نشست تشکل ها و جمعیت های اصولگرا/۲۱ بهمن؛ اعلام اسامی تایید صلاحیت شدگان

خبرگزاری شبستان:کارشکنی پی‌درپی حکام سعودی در طول مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵، نشست تمامی تشکل ها و جمعیت های اصولگرا با هدف همفکری و همکاری برخی از سرتیترهای مهم اخبار حوزه احزاب در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، کارشکنی پی‌درپی حکام سعودی در طول مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵، در مورد ائتلاف اصولگرایان با جبهه پایداری اختلافی نداریم، نشست تمامی تشکل ها و جمعیت های اصولگرا با هدف همفکری و همکاری برخی از سرتیترهای مهم اخبار حوزه احزاب در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

افزایش ۳۰ درصدی هزینه های جاری دولت/۵۴/۷۵ میلیارد دلار خسارت ناشی از کاهش قیمت نفت

مهرداد بذرپاش عضو هیئت رییسه مجلس در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد قراردادهای جدید نفتی و پرونده کرسنت گفت: در زمان وزارت وزیر نفت زنگنه ۵۴/۷۵ میلیارد دلار از کاهش قیمت نفت زیان کردیم.

وی با بیان اینکه خبرهای شنیده شده حاکی از آن است که قلب راکتور اراک نیز به اتمام رسیده و خارج شده است اظهار کرد: متاسفانه در حوزه اقتصاد دولت کنونی نسبت به دولت گذشته با فزونی مخارج مواجه بوده است و هزینه‌های جاری دولت در سال 91، 89 میلیارد تومان در سال 93 به 143 میلیارد و در سال 94 به 170 هزار تومان و این امر نشاندهنده افزایش هزینه‌های جاری دولت است.

بذرپاش اظهار کرد: عدد هزینه‌های جاری نسبت مستقیم با نرخ تورم دارد و با طور متوسط سالیانه 30 درصدی افزایش هزینه جاری دولت را شاهد هستیم.

وی گفت: رشد هزینه های جاری در دولت قبل 19 درصد بوده است و در دولت جدید به 28 درصد رسیده است روند هزینه های جاری در زمان تحویل دولت کنونی به 90 درصد رشد رسیده است که در حال حاضر توقع ما از دولت کم کردن هزینه‌های جاری است.مهرداد بذرپاش عضو رییسه مجلس و نماینده مردم تهران در مجلس در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد قراردادهای جدید نفتی به پرونده کرسنت با اشاره به نزدیک شدن زمان اجرای برجام گفت: به زمان توافق شده برای کاهش تحریمها و اقدامات مشترک ایران و طرف غربی در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نزدیک می‌شویم و خبرهای رسیده که البته حتمی نیست نشان می دهد که قلب راکتور به اتمام رسیده و خارج شده است و مراحل بعدی در حال انجام است.

بذرپاش اظهار کرد: ما همواره اعلام کرده ایم که به طرف غربی اطمینان نداریم و گواه این سخن ما این است که پس از توافق ژنو 20 تحریم جدید برای ما تحمیل شد و پس از برجام نیز شاهد 5 تحریم علیه ایران بوده ایم.

وی هیئت رییسه مجلس اظهار کرد: خبرهای رسیده حاکی از این است که سلسله تحریمهای جدیدی متشکل از مجلس نمایندگان و مجلس سنا علیه ایران وضع می شود که ما همواره در این امر ایراد اساسی گرفته‌ایم و آن این است که داور طرف مقابل ما مشخص نیست اما داور ما در صورت نقض اقدامات آژانس است و می تواند گزارش خود را درخصوص فعالیت ایران به شورای حکام ارایه دهد اما داور طرف مقابل معلوم نیست و چون داوری تعیین نشده است نمی توان درخصوص اقداماتی که انجام نمی شود به نهاد خاصی شکایت کرد.

نماینده مردم تهران یکی از ایرادات اساسی را نامعلوم بودن داور طرف مقابل دانست و افزود: آنها می توانند به سازمان ملل و 1+5 بگویند ایران باید این اقدام را انجام می داد اما نداده است اما داور طرف مقابل معلوم نیست و نمی توان به نهاد خاصی شکایت و اعتراض کرد مانند قانون جدیدی درباره ویزا وضع کرده اند و حتی تیم مذاکره کننده در برابر آن واکنش نشان داد و این در حالی بود که داوری برای طرف مقابل مشخص نشده بود و ما نمی توانیم به آن بگوییم که برجام نقض شده که اگر هم بگوییم که نقض برجام انجام شده است طبیعتاً نمی پذیرند به همین جهت باید هوشیار باشیم که قرارهای بیشتری متحمل نشویم.

بذرپاش در مورد قراردادهای جدید نفتی و پرونده کرسنت اظهار کرد: در قرارداد فاجعه انگیز کرسنت که بعضاً درباره اطلاع رسانی آن محدودیت‌هایی در رسانه‌ها ایجاد شد که بنده مخالف آن بوده‌ام و دانستن موضوع این پرونده را حق مردم می دانم در این قرارداد که در سال 2001 منعقد شد با قیمت تقریباً نصف قیمت منطقه و حتی در مواردی در طرفهای جهانی تا یک چهاردهم قیمت جهانی گاز ما معامله ای را با شرکت کرسنت توافق کرده‌ایم فارغ از اینکه این قرارداد به لحاظ رقمی و عددی تعجب برانگیز بوده است.

نماینده مردم تهران اظهار کرد: در زمان قرارداد میان کارشناسان و مدیریت گوش شنوایی نبود و قرارداد منعقد شد در دادگاه بین‌المللی لاحه پرونده ارایه شد و اسنادی مبنی بر اینکه در این پرونده فساد وجود دارد و در وزارت نفت وقت این قرارداد منعقد شده است ارایه شد اما در دادگاههای بین المللی نمی توان قراردادی را نقض کرد مگر اینکه اسنادی مبنی بر فساد در قرارداد منعقد شود.

وی تاکید کرد: در مجلس هم ما مخالف انتخاب آقای زنگنه بودیم و دلیل آن را این بود که با انتصاب مجدد وی در وزارت نفت فساد در پرونده کرسنت نفی می شود و این موضوع سندی می شود که چطور قراردادی با این میزان ادعا از طرف ایرانی گفته می شودکه دارای فساد است ولی متولی وقت همان قرارداد به منصب وزارت می رسد و به نوعی نقص اسناد ارایه شده است.

بذرپاش با بیان اینکه در زمان مخالفت با صدارت آقای زنگنه دادگاه لاحه به همین انتخاب استناد کرد و شکایت را رد نمود و افزود: این پرونده در مرحله بررسی مجدد است و از وزارت نفت خواسته شد که اسناد را بفرستند ولی آنها ارسال نکردند این عدم همکاری با دادگاه بین المللی به منزله یک زیان افزون بر ایران است که در سال حدود یک میلیارد دلار را طی ده سال پیش رو تحمیل کرده است.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه ابهام ها و اشکالات مختلفی در این پرونده وجود دارد افزود: از جمله این ابهام این است که این قرارداد در شورای وقت اقتصاد تصویب نشده است، ابهام در قیمت گاز در قرارداد، ابهام در وجود شرکت کرسنت از دیگر ابهامات این پرونده است که البته مواردی ابهام آمیز دیگری نیز در این پرونده وجود دارد که در دادگاه صالحه باید رسیدگی شود.

وی گفت: ما در مجلس اعتراضات زیادی کرده ایم درخصوص انتصابات افرادی که در این پرونده متحمل بوده‌اند و این انتصابات در سطح بین المللی در حال حاضر به ضرر ایران شده است.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه دوستانی ک هقرارداد کرسنت را منعقد کرده اند باید به پرونده انها رسیدگی و مجرمیت انها اثبات شود تا به حق مجرمیت خود برسند تصریح کرد: رویکرد سیاسی دولت با هدف فروکش کردن پرونده کرسنت در مجلس مسجل شده که هر زمان که کرسنت مطرح می شود هزار و یک زمین و هوا فعال می شوند تا در مورد کرسنت حرفی زده نشود.

وی تاکید کرد: اگر فساد بد است در همه ابعاد و در کمترین و بیشترین حد ان بد است نمی شود برخی فسادهای خوب و برخی فسادهای بد را داشته باشیم اگر فساد بابک زنجانی بد است و باید مجازات شود و فساد کرسنت هم باید بررسی شود.

وی با اشاره به تاسیس باشگاه خصوصی نفت و نیرو و ابهام در تاسیس این باشگاه اظهار کرد: قراردادهای جدید نفتی با عنوان ای پی سی رونمایی شده است که این قراردادها توسط کسانی رونمایی شده که تمام هنرشان قرارداد کرسنت بود و باشگاهی با نام باشگاه نفت و نیروی ایرانیان ایجاد شده که بسیاری از مسئولان و وزرای ارشد در کشور عضو این باشگاه هستند و تنها تسهیل قراردادهای نفتی به عنوان یکی از اهداف این باشگاه است که کاملاً مبهم است باشگاهی که بسیاری از وزرا عضو ان هستند و معاونان رییس جمهور نیز در ان حضور دارند. راه اندازی و تاسیس اینگونه باشگاههای خصوصی در اذهان عمومی مردم سوءظن ایجاد می کند.

وی در مورد عملکرد دولت در حوزه اقتصاد با اشاره به افزایش هزینه های جاری دولت و پرخرج بودن دولت جدید افزود: در حوزه اقتصاد و عملکرد دولت نشان می دهد که ما با دولت پرخرج و کم بازده مواجه هستیم و هزینه‌های جاری دولت در سال 91 بیش از 89 میلیارد تومان گزارش شده است و در سال 93 این رقم به 143 هزار میلیارد رسیده و در سال 94 به 170 هزار میلیارد رسیده است و نشاندهنده رشدی فزاینده در هزینه‌های جاری دولت است.

بذرپاش با بیان اینکه هزینه های جاری در دولت تدبیر و امید به طور متوسط 30 درصد رشد داشته است اظهار کرد: این رقم در دولت گذشته به طور متوسط سالی 19 درصد بوده است نقدینگی هم در این دولت رشد 100 درصدی داشته و به بیش از 910 هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی اظهار کرد: افزایش 100 درصدی حجم نقدینگی در شرایط رکود اقتصادی کشور تعجب برانگیز است و دلیل اصلی این امر رشد پایه پولی به جهت تبدیل درآمدهای ارزی به ریال و تزریق آن به خزانه کشور بوده است.

بذرپاش اظهار کرد: البته باید از جهت کنترل تورم از دولت تشکر کنیم اما دلیل اصلی این کنترل شوک ارزی در سال 90 بوده است که به دلیل تحریمها صورت گرفت و در چنین زمانی است که شرایط تورمی به سوی صفر کشیده می شود.

وی اظهار کرد: از 12 رقم کالایی که برای محاسبه تورم است 5 کالا بیشتر از دیگر کالاها مهم هستند که مربوط به اقلام خوراکی و آشامیدنی است اگر مردم کاهش نرخ تورم را حس نمی کنند به جهت این است که قیمت این 5 قلم به طور متوسط 34 تا 35 درصد سالانه افزایش یافته است.

نماینده مردم تهران در مورد بخش بورس به عنوان یکی از نشانه‌های سلامت اقتصاد در کشور گفت: علائم حیاتی بورس نشانه‌های خوبی را ندارد و طی دو سال اخیر 28 هزار واحد شاخص بورس کاهش یافته است و از 5/89 هزار واحد به 61 واحد رسیده است در واقع دارایی های مردم در بورس 180 میلیارد تومان کسر شده است.

در مورد ائتلاف اصولگرایان با جبهه پایداری اختلافی نداریم

حسن بیادی، سخنگوی جبهه ایستادگی با بیان اینکه با آیت الله موحدی کرمانی جلسه و دیدار خوبی داشته‌ایم به خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان گفت: از روز اول که ائتلاف اصولگرایان تصویب شد این ائتلاف را به رسمیت شناخته‌ایم و این ائتلاف را با محوریت آیت الله موحدی کرمانی از آن بصورت همه جانبه حمایت می‌کنیم.

وی اظهار کرد: علی رغم اینکه شاید با برخی گروهها اختلاف نظر داشته باشیم اما در مورد وحدت اصولگرایان هیچ اختلافی نداریم.

وی در مورد اختلاف با جبهه پایداری گفت: اختلاف ما با جبهه پایداری درون گروهی است و در مورد ائتلاف اصولگرایان هیچ اختلافی نداریم.

وی در مورد ارایه لیست کاندیداها در این جبهه اظهار کرد: اگرچه اصرار بر کاندیداهای خود داریم اما به دنبال سهم خواهی نیستیم و حداقل در تهران لیست جداگانه نداریم و در شهرستانها نیز هر جا که منتصب به ائتلاف اصولگرایان حتما حضور خواهیم داشت.

وی در مورد کناره گیری برخی از چهره های شاخص از ائتلاف گفت: ائتلافها و همدلیها بستگی به ایده لوژی افراد دارد و هر کس مختار است و می تواند طبق قانون به ائتلاف بپیوندد و یا پرهیز کند احزاب اصولگرا تاکید دارند که اختلافات درون گروهی را کنار گذاشته و به یک نقطه مشترک برسند.

نشست تمامی تشکل ها و جمعیت های اصولگرا با هدف همفکری و همکاری

غلامعلی حدادعادل، سخنگوی ائتلاف اصولگرایان با اعلام اینکه پنجمین جلسه شورای مرکزی برگزارشد، گفت: دراین جلسه کارگروه ها به ارائه گزارش تصمیمات خود پرداختند و همچنین دو کارگروه جدید نیز ایجاد شد تا مسائل مختلف و مرتبط رادنبال کند.

حدادعادل افزود: پنجمین جلسه مقرر شد به زودی نشستی باحضور تمامی تشکل ها وجمعیت های اصولگرا برای همفکری وهمکاری برگزارشود.

وی در پایان با تاکید شورا برلزوم تقویت وحدت گفت: افراد و جریانات اصولگرا از اظهارات اختلاف انگیز پرهیزکنند.

کاندیداها، گفتمان و کارنامه عملکردی یکدیگر را اخلاق مدارانه نقد کنند

 

سیدحسن رسولی مشاور رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان در مورد رقابت کاندیدا در فضای انتخاباتی در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان گفت: اگر بپذیریم هدف از ورود نامزدهای انتخاباتی به صحنه رقابتها در وهله اول انجام تکلیف شرعی و وظیفه ملی است و در مرحله بعدی استفاده از حقوق شهروندی برای مداخله در شکل گیری و تعیین و ترکیب نهاد مورد انتخاب است و طبعاً در این دو انتخاب خانه ملت و مجلس خبرگان مدنظر است این صحنه میدانی است برای سبقت گیری کاندیداها از یکدیگر در انجام عمل خیر عمومی.

وی افزود: بنابراین طبیعی است که اگر این مبنا پذیرفته شود عرصه رقابت های انتخاباتی با رعایت ادب و اخلاق اسلامی بایستی پیرامون دو سرفصل مهم شکل بگیرد اول مواضع نظری و گفتمان هر کدام از نامزدها و عقبه سیاسی و جناحی آنها و نحوه نگرش و رویکرد آنان به مسایل عمده و مبتلابه جامعه شامل اقتصاد، فرهنگ، سیاست، روابط خارجی، آموزش و صحنه‌هایی دیگر از این دست.

وی افزود: ثانیاً کارنامه عملکردی فردی و جریانی رقابت کنندگان موردپردازش خودشان و نقد و بررسی رقیب یا رقبا قرار گیرد تا در نتیجه وارسی و نقد و ارزیابی دو مقوله نظری و عملی، عیار و توانمندی نامزدهای انتخاباتی و خاستگاه فکری و فلسفی و سیاسی آنها در مواجهه با اساسی ترین مسایل اجتماعی است.

وی ادامه داد: در نتیجه این سنجش و ارزیابی آحاد ملت ایران و واجدین شرایط رای دادن می‌توانند بین کاندیداهای مختلف که از حیث گفتمانی و کارنامه عملکردی دارای تفاوتها و وجوه تمایز اساسی هستند دست به انتخاب اصلح و انتخاب احسنت بزنند.

وی ادامه داد: اگر این چارچوب توسط فعالیت سیاسی و انتخاباتی به عنوان یک وظیفه دینی و اخلاقی ملی رعایت شود زیباترین رقابت انتخاباتی را شاهد خواهیم بود و بالاترین حد رضایت خاطر و شادابی ملت را نظاره‌گر خواهیم بود.

معاون اسبق وزیر کشور ادامه داد: در این صورت کوچکترین صدمه و عارضه‌ای به ساختار اخلاقی و اجتماعی و سیاسی کشور وارد نخواهد شد و از این طریق هم حقوق ملت که در قانون اساسی به بهترین نحو ممکن بیان شده است استیفا می گردد و همچنین از طریق حضور و مشارکت همگان در انتخابات دلچسب مردم زمینه تقویت تحکیم و پایداری نظام جمهوری اسلامی که صدهزار شهید گلگون کفن در راه آن به شهادت رسیده‌اند راهشان ادامه خواهد یافت.

وی با بیان اینکه حضور مردم در انتخابات نشاندهنده تحقق روابط صمیمانه دولت و ملت است تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف پیشنهاد می کنم که صحنه گردانان عرصه رقابت انتخاباتی به جای استفاده از ادبیات غیرفاخر و احیاناً تحقیرآمیز و تخریبی اصل جایگاه و حضور رقیب را به عنوان یک فرصت و یک یار و همراه خویش به رسمیت بشناسند و از بکارگیری واژه ها و تاکتیکهایی که از آن بوی تعرض به شخصیت فردی و ملی جریانات و جناحها به مشام می رسد که در برخی مناظره‌های 88 شاهد آن بودیم جداً پرهیز کنند.

استاندار اسبق خراسان بزرگ تصریح کرد: آزادمنشانه و اخلاق مدارانه پیرامون دو مقوله گفتمان و کارنامه عملکردی کاندیدای رقابتی با صراحت و شجاعت به نقد یکدیگر بپردازند و پس از پایان رقابت و نتیجه مسابقه انتخاباتی نتیجه را به رسمیت شناخته و بلادرنگ به رقیب پیروز تبریک بگویند و در شهرستانها برای او دسته گل ببرند و اعلام آمادگی کنند در جهت ایفای نقش وظایف نمایندگی و کمک به اعتلای کشور از طریق مجلس مددکار خواهند بود.

وی ادامه داد: طرف برنده نیز پس از کسب اکثریت آرا از خداوند متعال بخواهد زمینه غرور را برای او فراهم نکند و با تواضع و فروتنی اخلاق برندگی را رعایت کند و از طرف بازنده نیز شکست خویش را به مصباح پایان یافتن دوران سیاسی خود نداند بلکه فرصتی برای تمرین و آغازی دیگر برای نقد و ارزشیابی خویش قرار دهد و البته اخلاق حسنه شکست انتخاباتی را رعایت کند.

وی گفت: اگر بتوانیم صحنه انتخاباتی کشور را به سمت تصویر ایده‌آل هدایت کنیم می توانیم ادعا کنیم که در آن صورت از بلوغ سیاسی قابل قبولی برخوردار شده‌ایم.

آنچه در مورد انتخابات خبرگان باید بدانید/۲۱ بهمن؛ اعلام اسامی تایید صلاحیت شدگان

مجلس خبرگان مجلسی شامل فقهای واجد شرایط است که براساس اصل 107 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که مسئولیت تعیین و نظارت بر ولی فقیه را برعهده دارد مدت هر دوره مجلس خبرگان 8 سال است که پس از ثبت نام کاندیدا و تایید صلاحیت فقها توسط شورای نگهبان با آراء مردم وارد مجلس خبرگان می شوند و درنهایت 88 نفر از فقهای واجد شرایط با تایید شورای نگهبان و کسب اکثریت آراء مردمی وارد مجلس خبرگان می شوند. مجلس خبرگان در سال 1361 با ریاست آیت الله علی مشکینی آغاز بکار کرد و پس از فوت وی در سال 86 با ریاست ایت الله هاشمی رفسنجانی ادامه یافت و در سال 89 ایت الله مجمدرضا مهدوی کنی ریاست مجلس خبرگان را ادامه داد و پس از فوت وی نیز مجلس خبرگان با ریاست آیت الله محمد یزدی بکار خود ادامه داد.

بنابراین گزارش، طبق آخرین آمار وزارت کشور 801 نفر داوطلبی خود را برای حضور در مجلس خبرگان اعلام کردند این آمار نشان می دهد که تعداد ثبت نام کنندگان درپنجمین انتخابات مجلس خبرگان 62 درصد بیشتر شده است. بر اساس اعلام شبکه خبر: "نجات الله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان با تشریح روند رسیدگی به صلاحیت نامزدهای عضویت در مجلس خبرگان رهبری، اعلام کرده بود که آزمون کتبی از داوطلبان حضور در مجلس خبرگان روز سه شنبه 15 دی ماه برگزار می شود. آزمون کتبی برای کسانی که دارای تحصیلات حوزوی هستند و در آزمون قبل رد نشده‌اند، برگزار خواهد شد. همچنین افرادی که موفق به حضور در آزمون قبل نشدند نیز می‌توانند در این آزمون شرکت کنند."

سخنگوی شورای نگهبان درباره روند بررسی احزار صلاحیت های داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان نیز اعلام کرده بود که: "به موجب ماده 16 آئین نامه انتخابات مجلس خبرگان، شش فقیه شورای نگهبان 30 روز فرصت خواهند داشت تا شرایط قانونی ثبت نام کنندگان را بررسی کنند. یکی از مهمترین شرایط مطرح شده در قانون، سطح علمی داوطلبان است. قبل از آغاز ثبت نام ها، آزمون کتبی انجام شد و برخی از داوطلبان سطح علمی خود را در معرض سنجش قرار دادند و بعد از آن اقدام به ثبت نام کردند. اما برای کسانی که در آزمون قبلی شرکت نکرده اند، فرصت دیگری برای آزمون کتبی تعیین می شود و بعد از آن فهرست اهراز صلاحیت ها اعلام می شود البته برای کسانی که معترض به نتیجه آزمون باشند، فرصت اعتراض در نظر گرفته شده و در صورت تقاضای رسیدگی مجدد، از 11 تا 20 بهمن به مدت ده روز این درخواست بررسی خواهد شد.قاعده کلی این است که از همه داوطلبان امتحان کتبی و مصاحبه گرفته می شود و استثنا مربوط به زمانی است که اقتدار و توانمندی علمی داوطلب در حد اجتهاد محرز است.  اگر شخصی در امتحان کتبی شرکت کرد و پذیرفته شد، باید در امتحان شفاهی هم شرکت کند."

طبق اطلاعیه‌ صادره از سوی شورای نگهبان کسانی که ثبت‌نام کرده‌اند اگر در دوره های پیش تایید شده اند یا عضو مجلس خبرگان بوده اند، نیازی به شرکت در آزمون کتبی ندارند، اما اگر جزو این موارد نبودند و تایید علمی نداشتند، قاعدتا باید در آزمون شرکت می‌کردند. بنا بر اعلام شورای نگهبان از تعداد 801 نفر داوطلب ثبت نام در مجلس خبرگان 537 نفر برای شرکت در آزمون علمی دعوت شدند که 400 نفر در آزمون حضور یافتند و البته 137 نفر غایب نیز در این آزمون حضور نداشتند و غیبت آنها اعلام شد.

این گزارش می افزاید: وزیر کشور در مورد روند تایید صلاحیت شورای نگهبان کاندیدای مجلس خبرگان اعلام کرده بود که: "در مجلس خبرگان این روند توسط شورای نگهبان و اعلام آن به وزارت کشور به مدت ۳۰ روز از ششم دیماه تا پنجم بهمن‌ماه انجام می‌شود و اعلام مراتب رد صلاحیت و دریافت رسیدگی به آن از دهم بهمن ماه به مدت ۵ روز فرصت ابلاغ به افراد را داریم.  رسیدگی مجدد به درخواست این کاندیدا‌ها توسط شورای نگبهان و هیات مرکزی نظارت در ۱۰ روز انجام می‌شود که از این مسئله از یازدهم بهمن ماه تا بیستم بهمن‌ماه است و اعلام نهایی تایید کاندیدا‌ها در بیست و یکم بهمن ماه در هر استان اعلام عمومی می‌شود. افراد می‌توانند از ۲۲ بهمن‌ماه تا ۵ اسفندماه به مدت دو هفته به تبلیغات عمومی بپردازند."

یادآور می شود: پنجمین انتخابات مجلس خبرگان رهبری در 7 اسفند 94 برگزار می شود.

کارشکنی پی‌درپی حکام سعودی در طول مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵

‌ گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان که در رأس یک هیأت سیاسی و اقتصادی به ایران سفر کرده است، امروز با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی دیداری صمیمی داشت که درباره روابط اقتصادی، سیاسی، علمی و آموزشی دو کشور ایران و آلمان و همچنین مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای، به ویژه درباره سوریه، عراق، افغانستان، لیبی و ظهور گروه تروریستی داعش و فراز و فرودهای روابط ایران و عربستان بحث و گفتگو کرد.

وی ماجرای سفرهای پناه‌جویان به اروپا و به ویژه آلمان و همچنین مواضع اخیر خانم مرکل، صدراعظم آلمان را در افکار عمومی جهان مؤثر دانست و گفت: پناه‌جویان حقیقتاً انسان‌های مظلومی هستند که تروریست‌ها با حمایت حامیان مالی، نظامی و سیاسی خویش، کار، خانه، خانواده و زندگی آنها را متلاشی کرده‌اند و کمک به آنان کاری انسانی و اخلاقی است.

هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سؤال صدراعظم سابق آلمان، با پیچیده توصیف کردن اوضاع سوریه، گفت: برخی از تروریست‌ها که پیش از این در کشورهای مختلف پخش بودند و تشکیلاتی نداشتند، از اوضاع به هم ریخته‌ی سوریه که تا مدتی مطالبات اجتماعی مردم از دولتشان بود، سوءاستفاده کردند و باجنایت‌هایی که مرتکب شدند، نشان دادند که هیچ سنخیتی با مردم ندارند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به نقشی که سوریه در تمام سال‌های اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، برای حمایت از مقاومت و مردم آواره سرزمین‌های اشغالی داشت، گفت: متأسفانه امروز بخشی از آوارگان سوری، همان آوارگان فلسطینی هستند که اردوگاه آنان را منهدم کرده‌اند و آوارگی دیگری بر آوارگی آنان افزوده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه تروریست‌های حاضر در سوریه جنگ‌طلب‌هایی هستند که در زمان هر دولتی که در سوریه باشد، آرام نمی نشینند، گفت: نگران مسئله‌ی سوریه هستیم، چون بحران سختی را ایجاد شده که اقتصادشان را مضمحل و خانواده‌ها را آواره کرد و فجایای انسانی زیادی نیز به بار آورد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح چرایی و چگونگی تشکیل گروه تروریستی داعش و اهداف حامیان آنان، گفت: این گروه تروریستی با تبلیغات سوء و انحرافی، از میان جوانان ناراضی از حکومت‌ها در کشورهای جهان سوم سربازگیری نموده و می‌نماید و با استفاده از سلاح‌ها و موادّ شیمیایی که در موصل و بیجی عراق به دست آورده، برای همه‌ی جهان خطرناک است.

هاشمی رفسنجانی در خصوص تنش‌های جدید در روابط ایران و عربستان که مورد سؤال صدراعظم سابق آلمان بود، گفت: مسئله‌ی ایران و عربستان عجیب است و بی‌تجربگی و تندروی بر دامنه‌ی آن افزوده، در حالی که بیشترین ضرر را در این مسئله جهان اسلام می‌بیند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با انتقاد از سیاست‌های جنگ‌طلبانه‌ حاکمان بعد از ملک‌عبدالله در عربستان، گفت: حاکمان جدید پول زیادی دارند و چون کسی از آنان بازخواست نمی‌کند، در سیاست‌های داخلی و خارجی دست به اقداماتی می‌زنند که امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد.

وی اعدام آیت‌الله نمر را مصداق روشن بی‌خردی دانست و گفت: آقای نمر که نه اهل ترور بود و نه حزب و تشکیلاتی داشت و فقط سخنرانی و انتقاد می‌کرد، از سالها پیش محکوم به اعدام شده بود که همان موقع به ملک‌عبدالله نامه نوشتم، پیغام دادم و تلفنی صحبت کردم که اعدام چنین شخصیتی که توده‌ مردم حرف‌هایش را قبول دارند و در سراسر دنیا طرفدارانی دارد، به مصلحت نیست که البته ملک‌عبدالله جریان اعدامش را متوقف کرده بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر این جمله که معلوم بود شیعیان جهان، مردم ایران و شیعیان عربستان به خاطر این کار عصبانی می‌شوند، گفت: حاکمان سعودی اگر کمی بلوغ سیاسی نشان می‌دادند، دچار این وضع هولناک نمی شدند.

وی کارشکنی‌های پی‌درپی در طول مذاکرات هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5 را از دیگر سیاست‌های غلط حاکمان سعودی مخصوصاً پس از برجام دانست و گفت: علی‌رغم ادعای تضادی که با اسرائیل دارند، در این موضوع کاملاً با صهیونیست‌ها همراهی ‌کردند که البته براساس یک اشتباه محاسباتی غلط بود، چون کشورهای همسایه و مسلمان همیشه در اولویت سیاست خارجی ایران بوده و هستند.

وی با اشاره به وجود دو شهر مکه و مدینه در عربستان و همچنین تأکید بر اهمیت حج به عنوان یکی از فروع دین در اسلام، گفت: سیاست همیشگی جمهوری اسلامی کم کردن تنش با کشورهای همسایه، به ویژه عربستان است که مسائل حج و نفت، در ابعاد دینی و اقتصادی ما را به همدیگر نزدیک می‌کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خطاب به صدر اعظم آلمان که تأکید می‌کرد روابط تیره‌ ایران و عربستان، گسترش کمی و کیفی تروریست‌ها را سرعت می‌دهد، گفت: جمهوری اسلامی ایران تاکنون با سعه صدر و براساس عرف دیپلماتیک درصدد کاهش تنش با کشورهای منطقه، به ویژه عربستان سعودی بوده است که این مهم را به نفع دنیای اسلام و آرامش منطقه و جهان می‌داند.

وی حضور مؤثر و حمایت‌های انسان‌دوستانه‌ ایران از مردم و حکومت‌های مردمی در عراق، سوریه و افغانستان را نشانه‌هایی از سیاست نظام برای گسترش همکاری با همسایه‌ها دانست و گفت: ایران نقشی محوری و اساسی برای امنیت منطقه دارد و نمی‌خواهد امنیت منطقه‌ای که اکثریت آنان مسلمان هستند، به خاطر اختلافات قومی، مذهبی و سیاسی مخدوش شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری سیاست‌های ناتو و آمریکا برای اشغال افغانستان که از بین بردن ناامنی و کم کردن مواد مخدر را صراحتاً اعلام می‌کردند، گفت: ناتو و آمریکا پس از سال‌ها حضور در افغانستان صراحتاً می‌گویند هم امنیت افغانستان تأمین نشد و هم کشت مواد مخدر چندین برابر شده است.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به نقشی که پاکستان در حمایت از طالبان در افغانستان داشت، گفت: امروز هم ایران و پاکستان، می‌توانند اوضاع افغانستان را سر و سامان دهند، چون پاکستان حامی طالبان و ایران حامی دولت است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به حضور داعش در عراق و ناموفق بودن ائتلاف غربی‌ها برای نابودی این گروه تروریستی گفت: حمله‌های هوایی نمی تواند تروریست‌ها را از بین ببرد و راه‌حل ریشه‌کنی اینان، مبارزه مردم در داخل و حمایت‌های بیرونی از آنان است.

وی در ادامه سخنان خویش با تأکید بر اهمیت همکاری‌های ایران و آلمان و وجود ظرفیت‌ها و زمینه‌ها در هر دو کشور گفت: ایران می‌تواند دروازه‌ی ورود اقتصادی و علمی آلمان به منطقه‌ای از دنیا با حدود 400 میلیون جمعیت باشد که لازمه‌ی این کار تقویت و گسترش روابط و همکاری‌هاست.

هاشمی رفسنجانی، با اشاره به منابع غنی نفت و گاز، جمهوری اسلامی ایران را مرکز مهم انرژی‌های موردنیاز جهان دانست و گفت: تکنولوژی برتر آلمان می‌تواند زمینه‌ی همکاری‌های علمی، صنعتی و اقتصادی متقابل دو کشور، حتی در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر باشد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان امتیازات ایران برای آب دریاها، باد، خورشید و زمین که نیازهای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر هستند، گفت: در جنوب کشور از خرمشهر تا مرز پاکستان در گواتر، ظرفیتی بسیار آماده در سواحل دریا و اقیانوس داریم که حتی لوله گاز در کنار آن آماده بهره‌برداری و در جاهایی در حال بهره‌برداری است، بخشی از این ساحل طولانی آباد، بخشی کویر است و وجود همه‌ی صنایع زیرمجموعه پتروشیمی در این منطقه یک امتیاز نسبی ایجاد کرده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دستاوردهای علمی و صنعتی دانشگاه آزاد برای ساخت وسائط نقلیه با استفاده از انرژی خورشیدی و موتورسیکلت با انرژی برق، خطاب به صدراعظم سابق آلمان گفت: شما که در صنعت خودروسازی پیشرو هستید، می‌توانید در این زمینه با ایران همکاری کنید تا با سوخت سالم برق و یا خورشیدی از آلودگی‌های سوختی وسایل نقلیه در دنیا بکاهید.

هاشمی رفسنجانی همکاری در مبارزه با تروریست‌ها را یکی از زمینه‌های قابل توجه در روابط ایران و غرب دانست و گفت: ایران که از نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی دچار تروریسم مزمن شد، تجربیات ارزنده‌ای برای مبارزه با آنها دارد و براساس همان تجربیات است که می‌بینیم الان جمهوری اسلامی در میان کشورهای ناامن منطقه، امن‌ترین کشور است.

گرهارد شرودر در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به ایران، دیدار با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را فرصتی مغتنم برای استفاده از تجربیات ایشان در سیاست‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و گفت: به ایران آمده‌ام چون برخلاف نگرانی‌هایی که بعضی‌ها از تقویت روابط ایران و آلمان دارند، بر اراده‌ی اقتصادی و سیاسی کشور متبوعم تأکید کنم که می‌خواهیم روابط پایداری با ایران داشته باشیم.

صدراعظم سابق آلمان، ثبات صلح و امنیت در منطقه را به صلاح همه‌ی کشورهای جهان دانست و با اشاره به اوضاع به هم ریخته‌ی سوریه گفت: به نظر ما باید گفتگوهای وین برای حل مشکل سوریه بدون توجه به سیاست‌های کوتاه‌مدت بعضی از کشورها، به خاطر امنیت منطقه و جهان، به عنوان سیاستی پایدار ادامه یابد.

وی ثبات امنیت منطقه خاورمیانه را برای اروپا مهم دانست و با ابراز تأسف از تنش‌های میان ایران و عربستان گفت: در این شرایط سخت، دنیا منتظر است که تنش‌های دو کشور کم شود، البته آسان نیست، ولی تجربیات ارزنده‌ی شما در این مسیر کارساز است.

صدراعظم آلمان با تأکید بر این جمله که گاه در سیاست مواضع عجیب و غریبی اتخاذ می‌شود به نگرانی‌های عربستان برای حل مشکل هسته‌ای ایران با آمریکا و غرب اشاره کرد و گفت: توافق ایران با غرب، عربستان را دچار احساس ناامنی کرده که شاید به خاطر تزلزل در روابط آنها با آمریکا باشد.

وی افزود: با توجه به اینکه آمریکا دیگر به نفت و گاز عربستان احتیاجی ندارد، حاکمان عربستان به دنبال نقش جدیدی می‌گردند که البته کارهایشان مخالفت ثبات صلح و امنیت است.

وی اوضاع به هم ریخته‌ی سوریه را عامل اصلی هجوم پناه‌جویان به اروپا دانست و گفت: البته اشتباه اصلی را غرب و ترکیه در آغاز مسائل سوریه کرده بودند که می‌گفتند اول اسد باید برود و بعد مذاکره کنیم، در حالی که اگر مذاکره اولویت می‌یافت، شاید خیلی از مسائل حل می‌شد.

وی با ابراز خرسندی از دستاوردهای علمی و صنعتی ایران به خصوص تولید ماشین با انرژی خورشید و موتورسیکلت با برق، گفت: این دستاورد برای آلمان که ادعای پیشرفت در صنعت خودروسازی دارد، جالب است و حتماً با وزرای مربوطه در ایران و آلمان صحبت می‌کنم تا همکاری ها عملیاتی و اجرایی شوند.

صدراعظم سابق آلمان با تأکید بر این جمله که بدون ایران هیچ صلحی در منطقه امکان‌پذیر نیست، گفت: امیدوارم با حل مسئله‌ی هسته‌ای، در کنار روابط اقتصادی و صنعتی، روابط سیاسی کشورهای مهم جهان با ایران نیز به برقراری صلح و امنیت منطقه ای و بین‌المللی کمک کند.

وی در پایان این دیدار خطاب به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: حرف‌های شما جالب و شنیدنی است و من از این دیدار تجربیات خوبی به دست آوردم.

ستاد جوانان اصلاح‌طلب در آستانه انتخابات مجلس اعلام موجودیت کرد

ستاد جوانان اصلاح‌طلب به نام «سما دهم» در آستانه انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام موجودیت کرد.

در بخشی از بیانیه اعلام موجودیت این ستاد آمده است: ما جمعی از جوانان اصلاح طلب، بر آن شدیم در فرصت تاریخی انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی، در فعالیتی فرا حزبی و با مرام مشترک برای موفقیت جبهه اصلاحات گرد هم آییم. ما اصلاحات در چارچوب نظام و تمام اصول قانون اساسی را یگانه راه توسعه کشور می دانیم. هدف مشترک ما فعالیت انتخاباتی برای اعتلای حرکت اصلاحی 100 ساله ملت ایران در جهت استقلال، آزادی و پیشرفت از سپیده دم مشروطه تاکنون، در قالب تشکیل مجلسی برآمده از اراده ملت است. مجلسی که به فرمایش پیر سفر کرده مان، امام راحل (ره) عصاره فضایل ملت باشد، همچنین در این هنگام که مقام معظم رهبری بر مشارکت حداکثری ایرانیان در انتخابات تاکید دارند ما نیز برآنیم تا از این رهگذر برای جلب مشارکت در راستای منافع ملی کشور، گام برداریم.

این بیانیه می‌افزاید: انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی فرصتی حیاتی برای بازگشت قوی جریان اصلاحات به سپهر سیاسی کشور است. در این میان ما که نام سما دهم ( ستاد ما، اصلاحات) را بر حرکت خود نهاده ایم، فعالیت خویش را با نظر به موارد ذیل آغاز می کنیم.

در این بیانیه آمده است: با توجه به ساختار انتخاباتی کشور و لزوم فعالیت زیر یک چتر، ما شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات را نهادی امین، نوید بخش موفقیت جریان اصلاحات می دانیم. فعالیت سیاسی در انتخابات شامل دو جنبه است، تعیین کاندیدا و کمپین انتخاباتی، فعالیت سما دهم صرفا در حیطه کمپین انتخاباتی خواهد بود.

این بیانیه تصریح می‌کند: کوشش خواهیم کرد در شرایطی که تلاش عمده کنش گران سیاسی به بستن لیست و تعیین کاندیدا معطوف شده است از هم اکنون فعالیت خود را بر جذب، ساماندهی و آموزش جوانانی که دل در گروی پیروزی اصلاحات دارند، متمرکز کنیم. فارغ از تصمیم شورای عالی اصلاح طلبان بر تعیین کاندیداها، آنچه برای ما مهم است پیروزی و پیگیری ارمانهای اصلاح طلبانه مردم ایران در چارچوب قوانین و مقررات است و در این راه دست یاری به سوی همه جوانان و علاقمندانی که مایلند در این راه قدم بردارند، دراز می کنیم.

 

کد خبر 515255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha