به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی ناصری امروز (23 دی) در چهارمین کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان بیرجند اظهار داشت: نانوایی هایی که آرد یارانه ای استفاده می کنند مجاز به استفاده هیچ گونه مواد افزودنی نیستند.
وی با تاکید بر اینکه اگر گزارشی مبنی بر استفاده از افزودنی ها در این نوع نانوایی ها دریافت شود با آنها برخورد می شود، ادامه داد: باید لیستی از افزودنی های مجاز تهیه شود و در اختیار نانوایی ها قرار گیرد.
فرماندار بیرجند با اشاره به اینکه برای این موضوع یک نوع عدم تکلیف وجود دارد، گفت: از شرایط نگهداری و تهیه افزودنی ها هیچ اطلاعی وجود ندارد و نانوایی های مختلف با اجازه خود این کار را انجام می دهند و این موضوع قابل قبول نیست.
ناصری با بیان اینکه این موضوع در گذشته نیز مورد پیگیری قرار گرفته است، تصریح کرد: نان اهمیت فوق العاده ای دارد و دولت یارانه بسیاری را برای نان اختصاص داده است و باید نان بهداشتی به دست مردم برسد و طی تصمیم گیری های گذشته مقرر شده بود که نانوایی ها کمتر از 15درصد سبوس استفاده کنند.
وی اظهار داشت: زمانی که افزودنی به نان اضافه می شود نانواها متقاضی افزایش قیمت نان هستند و مطابق دستورالعمل هیئت وزیران نان آزاد از شمول قیمت گذاری مستثنی شده است.
فرماندار بیرجند به بهداشت نان اشاره کرد و گفت: باید رعایت حال عمومی جامعه را کرد و مواد غذایی که در دسترس عام است باید شرایط استاندارد و بهداشتی را داشته باشد و اگر ماده غیر مجازی در نانوایی دیده شود نشان دهنده مصرف شدن آن است.
ناصری با بیان اینکه تا یک ماه آینده دستورالعملی برای واحدهای آزادپز نان تعریف خواهد شد، اظهار کرد: نانوایی ها زمانی مجاز به استفاده از افزودنی ها هستند که پروسه نظارت را طی کنند چرا که بحث سلامت مردم بسیار مهم است.
جمشید مشایخی جم مسئول مرکز بهداشت بیرجند نیز در این جلسه اظهار داشت: مرکز بهداشت بیرجند با شروع بیماری آنفولانزا در استانهای همجوار اقدامات بسیاری را برای مقابله با این بیماری انجام داده است.
وی بیان کرد: اقداماتی که مرکز بهداشت بیرجند قبل از شروع بیماری آنفولانزا انجام داده است شامل بررسی موارد مشکوک بستری شده در بیمارستانها و ارائه آموزشهای لازم بوده است.
مسئول مرکز بهداشت بیرجند به اقدامات انحام شده بعد از شیوع بیماری آنفولانزا در استانهای همجوار اشاره کرد و گفت: این اقدامات شامل برگزاری کلاسهای آموزشی برای پزشکان و کارکنان مراکز بهداشتی، مکاتبه با همهی بیمارستانها، بازدید از بیمارستانها، تهیه و ارسال 73 نمونه از بیماران مشکوک بستری شده در یک ماه گذشته تاکنون و تهیه و توزیع 300 هزار قرص تامی فلو برای بیماران است.
مشایخی جم با بیان اینکه باید به مردم اطلاع رسانی شود تا از مواد غذایی رنگ شده استفاده نکنند، تصریح کرد: در بحث افزودنیهای مجاز برخی افراد سوء استفاده می کنند و در چند سال اخیر سرطانهای دستگاه گوارشی افزایش یافته است و این به دلیل افزودنیها و مواد رنگی است.
وی افزود: در سوپرمارکتها مواد غذایی فاقد مشخصات بهداشتی وجود دارد و باید نان بدون افزودنی به مردم عرضه شود.
نظر شما