آیت الله رحیم توکل، استاد حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به نقش مساجد در صدر اسلام اظهار کرد: مسجد را در صدر اسلام هم پایگاه نماز، هم پایگاه اندیشه و فکر و البته پایگاه تدارکات، اعزام نیرو به جبهه و بسیاری از شئون دیگر قرار دادند یعنی مسجد علاوه بر جنبه عبادی دارای ابعاد دیگری هم بود.
وی ادامه داد: مساله قضاوت در مسجد بود و امور مربوط به قضاوت در مسجد سامان می یافت، ما این رویکرد یعنی چندبعدی بودن کارکردهای مسجد و ظرفیت های آن را در جامعه اسلامی زمان پیامبر(ص) و البته بعد از آن در میان اهل بیت پیامبر(علیهم السلام) می بینیم که این امر نشان از جایگاه و اهمیت مسجد دارد.
این استاد اخلاق با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران نیز نشأت گرفته از تفکر ناب محمدی و با تکیه بر مساجد شکل گرفت، اظهار کرد: ما می بینیم که مسجد در همه کارها و در امور مردم بود، این صحنه ها در زمان جنگ تحمیلی نیز دیده می شد و مسجد محل بسیج مردم بود و مردم در مسجد جمع می شدند و دیدارها در مسجد صورت می گرفت و اساسا اندیشه انقلاب اسلامی از مساجد شکل گرفت.
آیت الله توکل در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به عواملی که بعضا حضور جوانان را در مسجد کمرنگ می کند گفت: اولا باید نشست و به خوبی بررسی و آسیب شناسی داشت که چرا این حضور بعضا کمرنگ است، در وهله دوم خوب بیندیشیم؛ به هرحال مسجد مهمترین محور و نهاد مشترک میان مسلمین است، دشمن بیکار نمی شنیند و تلاش می کند با هجمه های مختلف به هر شکلی که شده است از نظر فرهنگی نفوذ کند.
وی با تاکید بر نقش امام جماعت در جذب جوانان به مسجد گفت: امام جماعت به عنوان مدیر مسجد عامل مهمی است که بتواند جوان را به مسجد جذب کند، امام جماعت باید به جوانی که در مسجد حضور می یابد نقش دهد تا جوان خود را سهیم در فعالیت های مسجد بداند.
نظر شما