سمت جدید سفیر فرانسه در تهران/ گفت‌وگوی تلفنی پوتین و اوباما درباره روابط تهران و ریاض

خبرگزاری شبستان:سمت جدید سفیر فرانسه در تهران، گفت‌وگوی تلفنی پوتین و اوباما درباره روابط تهران و ریاض، ابطال مصوبه محدودیت اختيارات اوباما در لغو تحریم های ایران، آ از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سمت جدید سفیر فرانسه در تهران، گفت‌وگوی تلفنی پوتین و اوباما درباره روابط تهران و ریاض، ابطال مصوبه محدودیت اختيارات اوباما در لغو تحریم های ایران، آمریکا به دنبال برداشت 2 میلیاردی از حساب بانک مرکزی ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

شهروندان دارای «تابعیت دو گانه» از محدودیت‌های تازه قوانین ویزای آمریکا معاف می‌شوند

برخی از نمایندگان کنگره آمریکا در تلاش هستند محدودیت‌های اخیراً وضع‌شده در قانون ویزای آمریکا را برای شهروندان دارای تابعیت دوگانه حذف کنند. 

روز چهارشنبه  دو قانونگذار مجلس نمایندگان به نام‌های «جاستین آماش»، نماینده جمهوری‌‌خواه و «جان کانریس»، دموکرات (هر دو از ایالت میشیگان) طرحی معرفی کرده‌اند که در صورت تبدیل به قانون، مصوبه قبلی کنگره را تغییر داده و  آن دسته از شهروندان کشورهای ایران، سوریه، سودان و عراق که اصطلاحاً دارای تابعیت دو گانه هستند را از محدودیت‌های جدیداً در نظر گرفته شده برای ورود به آمریکا معاف می‌کند.

انتظار می‌رود «جف فلیک»، نماینده جمهوری‌خواه «آریزونا» و «دیک داربین»، نماینده دموکرات «ایلینویز»، طرحی موازی و مشابه را در مجلس سنا معرفی کنند.

وبگاه نشریه «پولیتیکو» می‌گوید کاخ سفید در بیانیه‌ای برای این نشریه گفته از این طرح‌های جدید حمایت می‌کند.

«باراک اوباما»، رئیس‌جمهور آمریکا اخیراً قانونی را امضا کرد که امتیاز معافیت از اخذ روادید برای شهروندان 38 کشور «دوست آمریکا» را در صورت سفر به ایران، سوریه، عراق و سودان در 5 سال گذشته لغو می‌کرد.

طرح اولیه این قانون که با مشورت‌های مخفیانه میان سران کنگره و مقام‌های کاخ سفید تهیه شده بود به عنوان متمم لایحه بودجه 2016 آمریکا ارائه شد و به تصویب رسید.

لغو این امتیاز، شهروندان دارای تابعیت دو گانه را هم شامل می‌شود. بر اساس فصل 203 از متن بودجه آمریکا، آن دسته از شهروندان 38 کشور برخوردار از مزایای لغو متقابل روادید، در صورتی که علاوه بر تابعیت کشور محل زندگی‌شان، تابعیت ایران، عراق، سوریه و سودان را هم داشته باشند، بایستی هنگام ورود به آمریکا وارد فرایندهای اخذ روادید شوند.

اما نمایندگان کنگره، اکنون طرح‌هایی برای معاف کردن این دسته از شهروندان از قانون جدید آمریکا را دارند. طرح‌های جدیدی که در بالا اشاره شد، ضمن معاف کردن افراد دارای تابعیت دوگانه از محدودیت‌های روادید، کماکان برای سفرکنندگان به کشورهای ایران، سوریه، عراق و سودان برقرار خواهد بود.

یک دلیل برای این اقدام نمایندگان کنگره این است که برخی از رهبران کشورهای اروپایی تهدید کرده‌اند که متقابلاً برای سفرکنندگان آمریکایی، محدودیت‌های مشابهی در نظر خواهند گرفت.

دلیل دیگر این است که قوانین تابعیت دو گانه، فاقد معیارهای بین‌المللی است و هر کشوری از قوانینی خاص در این زمینه برخوردار است.

حمایت سناتورهای آمریکا از برداشت نزدیک به 2 میلیارد دلار از حساب بانک مرکزی ایران

چند سناتور آمریکایی با امضای بیانیه‌ای موسوم به «دادگاه‌یار» حمایت خود را از برداشت 1.75 میلیارد دلار به افرادی که «قربانیان تروریسم ایران» خوانده می‌شوند، اعلام کرده‌اند.

طرح‌های «دادگاه‌یار»، طرح‌هایی هستند که با هدف کمک یا ارائه مشورت‌های تخصصی در یک پرونده قضایی به دادگاه ارائه می‌شوند. پیش از این 226 قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا با امضای چنین طرحی خواستار پرداخت غرامت به قربانیان بمب‌گذاری بیروت شده بودند.

«تد کروز»، «کریس کونس»، «لیندسی گراهام» و «شلدون وایت‌هاوس» سناتورهایی هستند که طرح دادگاه‌یار روز چهارشنبه را امضا کرده‌اند.

اقدام قانونگذاران آمریکا همزمان با  برگزاری جلسه رسیدگی دیوان عالی آمریکا به شکایت بانک مرکزی ایران از برداشت پول از اموال بلوکه شده‌اش صورت گرفته است.

روز چهارشنبه گزارش شده بود دادگاه عالی فدرال آمریکا قرار است دادخواست ایران در مورد حکم برداشت از اموال بلوکه شده بانک مرکزی ایران را بررسی کند.

دستگاه قضایی آمریکا سال 2007 در حکمی مقرر کرده بود به خانواده‌های قربانیان این انفجار غرامت 2.65 میلیارد دلاری پرداخت شود.

این حکم در سال 2014 تائید و قرار شد به بهانه پرداخت غرامت، نزدیک به 2 میلیارد دلار از محل مبالغ بلوکه‌شده بانک مرکزی ایران برداشت شود. این مبلغ در حال حاضر در حسابی در سیتی بانک نیویورک نگهداری می‌شود.

بانک مرکزی، سپس با استناد به قراردادی بین ایران و آمریکا در سال 1955 که به موجب آن واشنگتن از برداشت از این حساب منع شده، درخواست تجدید نظر در حکم صادر شده را کرد.

اما از سوی دیگر، کنگره، سال 2012 با قانونی با عنوان «کاهش تهدیدهای حقوق بشر ایران و سوریه» صادر کرده که مجوز برداشت از حساب بانک مرکزی و پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان این حمله را می‌دهد.

بانک مرکزی ایران می‌گوید کنگره با تصویب این قانون، بر خلاف اصل تفکیک قوا عمل کرده و بر نتیجه پرونده‌ای که در قوه قضائیه آمریکا در حال بررسی بوده، اثر گذاشته است.

یران هر گونه دخالت در انفجار سال 1983 در پایگاه نیروی دریایی آمریکا در بیروت که به مرگ 241 سرباز آمریکایی منجر شد را رد کرده است.

کاخ سفید: خشنودیم ایران نظامیان آمریکا را آزاد کرد/حمایت تهران از تروریسم نگران‌کننده است

سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه گفت که واشنگتن از اقدام ایران در آزادی 10 نظامی آمریکایی خشنود است، اما حمایت تهران از «تروریسم» و تهدیدهای این کشور علیه اسرائیل کماکان برای آمریکا محل نگرانی است.

به گزارش رویترز، «جاش ارنست»، سخنگو، گفت اطلاعی از رایزنی‌ها بین واشنگتن و تهران برای عذرخواهی آمریکا از ورود غیرمجاز نظامیان این کشور به آبهای سرزمینی ایران ندارد.

ارنست، اما تأکید کرد که دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا «مطمئناً» از ایران عذرخواهی نکرده است.

سخنگوی کاخ سفید، دلیل عدم اشاره اوباما به موضوع بازداشت نظامیان امریکایی در نطق سالانه‌اش در بامداد چهارشنبه را اجتتاب از به خطر انداختن فرایند آزادی این نظامیان عنوان کرد.

انتقاد «جان مک‌کین» از مواضع کاخ سفید بعد از اقدام ایران در آزادی نظامیان آمریکا

سناتور جان مک‌کین، رئیس کمیسیون نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا بامداد پنجشنبه‌ در بیانیه‌ای از مواضع کاخ سفید در ماجرای بازداشت 10 تفنگدار آمریکایی در خلیج فارس و همچنین بعد از آزادی آنها، انتقاد کرد.

 «مک‌کین» در این بیانیه با لحنی کنایه‌آمیز نوشته است: «یک روز بعد از اینکه ایرانی‌ها دو شناور نیروی دریایی آمریکا را توقیف و ده ملوان آمریکا را دستگیر کردند، مقام‌های دولت اوباما ظاهراً با ذوق‌زدگی به دنبال تمجید از لطف ایرانی‌ها برای توقیف کشتی‌ها و نیروهای نظامی ما بوند.»

این سناتور ارشد آمریکا در ادامه بیانیه روز گذشته جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید که رفتار ایران با بازداشتی‌های آمریکا را مودبانه خوانده بود مورد انتقاد قرار داده است. او همچنین اقدام جان کری، وزیر خارجه آمریکا برای تشکر از ایران جهت آزادی زودهنگام 10 نظامی این کشور را هم مورد سرزنش قرار داده است.

مک‌کین نوشته دولت اوباما حاضر است برای حفظ توافق جامع هسته‌ای امضا شده با ایران هر کاری انجام بدهد.

این سناتور آمریکایی همچنین انتقاد کرده که مقامات کاخ سفید طوری با این قضیه  برخورد می‌کنند که گویا اتفاقی نیفتاده است.

کری به ظریف: دستگیری نظامیان آمریکایی می‌تواند برای ما فرصت باشد

مقام آمریکایی مدعی شده جان کری، وزیر خارجه کشورش در یکی از تماس‌هایی که شب گذشته با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی‌اش برای حل و فصل موضوع بازداشت 10 نظامی آمریکایی در خلیج فارس انجام داده از او خواسته این واقعه را به فرصتی برای نشان دادن قدرت دیپلماسی تبدیل کند.

مقام آمریکایی می‌گوید کری به همتای‌ ایرانی‌اش گفته اقدام ایران در توقیف دو شناور آمریکا و بازداشت 10 سرنشین آن می‌تواند به «فصلی خوب» برای دو کشور تبدیل شود.

مطابق این گزارش، کری، شب گذشته دست‌کم 5 بار برای حصول اطمینان از آزادی سرنشینان شناورهای توقیف‌شده با ظریف صحبت کرده است.

به گفته مقام مورد استناد خبرگزاری فرانسه، کری معمولاً به طور منظم با ظریف تلفنی گفت‌وگو می‌کند و قبل از انتشار خبر دستگیری ملوان‌ها هم قرار بوده به رسم معمول، با او صحبت کند.

وزیر خارجه آمریکا در این تماس تلفنی با این توضیح برای ظریف که ملوان‌ها مطابق روال مرسوم بین کویت و بحرین در حال حرکت بوده‌اند از او خواسته از آزادی فوری و سالم آنها اطمینان حاصل کند.

مطابق ادعای مقام آمریکایی «کری گفت اگر ما بتوانیم این حادثه را در مسیر صحیح پیش ببریم، می‌تواند فصلی خوب برای هر دوی ما باشد.»

بلومبرگ: سرمایه‌گذاران خارجی شتابزده وارد ایران نخواهند شد

دیپلمات‌های غربی روز چهارشنبه گفتند بازرس‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پایبندی ایران به تعهداتش در توافق جامع اتمی با گروه 1+5 را مورد راستی‌آزمایی قرار خواهند داد.

شبکه خبری بلومبرگ از قول این دیپلمات‌ها نوشت نزدیک‌ترین تاریخ برای عملی شدن این اقدام بازرسان، روز جمعه خواهند بود.

در تحولی دیگر، سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران بعدازظهر چهارشنبه گفته بود گزارش نهایی آژانس در تایید اجرای تعهدات ایران برای اجرای برجام روز جمعه (25 دی ماه) این هفته منتشر خواهد شد و شنبه (26 دی ماه) یا یکشنبه (27 دی ماه) بیانیه مشترک ظریف و موگرینی صادر می‌شود.

خبرگزاری بلومبرگ همچنین نوشته انتظار می‌رود سرمایه‌گذاران خارجی از ورود شتابزده به بازار ایران پس از رفع تحریم‌ها خودداری کنند.

بر اساس این تحلیل، آنها تا زمان اطمینان از امکان دوام برجام برای انجام این کار صبر به خرج خواهند داد.

گفت‌وگوی تلفنی پوتین و اوباما درباره روابط تهران و ریاض

کرملین می‌گوید ولادیمیر پوتین و باراک اوباما، روسای جمهور روسیه و آمریکا خواستار کاهش تنش در روابط تهران و ریاض شدند.

عربستان هفته گذشته از اعدام شیخ النمر، روحانی برجسته شیعه و 46 تن دیگر خبر داد؛ اعدام این روحانی واکنش‌ و اعتراض شدید مردم و سیاست‌مداران ایران و چندین کشور دیگر را در پی داشت.

 مردم ایران در اعتراض به اعدام این روحانی در مقابل سفارت عربستان سعودی در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد تجمع اعتراضی برپا کردند،

پس از آن بود که عربستان و برخی از هم‌پیمانانش در ادامه اقدامات خصمانه خود، روابط خود را با ایران قطع کرده و یا به سطح کاردار کاهش دادند.

واشنگتن: جان کری با وزیر خارجه عربستان دیدار می‌کند/عذرخواهی سربازمان در برابر دوربین «رسمی» نبود

«مارک تونر» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امشب در خصوص بازداشت تفنگداران دریایی کشورش در خلیج‌فارس و عذرخواهی تلویزیونی سرباز آمریکایی از مردم ایران سخن گفت.

تونر ابتدا به برنامه کاری «جان کری» وزیر متبوعه‌اش پرداخت و گفت که کری امروز عصر به لندن می‌رود و تا پس‌فردا در این شهر می‌ماند؛ سخنگو ادامه داد: «جان کری در لندن با عادل الجبیر (وزیر خارجه سعودی) دیدار و در خصوص ایران و سوریه با وی رایزنی می‌کند.»

در ادامه صحبت به 10 تفنگدار دریایی آمریکا کشید که امروز به دلیل نقض مرز آبی ایران، توسط مرزبانان سپاه پاسداران دستگیر شدند و با مشخص شدن سهوی بودن این کار، پس از عذرخواهی یکی از سربازان در برابر دوربین، در آب‌های آزاد رها شدند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ابتدا تأکید کرد که هیچ عذرخواهی رسمی از ایرانیان صورت نپذیرفته و بر اساس ارزیابی‌های اولیه، رفتار ایرانی‌ها با این 10 نفر «انسانی» بوده است.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص رفتار بد ایرانیان با این 10 تفنگدار گفت که هنوز هیچ نشانه‌ای از این مورد دریافت نشده است.

خبرنگار آسوشیتدپرس اصرار داشت که نشانه رفتن سلاح به سمت نظامیان آمریکایی از سوی کماندوهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نمونه بارز «رفتار بد» است که سخنگو گفت این یک مطلب حقوقی است و علاوه بر این، صحت ویدئوهای منتشر شده هنوز تأیید نشده است.

یکی دیگر از خبرنگاران در خصوص تصاویر مربوط به عذرخواهی سرباز آمریکایی در برابر دوربین ایرانیان از سخنگو سوال پرسید که جان کربی گفت: «این عذرخواهی، رسمی نبوده و باید بررسی شود که آیا این سرباز تحت فشار بوده یا نه.»

کربی تماس تلفنی سریع «جان کری» با همتای ایرانی‌اش را یکی از دلائل حل این موضوع دانست و گفت که در طی 10 ساعت، کری 5 نوبت با وزیر خارجه ایران از طریق تلفن، گفت‌وگو کرده است.

جان کربی به سوالی در خصوص احتمال تأثیرگذاری منفی اتفاقات امروز خلیج‌فارس بر اجرای برجام هم پاسخ داد و گفت: «شفاف بگویم؛ این هیچ تأثیری بر روز اجرا نخواهد داشت.»

سخنگو البته موضع همیشگی آمریکایی‌ها را فراموش نکرد و گفت: «ما حتی پس از اجرای برجام هم توانایی اعمال تحریم‌های یکجانبه و حتی تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران به دلیل رفتار بد این کشور را برای خودمان حفظ خواهیم کرد؛ قرار نیست بعد از اجرای برجام، به یکباره همه درها برای همکاری بین‌المللی با ایران باز شود.»

مهر:

ابطال مصوبه محدودیت اختيارات اوباما در لغو تحریم های ایران

مجلس نمایندگان آمریکا مصوبه امروز خود در محدود کردن اختیارات «باراک اوباما» برای لغو تحریم های ایران را ابطال کرد.

این در حالی است که برخی چهره های مجلس نمایندگان گفته اند این رای گیری را بار دیگر اواخر ماه جاری تکرار می کنند تا بتوانند حمایت کافی دیگر اعضا برای تصویب آن را جلب کنند.

کنگره آمریکا امروز طرحی را به تصویب رساند که بر اساس آن اختیارات «باراک اوباما» رئیس جمهور این کشور را برای رفع تحریم‌های اعمالی علیه ایران محدود می کرد. بر اساس مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا، لغو بخش قابل توجهی از تحریم ها علیه ایران منوط به اخذ مجوز از کنگره خواهد بود.

این طرح با ۱۹۱ رأی مثبت در برابر ۱۰۶ رأی منفی در مجلس نمایندگان به تصویب رسید. همچنین تعداد ۱۳۷ نماینده در فرایند رأی گیری شرکت نکردند.

این طرح به این معنی است که با فرا رسیدن روز اجرای توافق هسته ای میان کشورهای ۱+۵ و ایران موسوم به «برجام» و لزوم لغو تحریم های ایران، دیگر اوباما قادر نخواهد بود تمامی تحریم های ضد ایرانی را لغو کند.

این طرح با عنوان «قانون شفافیت کمک مالی ایران به تروریسم» توسط استیو راسل، نماینده جمهوری‌خواه کنگره، معرفی شده و هفته گذشته در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان تصویب شد.

این قانون به رئیس‌جمهور اجازه نمی داد که افراد و نهادهای ایرانی را از لیست اداره کنترل دارایی خارجی وزارت خزانه‌داری خارج کند مگر اینکه دولت بتواند گواهی دهد این نهاد یا فرد پشتیبان مالی تروریسم و ناقض حقوق بشر نبوده و یا در اشاعه تسلحات کشتار جمعی دست نداشته است.

کاخ سفید روز دو شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت با این طرح قویا مخالف است زیرا این قانون در صورت تصویب می‌تواند به فروپاشی برجام منجر شود.

باشگاه خبرنگاران جوان:

متهم شدن شش شرکت خارجی در آمریکا به نقض تحریم های ایران

اداره حسابرسی آمریکا روز گذشته در گزارشی اعلام کرد دولت این کشور، دست‌کم شش شرکت خارجی را شناسایی کرده است که تا پیش از اجرایی شدن توافقنامه هسته‌ای ایران، به تحریم های اقتصادی و منع تجارت با این کشور در حوزه انرژی عمل نکرده اند.

در این گزارش اداره حسابرسی آمریکا آمده است: بازنگری های انجام شده بوسیله اداره حسابرسی آمریکا از منابع آزاد و در دسترس که در فاصله دوم دسامبر سال 2014 تا اول دسامبر سال 2015 منتشر شده( 11 آذر 93 تا 10 آذر 94)، حاکی از شناسایی شش شرکت خارجی است که بر اساس گزارش ها، در این مدت در حوزه انرژی با ایران فعالیت تجاری داشته اند.

اداره حسابرسی آمریکا در ادامه این گزارش نوشت بررسی منابع آزاد، منجر به شناسایی هیچ شرکت خارجی نشد که بر اساس گزارش ها، فناوری های مقابله با ارتباطات راه دور را در اختیار دولت ایران قرار داده اند.

بر اساس این گزارش، هیچ یک از شش شرکتی که اداره حسابرسی آمریکا اعلام کرده است با ایران در بخش  انرژی رابطه تجاری داشته اند، با دولت آمریکا قراردادی امضا نکرده اند.

اظهارات ضد و نقیض سخنگوی کاخ سفید در مورد ایران

سخنگوی کاخ سفید گفت که واشنگتن از اقدام ایران در آزادی 10 نظامی آمریکایی خشنود است، اما حمایت تهران از «تروریسم» و تهدیدهای این کشور علیه اسرائیل کماکان برای آمریکا محل نگرانی است.

«جاش ارنست»، سخنگو، گفت اطلاعی از رایزنی‌ها بین واشنگتن و تهران برای عذرخواهی آمریکا از ورود غیرمجاز نظامیان این کشور به آبهای سرزمینی ایران ندارد.

ارنست، اما تأکید کرد که دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا «مطمئناً» از ایران عذرخواهی نکرده است.

سخنگوی کاخ سفید، دلیل عدم اشاره اوباما به موضوع بازداشت نظامیان امریکایی در نطق سالانه‌اش در بامداد چهارشنبه را اجتتاب از به خطر انداختن فرایند آزادی این نظامیان عنوان کرد.

رسانه ها بامداد چهارشنبه گزارش دادند سپاه پاسداران ١٠ نظامی متجاوز آمریکایی که با دو فروند قایق به صورت غیر مجاز وارد آب‌های ایران در خلیج فارس شده بودند را بازداشت کرده است.

 سپاه ساعاتی بعد در اطلاعیه‌ای با اشاره به قطعیت غیر عمدی بودن ورود غیر قانونی و غیر مجاز شناورهای رزمی امریکایی به آب‌های سرزمینی ایران در خلیج فارس، از رها سازی تفنگداران دستگیر شده امریکایی در آب‌های بین المللی خبر داد.

آمریکا به دنبال برداشت 2 میلیاردی از حساب بانک مرکزی ایران

چند سناتور آمریکایی با امضای بیانیه‌ای موسوم به «دادگاه‌یار» حمایت خود را از برداشت 1.75 میلیارد دلار به افرادی که «قربانیان تروریسم ایران» خوانده می‌شوند، اعلام کرده‌اند.

طرح‌های «دادگاه‌یار»، طرح‌هایی هستند که با هدف کمک یا ارائه مشورت‌های تخصصی در یک پرونده قضایی به دادگاه ارائه می‌شوند. پیش از این 226 قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا با امضای چنین طرحی خواستار پرداخت غرامت به قربانیان بمب‌گذاری بیروت شده بودند.

«تد کروز»، «کریس کونس»، «لیندسی گراهام» و «شلدون وایت‌هاوس» سناتورهایی هستند که طرح دادگاه‌یار روز چهارشنبه را امضا کرده‌اند.

اقدام قانونگذاران آمریکا همزمان با  برگزاری جلسه رسیدگی دیوان عالی آمریکا به شکایت بانک مرکزی ایران از برداشت پول از اموال بلوکه شده‌اش صورت گرفته است.

روز چهارشنبه گزارش شده بود دادگاه عالی فدرال آمریکا قرار است دادخواست ایران در مورد حکم برداشت از اموال بلوکه شده بانک مرکزی ایران را بررسی کند.

سمت جدید سفیر فرانسه در تهران

رادیو فرانسه گزارش داد: هیأت دولت فرانسه، روز چهارشنبه، برونو فوشه، سفیر کنونی پاریس در تهران، را به عنوان رییس انستیتو فرانسه، سازمانی که مسؤولیت امور فرهنگی را در خارج از کشور بر عهده دارد، برگزید.

بر این اساس دونی پیتون، رییس پیشین این سازمان در دسامبر گذشته بر اثر بیماری درگذشت. هیأت وزیران فرانسه با انتشار بیانیه ای اعلام کرده که برونو فوشه که از سال 2011 تاکنون سفیر فرانسه در تهران است، از ابتدای ماه فوریه ریاست انستیتو فرانسه را نیز در این کشور بر عهده خواهد داشت.

انستیتو فرانسه که زیر نظر وزارت امورخارجه فرانسه اداره می شود، در 96 کشور جهان شعبه دارد.

مأموریت این سازمان، برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری فرانسوی و گسترش آموزش زبان فرانسه در سراسر جهان است.

برونو فوشه 56 ساله، که به چهار زبان انگلیسی، اسپانیایی، عربی، و فارسی نیز مسلط است پیش از مأموریتش در ایران، سفیر فرانسه در چاد در سال های 2006 تا 2011 بوده است.

ایرنا:

رسانه پاکستانی: اسلام آباد هیات دیپلماتیک به تهران و ریاض می فرستد

روزنامه 'اکسپرس' پاکستان از تصمیم دولت اسلام آباد برای اعزام هیات های بلندپایه دیپلماتیک به تهران و ریاض با هدف کمک به رفع تنش های اخیر میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان خبر داد.

در گزارش شماره روز پنجشنبه این روزنامه اردو زبان چاپ اسلام آباد آمده است: هیات مذکور قرار است پس از موافقت نهای شخص محمدنواز شریف نخست وزیر پاکستان، عازم تهران و ریاض اعزام شوند.

براساس این گزارش: قبل از عزیمت هیات پاکستانی به ایران و عربستان، تلاش های دیپلماتیک پشت پرده و هماهنگی های لازم برای مقامات تهران و ریاض انجام خواهد شد.

تا کنون هیچ یک از منابع رسمی پاکستان، مطلبی در این باره اعلام نکرده اند.

در همین حال شبکه خبری دنیا نیوز پاکستان امروز به نقل از رحمان ملک وزیر سابق کشور و نماینده فعلی مجلس سنای پاکستان گزارش داد: دولت اسلام آباد باید برای جلوگیری از تشدید تنش ها میان ایران و عربستان، اقدام به اعزام هیات پارلمانی به این دو کشور کند.

سناتور رحمان ملک افزود: هرگونه تشدید اختلافات میان ایران و عربستان و دوری دو کشور از همکاری متقابل، به نفع تروریست های داعش خواهد بود.

مقام های عالی دولت عربستان در روزهای اخیر بارها سخن از تلاش برای ایجاد پل و ایفای نقش میانجی گری میان ایران و عربستان سخن گفته اند.

سفیر جدید اندونزی در ایران تعیین شد

'اوکتاویان علیم الدین' سفیر جدید فوق العاده و تام الاختیار اندونزی در جمهوری اسلامی ایران تعیین و با 'جوکو ویدودو' رئیس جمهور این کشور دیدار کرد.

اندونزی سفیران خود در 13 کشور را تعیین کرد و این سفیران که شش نفر از آن ها از سیاستمداران ائتلاف حاکم هستند روز گذشته پیش از عزیمت به محل ماموریت خود با رئیس جمهور این کشور گفت وگو کردند.

'جوکو ویدودو' پس از روی کار آمدن در مهر ماه سال گذشته اقتصاد را در اولویت برنامه های دولتش قرار داد و از سفیران این کشور در جهان خواست با اولویت اقتصادی برای رشد اندونزی به برنامه ریزی برای توسعه مناسبات با کشورهای جهان بپردازند.

در دیدار روز گذشته این سیاستمداران، 'اوکتاویان علیم الدین' سفیر جدید فوق العاده و تام الاختیار اندونزی در جمهوری اسلامی ایران که برنامه ریزی برای توسعه مناسبات با ترکمنستان را نیز بر عهده دارد، حضور داشت.

سفیر جدید اندونزی در تهران که مدیرکل امور حقوقی، سیاسی، امنیت سرزمینی و توافقنامه های بین المللی وزارت امور خارجه بوده پس از این دیدار، گفت که آماده است به اقدامات دولت اندونزی برای پایان تنش بین ایران و عربستان سعودی کمک کند.

به نوشته روز پنجشنبه 'تریبیون نیوز'، وی با اشاره به مذاکرات روز گذشته 'رتنو مرسودی' وزیر امور خارجه این کشور با 'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه و دکتر 'حسن روحانی' رئیس جمهور کشورمان، گفت که این مساله توسط رئیس جمهور و وزیر امور خارجه اندونزی در حال پیگیری است.

'اوکتاویان علیم الدین' عضویت اندونزی، ایران و عربستان در سازمان همکاری اسلامی را مورد اشاره قرار داد و گفت که سرمایه ما عضویت در سازمان های بین المللی و مناسبات دو جانبه است که از آن برای کمک به کشورهای دوست استفاده می کنیم.

در حال حاضر 'دیان ویون جوریت' به عنوان سفیر اندونزی در کشورمان فعالیت می کند.

اندونزی به عنوان بزرگترین اقتصاد جنوب شرق آسیا همکاری با ایران در بخش انرژی را طلب کرده است و طی چند ماه گذشته هیات های مختلفی از این کشور برای رایزنی به کشورمان سفر کرده اند.

از فروردین ماه سال جاری تاکنون با سفر رئیس جمهوری ایران به اندونزی و مذاکره با همتایش و رایزنی های وزیران امور خارجه دو کشور روابط دو جانبه سیاسی و اقتصادی روند رو به توسعه ای داشته است.

آمار نشان می دهد ارزش روابط تجاری دو جانبه بین ایران و اندونزی در سال های 2013 و 2014 به ترتیب 568 و 430 میلیون دلار بوده است و با توجه به ظرفیت بالای دو کشور، تهران و جاکارتا درپی توسعه مناسبات در دوران پساتحریم هستند.

 

 

کد خبر 515249

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha