مجید ابهری، آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درباره ازدواج مجدد در کهنسالی گفت: طبق تحقیق گروه اجتماعی مرکز مطالعات استراتژیک آریا 80 درصد ازدواج سالمندان موفق است و زندگی شیرینی را تشکیل داده است.
وی افزود: بعد از زندگی اول زن و مرد معمولا به دلیل فوت همسر ممکن است ازدواج مجدد کنند. در این صورت انتخابات بر مبنای منطق و اصول عقلانی است چرا که فرد تجربه یک زندگی را همراه خود دارد و ازدواج آنها تبدیل به یک زندگی مشترک می گردد که تا پایان عمر ادامه دارد.
ابهری تصریح کرد: در صورت فوت همسر معمولا فرزندان به دلیل کمتر شدن مسئولیت و نگرانی هایشان تلاش می کنند تا والدین ازدواج مجدد داشته باشند.
این آسیب شناس اجتماعی تصریح کرد: 70 درصد از زنانی که همسر خود را از دست می دهند بعد از 50 سالگی تن به ازدواج مجدد نمی دهند چرا که مدیریت زندگی خود را بر عهده دارند و این اقدام در این سن در مقابل آنها یک عمل ناپسند قلمداد می شود.
وی اضافه کرد: اما مردان به خاطر وضع روحی و عدم توانایی مدیریت زندگی بیشترین آمار ازدواج مجدد را دارند که اگر انتخاب روی محورهای عقل و منطق و شناخت باشد زندگی تا پایان عمر ادامه دارد اما اگر انتخاب روی هوس یا مسای دیگر باشد تلخی و ناکامی نصیب مرد می شود.
ابهری تصریح کرد: اگر مرد همسری را انتخاب کند که با آن اختلاف سنی زیادی داشته باشد باعث می شود زن توقعات بیش از اندازه ای داشته باشد که از عهده بسیاری از مردان خارج است.
این آسیب شناس اجتماعی بیان کرد: در صورت عدم اراده به ازدواج مجدد انزوا و تنهایی به سراغ فرد آمده و کوتاه شدن عمر را به دنبال دارد مخصوصا در مورد مردها به دلیل تغذیه و مسایل روحی و روانی بیشتر دیده می شود.
وی تاکید کرد: ازدواج مجدد در دوران کهنسالی الگوی مناسبی برای جوانان است چرا که جوانان به دلایل مختلف از ازدواج گریزان بوده با وجود اینکه توانایی مالی دارند اما ازدواج نمی کنند اما ازدواج در دوران سالمندی می تواند جوانان را نیز ترغیب کند.
ابهری خاطرنشان کرد: برخی از فرزندان پس از ازدواج مجدد والدین برخورد غیرمنطقی دارند که همین موضوع باعث تنهایی سالمندان در جامعه می شود که باید باورهای غلط درباره ازدواج در دوران کهنسالی از بین برود.
نظر شما