سواد سایبری، سواد رسانه ای راهکاری برای مقابله با  آسیب های تکنولوژی است

خبرگزاری شبستان: مدیر رسانه معاونت حوزه علمیه قم با حضور در کارگاه سواد رسانه ای در فضای مجازی که صبح امروز(۲۷دی) در سالن اجتماعات تشکیل شد، گفت: سواد رسانه ای یکی از راه های مقابله با آسیب های تکنولوژی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، کارگاه سواد رسانه ای در فضای مجازی صبح امروز (27 دی) با حضور مدیر رسانه معاونت حوزه علمیه قم و با همت دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز  و کانون فرهنگی هنری زینبه سلام الله، در سالن اجتماعات این دبیرخانه برگزار شد.

 

حجت الاسلام فروهر، مدیر رسانه معاونت حوزه علمیه قم با حضور در این کارگاه آموزشی اظهار کرد: یکی از عمده ترین مباحث و سوالات امروز این پرسش است، که در دنیای ارتباطات گسترده تکلیف ما چیست؟ ادبیات استفاده از فضای مجازی چه چیزی است؟ در فضای اینترنت، سه لایه وجود دارد، لایه نخست لایه حاکمیّت یا همان ( آژانس امنیت آمریکا است)، لایه دوم مدیریت واضح است و لایه سوم ، لایه کاربری است و این یک واقعیت است، که اجازه نمی دهند شما به مدیریت و پشت پرده این سیستم فکر کنید.

 

به گفته وی، اینترنت یکی از جمله موارد با اهمیتی است که با وجود اوج تحریم ها، فیلتر و تحریم نشد. این در حالی است، که اخیرا یک روزنامه آمریکایی یک دختر کم حجاب را انتشار داد با عنوان این که آرمان جوان ایرانی یک چیز دیگر است، این امر نشان می دهد که تلاش کردن که ذایقه جوانان ایرانی را تغییر دهند.

 

این مسئول توضیح داد: در حال حاضر قریب به بیش از ده ها سال است که فرزندان ما با برنامه های شرکت والت دیسنی بزرگ می شوند و آنان ، جوانانی که با ابزار خودشان استحاله شدند را بزرگنمایی می کنند .

 

 

حجت الاسلام فروهر با بیان این مهم که ، ما اصلا به لایه های مدیریتی فضای مجازی فکر نمی کنیم، بیان کرد: امروزه 12 درصد پهنای باند اینترنتی ما مختص تلگرام است و ما در لایه کاربری مانده ایم.

 

این استاد و پژوهشگر با در نظر گرفتن هوشیاری دولت هایی چون چین و کره و ... توضیح داد: ناقوس مرگ اینترنت آمریکا به صدا درآمد و بسیاری از دولت ها صاحب شبکه های اجتماعی با سرور دولت خودشان شدند.

 

وی افزود: در حالی که ایران در خاورمیانه دومین کشوری بود که به اینترنت دست یافت ولی به دلیل کسری بودجه و کم اهمیت دیده شدن از طرف دولت ها هم چنان اطلاعات خود را در اختیار بیگانگان قرار می دهد.

 

۲۶ شبکه اجتماعی ایرانی با مشکل هزینه مواجه هستند

 

به گفته حجت الاسلام فروهر، ما از اینترنت استفاده می کنیم برای اطلاعات دادن در حالی که دولت های دیگر از این ابزار برای اطلاعات گرفتن و این در حالی است، که 26شبکه اجتماعی داخلی داریم و مشکل تنها در سرور به دلیل مالی است.

 

این مسئول عنوان کرد: رژیم اشغالگر صهیونیستی با 2قانون این شبکه ها را فیلتر کرده است و بر آن مالیات قرار داده است، این در حالی است، که مقام معظم رهبری فرمودند آن قدر این فضای مجاری مهم است که همسو با شورای عالی انقلاب فرهنگی باید شورای عالی فضای مجازی نیز تشکیل شود.

 

 

در ادامه بحث این استاد و پژوهشگر رسانه با بیان این نکته که جهل مردم بسیار هجمه ساز است، خاطرنشان کرد: امیرکبیر نخستین کسی بود که واکسیناسیون رو قانون کرد، با مخالفت عده ای برای اجبار تزریق واکس، جریمه وضع کرد ، مردم از جهل برای مقابله در قبال نزدن واکسن هر کار کردند و نهایت جمله وی این بود که ما در جهل مردم سهیم هستم.

 

وی ادامه داد: و امروز ، چه کسی می آید به نرم افزاری اجازه دهد که تا این اندازه در تمام ابعاد زندگی امان وارد شود، تنها پنج ثانیه وصل شدن به کانال های مستهجن زمان می برد و فرزندان ما پای برنامه هایی مینشینن که نامی از خدا در آن نیست، به واقع شهوت رگ خواب انسان است، این رگ خواب ناموس و دین را از بین می برد و انسان ترسی از بی آبرویی ندارد و امروز ما شاهد مهندسی معکوس جنسی در فضای مجازی هستیم.

 

این استاد حوزه با نظر به اهمیت بحث سواد رسانه ای گفت: در مورد فضای مجازی سه مدیریت تعریف کردیم که درسنامه شده است و در حوزه تدریس می شود.

 

حجت الاسلام فروهر سه مدیریت را برای فضای مجازی مورد نظر خواند ، یک مدیریت، مدیریت فرهنگی است،دوم مدیریت خانواده است و سوم مدیریت کلان است.

 

مدیر رسانه حوزه علمیه قم با بیان این مهم که گفتمان انقلاب اسلامی در فضای مجازی باید طرح و مطرح شود، مطرح کرد: قشر نخبه مطالبه گری نمی کند، پایگاهی باید راه بیافتد بریم سراغ خانواده ها و برای آنان روشنگری کنیم، سواد سایبری سواد رسانه ای است و در مقابل آسیب های تکنولوژی مردم را بیمه می کند.

 

کد خبر 515801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha