به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، در ابتدای این نشست، امیر اسمی، مدیر بخش هویت بصری و پوستر جشنواره با بیان اینکه این بخش در سه قسمت عمده برگزار می شود، توضیح داد: بررسی آثار گرافیکی در اجراهای جشنواره یکی از قسمت های مورد نظر است که بررسی پوستر، بروشور و اقلام تبلیغاتی گروه های مختلف را شامل می شود.
اسمی بخش دیگر را نشست های غیر رقابتی دانست که پیرامون موضوع هویت بصری و در قالب آموزش و گفت و گو برگزار خواهد شد. همچنین بخش اصلی مسابقه پوستر است که 240 اثر شامل 194 پوستر تئاتر و 46 پوستر از جشنواره ها و نمایشنامه خوانی ها در این قسمت حضور دارند.
اسمی در پایان سخنانش با بیان اینکه نمایشگاه پوسترها در گالری تازه تاسیس عمارت مسعودیه برگزار می شود، نام 13 داور بخش مسابقه پوستر و هویت بصری را اعلام کرد. قباد شیوا، کامبیز درم بخش، ساعد مشکی، مهدی پاکدل، امیرعلی قاسمی، محسن ولیئی، پارسوا باشی و امیر اسمی داوران ایرانی این بخش هستند. 5 داور سرشناس بین المللی نیز از کشورهای سوئیس، فنلاند، روسیه، سوئد و دانمارک در این بخش حضور دارند.
جشنواره ی فجر تهیه کننده آثار نیست
در بخش اصلی این نشست، دبیر سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر ضمن تسلیت درگذشت پدر محمودرضا رحیمی، کارگردان و عضو هیئت انتخاب جشنواره، با بیان اینکه عمده آثار حاضر در این جشنواره آثار تولیدی بودند که پیش تر در سال گذشته روی صحنه رفته اند، گفت: بر اساس محورهایی که در فراخوان جشنواره اعلام شده بود و اهدافی که مدنظر داشتیم کوشیدیم تعداد محدودی نمایش برای جشنواره تولید شود و در واقع جشنواره نه تهیه کننده که ویترینی برای نمایش تلاش های فعالان تئاتر ایران باشد.
وی با اشاره به اینکه کار انتخاب و فراهم آوری مقدمات بخش تئاتر ایران و همینطور تئاتر ملل از پاییز آغاز شده است درباره برنامه های جشنواره اعلام کرد: از چند ماه قبل با برگزاری کارگاه های آموزشی، سمینار پژوهشی، نمایشنامه خوانی آثار منتخب مسابقه نمایشنامه نویسی، برگزاری هفته تئاتر لهستان جشنواره را آغاز کرده بودیم. اینک هم اجراهای صحنه ای در جشنواره های استانی پذیرای علاقه مندان شده اند.
آمار بخش های مختلف جشنواره سی و چهارم
سعید اسدی درباره آمار بخش های مختلف جشنواره نیز گفت: در بخش تولیدات تازه 158 متن به دبیرخانه رسید که از این میان 30 متن انتخاب شدند اما با انصراف 4 گروه در نهایت 26 نمایش مورد ارزیابی قرار گرفت. در این بخش 10 اثر به جشنواره راه یافتند که سه نمایش از شهرستان ها و 7 اثر از شهر تهران انتخاب شده اند.
دبیر جشنواره آثار نهایی بخش نسل نو را 7 نمایش اعلام کرد و درباره تئاتر خیابانی گفت: 215 طرح نمایشی به دبیرخانه جشنواره فجر رسید که پس از پذیرش 32 طرح در ارزیابی نهایی 8 نمایش انتخاب شدند. همچنین 18 نمایش شامل 13 اثر از تهران و 5 اثر از سایر شهرستان ها میهمان بخش تئاتر خیابانی این دوره خواهند بود.
وی درباره مسابقه نمایشنامه نویسی که 10 برگزیده آن در پاییز گذشته نمایشنامه های خود را با همراهی هنرمندان بازخوانی کرده اند، گفت: 304 اثر از نویسندگان مختلف متقاضی مسابقه نمایشنامه نویسی بودند که نمایش های برگزیده در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برای علاقه مندان خوانده شدند.
در بخش مرور که پربارترین بخش جشنواره امسال است به گفته اسدی 200 اثر به دبیرخانه ارسال شده که 35 نمایش آن انتخاب شده اند. همچنین در بخش مرور برگزیده های تئاتر استانی نیز از بین 64 نمایش منتخب جشنواره های استانی 10 نمایش برای اجرای در جشنواره های استانی فجر حضور دارند.
مسابقه عکس تئاتر ایران بخش دیگر جشنواره سی و چهارم است که بنا بر اعلام اسدی 57 عکس از 36 عکاس در نمایشگاه این دوره که در خانه هنرمندان برگزار می شود، حضور خواهند داشت.
میزبانی 6 استان از تئاتر فجر تا آخر دی ماه
اسدی با اعلام اینکه خوشحالیم 6 استان میزبان جشنواره فجر سی و چهارم هستند، اذعان کرد: جشنواره های استانی از پانزدهم دی آغاز شده و تا آخرین روز این ماه ادامه خواهند داشت. رویدادهایی مثل نمایشنامه خوانی، نمایشگاه عکس و پوستر و نمایشگاه کتاب از بخش های جنبی جشنواره های فجر استانی است که در کنار اجراهای صحنه ای و خیابانی پذیرای مخاطبان می شوند.
وی تاکید کرد: اداره جشنواره های استانی بر عهده استان های میزبان بوده به شکلی که مدیر کل فرهنگ و ارشاد هر استان، رییس و نماینده ای که از سوی آنها معرفی شده دبیری جشنواره را عهده دار شده است.
دبیر جشنواره با تاکید بر توجه به بحث آموزش افزود: در حوزه کارگاه های نمایش توجه مان معطوف به قابلیت های فنی برای اجرای تئاتر بوده است. در کارگاه هایی که برگزار کردیم رابطه تئاتر و نقاشی، رابطه تئاتر و هنرهای محیطی و همچنین کارگاه های بین المللی در حوزه های نور، صدا، پژوهش و تکنولوژی های نوین بررسی شد.
هدفمندی کارگاه های آموزشی
این مدرس تئاتر موضوع کارگاه های برگزارشده را هدفمند دانست و ادامه داد: تلاش کردیم هم کارگاه ها و هم جامعه هدف آن مشخص باشد. برای مثال در برگزاری کارگاه هفته تئاتر لهستان که بخش های مختلف بدن، نور و صدا و تئاتر تکنولوژیک را شامل می شد از دانشجویان و مدیران تالارهای مختلف دعوت به عمل آمد.
بنا بر اعلام اسدی، آخرین کارگاه پیش از جشنواره در حوزه تکنولوژی های جدید تئاتر خواهد بود که در چند روز آینده با حضور دانشجویان طراحی صحنه و کارگردانی تئاتر برگزار می شود.
نظر شما