درگیری و خشونت است.
دکتر عبدالملکی خاطرنشان کرد: شبکه جم از ژانر مستند برای ترویج سبک زندگی غربی القای ناکارآمدی دین، بالندگی فرهنگ غرب و تناسب آن با نیازهای جامعه استفاده می کند.
وی در مورد بخش های خبری شبکه جم تصریح کرد: تحریک حس زیبایی طلبی مخاطبان، پرداختن گسترده به نرم خبرها، جذب حداکثری با استفاده از خبر سرگرمی، پرهیز از پخش تصاویر منافی عفت، عدم ورود به مسایل اختلافی در حوزه سیاست، الگوسازی از طریق پرداختن به سلیبریتی ها و معرفی افراد ایرانی شاغل در کشورهای غربی به عنوان ایرانی موفق از جمله اهداف این بخش است.
عبدالملکی ترویج همجنس گرایی، روابط آزاد دختر و پسر، تضعیف گفتمان توحیدی، ترویج گفتمان غیر توحیدی، خوانندگی زنان و پوشش آنان، تقلیل ارزش های توحیدی، عادی سازی استفاده از مشروبات، مواد مخدر و آلات قمار را از جمله اهداف بخش موسیقی شبکه جم برشمرد.
به گفته رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما بخش آشپزی شبکه جم اهدافی همچون اسراف، لذت گرایی، مادی گرایی، ترویج خوراک غیر بومی و قبح زدایی از غذاهای حرام را دنبال می کند.
وی خاطرنشان کرد: در بخش سلامت و زیبایی جم اهدافی همچون تابوشکنی در خانواده، تجمل گرایی، ترویج مصرف گرایی، رقابت برای افزایش جذابیت جنسی، توجه افراطی به بدن و تهییج جنسی مدنظر است.
عبدالملکی با بیان اینکه شبکه جم می تواند بر سبک زندگی ایرانی اسلامی تاثیر بگذارد، اظهار داشت: تمام بخش های این شبکه مکمل هم هستند و با ارزش های موجود در جامعه ما تعارض دارند.
رییس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما با اشاره به عطش زیاد به موسیقی در کشور بیان کرد: رسانه های غربی این تمایل و عطش را می دانند و نقاط ضعف و کاستی های ما را هم می دانند و بر اساس آن برنامه ریزی و برنامه سازی می کنند.
وی با بیان اینکه حتی خانواده های مذهبی هم شبکه جم را می بینند و از آن تعریف می کنند، عنوان کرد: ما روی برنامه های خودمان اعم از فیلم و سریال تحلیل انجام می دهیم، هدف از کارهای مطالعاتی ما این است که نقاط ضعف خود را مشخص کنیم، ما بازنمایی ارزش های دفاع مقدس، زن و روحانیت را مدنظر داشتیم؛ اینکه به عنوان مثال آیا توانسته ایم روحانیون را خوب معرفی کنیم.
عبدالملکی با اشاره به پیوستن برخی از بازیگران به شبکه جم عنوان کرد: این ضعف قانونی ماست که از هنرمندان خود تعهد نمی گیریم و برای همین با این مواجه می شویم که بازیگر فیلم محمد رسول الله برای شبکه جم بازی می کند و یا به مرور بازیگران دیگر با این شبکه قرارداد می بندند.
نظر شما