خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: حال که توافق هسته ای انجام شده است و ارتباطات ایران با سایر کشورها رونق گرفته است و بسیاری از کشورها نیز مبادلات تجاری و اقتصادی خود را با ایران از سر گرفته اند و نوعی رقابت میان آنها برای حضور در ایران شکل گرفته است؛ این در حالی است که حواشی و اخباری مبنی بر از سرگیری روابط میان ایران و آمریکا به گوش می رسد اما کارشناسان و مقامات ایرانی همواره بر این موضوع تاکید داشته اند انجام توافق هسته ای و اجرای برجام هیچ وقت به معنای عادی سازی روابط میان ایران و آمریکا نیست و شاید زمزمه های این موضوع همان پروژه نفوذی باشد که مقام معظم رهبری بارها نسبت به آن هشدار داده اند. نکته جالب توجه اینجاست که مقامات آمریکایی هم بدنبال عادی سازی نیستند گویا عده ای این میان با بر سر زبان انداختن این اخبار بدنبال منافع شخصی خود هستند.
بنابراین گزارش، مهر به نقل از پایگاه وزارت خارجه آمریکا از قول جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نوشته است که: "ایران در اجرای تعهدات خود در قبال برجام تلاش زیادی کرده است. مذاکرات هسته ای با هدف جلوگیری از دستیابی ایران به ساخت بمب اتمی انجام گرفته است. توافق هسته ای هرگز برای برقراری مناسبات دیپلماتیک با ایران نبود. بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز در این زمینه تاکید کرده است که آمریکا به دنبال عادی سازی روابط خود با ایران پس از اجرایی شدن برجام نیست. برقراری روابط دیپلماتیک با ایران، موضوع برجام نیست."
این گزارش می افزاید: سردار یدالله جوانی، مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه معتقد است که: "نفوذی که امروزه از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان یک خطر جدی مورد تأکید قرار می گیرد، علیه انقلاب اسلامی، عزت ملت ایران و استقلال کشور است و آن را نه یک امر ذهنی بلکه یک امر عینی باید قلمداد کرد. نفوذ را به عنوان یک امر عینی باید مورد توجه قرار داد، مطالعه کرد و در صحنه عمل به دنبال مصادیق آن باشیم. آنچه امروز تحت عنوان نفوذ مطرح می شود، در واقع به رویکرد جدید آمریکایی ها علیه انقلاب اسلامی برمی گردد؛ آنها به دنبال ورود به محیط داخلی هستند و رهبر انقلاب با صراحت به این مسئله اشاره کردند و فرمودند، اینها نیتشان این بود که مذاکرات هسته ای و توافق را وسیله ای قرار دهند تا در ایران نفوذ کنند. نفوذ به معنای ورود است و مقدمه آن نیز عادی سازی روابط با آمریکا است؛ آمریکایی ها امروز یک اشتیاق فراوان برای ورود به ایران دارند تا از نزدیک بر حوزه های مختلف تاثیر بگذارند. آمریکایی می دانند قطع رابطه با ایران یک خسارت و اشتباه راهبردی بوده و امروز رویکرد خود را عوض کرده اند، اینکه اوباما اعلام می کند، علاقه مند است به سمت ایرانی ها دست دوستی دراز کند و می گوید، امیدوارم ایرانی ها مرگ بر آمریکا نگویند، در واقع ادامه همان سیاست خدعه و فریب است."
این گزارش می افزاید: این در حالی است که چندی پیش الف در این باره نوشته است که: "در پی توافق هسته ای ایران و ۱+۵، رسانه های غربی همچون بی بی سی در پروژه ای جدید، سراغ عادی سازی روابط ایران و آمریکا رفته اند و در قدم اول تلاش دارند مردم ایران را برای پذیرش رابطه با آمریکا و فراموش کردن جنایات این کشور علیه خود آماده کنند از این رو شبکه بی بی سی با پوشش دادن اخبار مربوط به عادی سازی روابط بین آمریکا و کوبا تلاش دارد رابطه با آمریکا را بر طرف کننده تمامی مشکلات جلوه دهد و به نوعی القا می کند که آینده اقتصادی کوبا با عادی شدن روابطش با آمریکا، بسیار روشن خواهد بود؛ این در حالی است که آمریکا در حال حاضر به بزرگترین بدهکار جهانی تبدیل شده است. گزارشگر بی بی سی گزارشش را اینگونه آغاز می کند: سواحل کوبا چشم به راه گردشگران آمریکایی؛ روابط رسما از امروز از سر گرفته شد، بعد از نیم قرن دشمنی که برای کوبا چیزی جز فقر و انزوا نداشت اما حالا امید به هاوانا (پایتخت کوبا) بازگشته. گزارشگر بی بی سی در ادامه گزارش به سراغ بعضی از مردم کوبا می رود و با آنها به مصاحبه می پردازد فقط به این خاطر که به مخاطب خود اینگونه القا کند که تا به حال مردم کوبا موافق با عادی سازی روابط بودند و این دولتمردان کوبایی بودند که با عادی سازی روابط مخالفت می کردند اما بالاخره مردم پیروز شدند و امروز توانستند به هدفشان برسند."
نظر شما