به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، محمدسعید تسلیمی، قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی که امروز سه شنبه 23 دی ماه 94 در سالن جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، گفت: قرآن و عترت 2 ثقل جدایی ناپذیر از یکدیگرند که از زمان بیان حدیث نبوی تا پایان جهان در کنار هم هستند البته احادیث غدیر و کساء نیز درباره همراهی قرآن و عترت مطرح هستند.
وی حلول قرآن در جان را ارزشمند خواند و افزود: هر گاه سخن از بودجه و امور مالی مطرح می شود شاید مانع از اثرگذاری حقیقی شود. تجربیات گذشته نشان می دهد هر جا یذکیهم و حال خوش شکل گرفت صرفا به دلیل مادیات نبود.
قائم مقام وزیر علوم وضعیت قرآنی کشور با توجه به امکانات موجود را نامطلوب خواند و ادامه داد: با وجود اعتقاد به اینکه هر چقدر کار انجام دهید در برابر عظمت قرآن، اندک است اما برای حرکت فطرت های انسانی و جهانی در مسیر آموزه های قرآنی کم کاری شده است.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل بحث های فراوان مالی و اعتباری در جلسات سخن درباره اصل بحث مغفول می ماند.
تسلیمی با اشاره به بروز برخی آفت ها در پژوهش ها و آموزش ها که باید اصلاح و دفع شوند، افزود: برخورد مادی با قرآن تحت تاثیر چنین آفت هایی است. برای نمونه گاهی شنیده می شود که فلان قاری دریافت فلان مبلغ را شرط قرائتش مطرح کرده است که اگر کمتر از آن به وی داده شود، قرآن نمی خواند.
وی با انتقاد از عنوان "مرکز هماهنگی و توسعه پژوهشی و آموزش عالی قرآن کشور" خاطرنشان کرد: عنوان این مرکز در دانشکده ها بهتر و نشان از توجه توامان به قرآن و عترت است؛ کانون قرآن و عترت.
قائم مقام وزیر علوم افزود: رابطه ستاد و صف دوسویه است بنابراین می توان گزارش هایی از کانون های قرآن و عترت دانشکده ها تهیه و در چنین نشست هایی ارایه کرد و از این طریق بر عملکرد مرکز نظارت بهتری داشت.
وی تشکیل و طراحی نظام جامع کاربردی قرآن و عترت را هدف مشترک تمام صاحب نظران خواند و ادامه داد: عمده دانشجویان شیفته مشاهده رفتار و سلوکی از اساتید هستند که در عمق جان شان بنشیند.
تسلیمی با بیان اینکه دانشجویان مراتب خضوع و افتادگی یا بدرفتاری اساتید را به دقت می بینند، گفت: حیف است به علت مستعد نبودن برخی اساتید جمعی از دانشجویان از پرورش در سایه قرآن کناره بگیرند و به خودتربیتی بپردازند یا اینکه در انفعال فرو روند.
نظر شما