ارسال نخستین محموله های لبنی و گوشت مرغ تا پایان امسال به روسیه

خبرگزاری شبستان:مبادلات تجاری ایران و روسیه بعد از اختلاف روسیه و ترکیه در حوزه محصولات کشاورزی بیش از قبل شده است تا جایی که - رئیس سازمان دامپزشکی کشور خبر داده است که نخستین محموله های لبنی و گوشت مرغ تا پایان امسال به روسیه ارسال می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران و روسیه پس از اختلافی که میان روسیه و ترکیه بعد از انهدام هواپیمای روسی از سوی ترکیه رخ داد؛ ارتباطات گسترده تجاری را در حوزه های مختلف با یکدیگر آغاز کرده اند. در همین راستا مهدی خلج، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه نشست مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، اتاق بازرگان، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و صادرکنندگان به روسیه به ایرنا گفته است که: "از ابتدا تا انتهای شروع صادرات به کشورهای روسیه واوراسیا کارهای زیادی انجام شده و اثرات آن مشهود است و هیچ ممنوعیتی برای صادرات، به طور مشخص میگو نداریم. در بحث فعالان اقتصادی و دستگاه های اقتصادی باید به تجار کمک کنند تا صادرات رونق پیدا کند. هم اکنون 100 شرکت فرآورده های شیلاتی با نظارت سازمان دامپزشکی کد EC (ای سی) دریافت کرده اند و در سایت اتحادیه اروپا معرفی شده اند که می توانند فراورده هایی از قبیل میگو، ماهیان دریایی و خاویار را به کشورهای اتحادیه اروپا صادر کنند اما درحال حاضر تنها 19 شرکت صادرکننده محصولات شیلاتی، دو کشتارگاه صنعتی طیور و چهار کارخانه فرآورده های لبنی به روسیه معرفی شده است اما مقام های روسی منتظرند صادرات شروع شود تا اسامی دیگر شرکت های صادرکننده نیز اعلام شود. هر شرکت جدیدی می تواند متقاضی صادرات به روسیه باشد و ما هیچ محدودیتی نداریم؛ به ویژه برای شرکت های دارای کد EC (کد استاندارد بین المللی) هستند اما اکنون متقاضی نداریم. طبق نظر روسیه، صادرکنندگان ایرانی شرایط بهداشتی فراوری محصولات شیلاتی را دارند اما باید بتوانند طبق شرایط بهداشتی تعیین شده صادرات خود را انجام دهند که این امر قابل تحقق است و انتظار می رود برای کسانی که کار حرفه ای تجاری انجام داده اند از این مراکز فراوری تولیدات شیلاتی بهره مند شوند و صادرات به روسیه را انجام دهند بنابراین برای رفع مشکل صادرکنندگان برای نداشتن مرکز فراوری شیلاتی در نظرداریم با مقام های ذی صلاح روسی مکاتباتی داشته باشیم تا این مشکل رفع شود؛ به طور قطع وزارت جهاد کشاورزی و سازمان توسعه تجارت پیگیر این موضوع خواهند بود."

 

بنابراین گزارش، سه هفته گذشته مرجع ذیصلاح روسی که همتای رئیس سازمان دامپزشکی کشورمان بود، به ایران آمد و موافقتنامه ای را در حضور «شارلف» معاون نخست وزیر روسیه و محمود واعظی رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، منعقد کردند. قرار است تا اوایل بهمن ماه جاری (20 ژانویه) مقام های ذیصلاح روسی برای شروع صادرات فرآورده های لبنی نظر نهایی خود را به دامپزشکی ایران اعلام کنند. براساس این موافقتنامه، سازمان دامپزشکی ایران تعهد دارد الزامات بهداشتی مورد نظر کشور روسیه را رعایت کند بنابراین پس از اعلام موافقت اولیه صادرات فرآورده های لبنی، شماری از واحدهای گاوداری که تولید شیرخامشان مطابق با معیارهای بهداشتی است همراه با تعدادی از کارخانه های فراورده ها لبنی دارای کد IR (کد مخصوص صادرات) تولید و صادرات خواهند داشت. قرار است تا نیمه بهمن ماه امسال درباره صادرات این محصولات نیز اظهارنظر نهایی به سازمان دامپزشکی کشور اعلام شود. انتظار می رود تا پایان امسال نخستین محموله های لبنی و گوشت مرغ و فرآورده های آن به روسیه صادر شود.

 

یادآور می شود: رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران چندی قبل خبر داده بود که مجوز صادرات ۴ کارخانه لبنی ایران به روسیه صادر شده است. کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران در گفتگویی با درباره با آخرین وضعیت بازار صادرات محصولات کشاورزی از جمله محصولات لبنی به روسیه گفته بود: "روسیه سالانه 4 میلیارد دلار واردات محصولات لبنی دارد که یک و نیم میلیارد دلار آن را پنیر خشک از جمله پنیر چدار و گودا تشکیل می‌دهد که ایران ظرفیت تولید تمام این محصولات را دارد. از سال گذشته که با تشدید تحریم‌های روسیه هم در اقدامی متقابل واردات مورد نیاز خود را از اروپا محدود کرد، ایران می‌توانست از ظرفیت بازار روسیه استفاده کرد، در حالی که آمریکای جنوبی و ترکیه نیز در این میان بیکار ننشسته و بازار روسیه را در این حوزه از آن خود کردند این در حالی است که کل صادرات محصولات لبنی ما به کشورهای دیگر در حال حاضر 670 میلیون دلار است و اگر ما بتوانیم تنها بخشی از نیاز روسیه را تامین کنیم، این رقم فراتر از یک میلیارد دلار خواهد بود. صادرات محصولات لبنی ایران به روسیه از ۲۰ ژانویه (اول بهمن ۹۴) آغاز می شود."

 

یادآور می شود: حجم واردات ایران از روسیه حدود 700 میلیون دلار و حجم صادرات به این کشور نیز نزدیک به 300 میلیون دلار است. این در حالی است که ابتدای آذر ماه تسنیم به نقل از دیمیتری روگوزین، معاون نخست‌وزیر روسیه خبر داده بود که  حجم مبادلات تجاری بین روسیه و ایران احتمالا ۳ تا ۴ میلیارد دلار طی سه سال افزایش خواهد یافت.

کد خبر 515430

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha