خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: با توافق هسته ای بستری مناسب برای افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی میان ایران با سایر کشورها فراهم شده است و به طبع کشورهای همسایه که مجاورت مرزی و خاکی با ایران دارند در اولویت برای توسعه این روابط هستند. پاکستان از جمله این کشورهاست که دارای مرز خاکی گسترده ای نیز با ایران است. از اینرو مقامات دو کشور در راستای مبادلات تجاری و اقتصادی دیدارهایی با هم داشتند یا نمایندگان آنها در حوزه های مختلف با یکدیگر تفاهمنامه هایی را امضا کرده اند؛ تفاهنمامه همکاری های استاندارد یکی از این نوع تفاهمنامه ها در راستای افزایش تعامل میان ایران و پاکستان است.
بنابراین گزارش، تفاهمنامه همکاریهای استاندارد ایران و پاکستان امضا شد. فارس در این رابطه به نقل از نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد نوشته است که:"هدف از امضای این تفاهمنامه، اجرای مفاد یادداشت تفاهم منعقد شده بین ایران و پاکستان در سال 93 است و بر اساس این تفاهمنامه، گسترش همکاریهای علمی و فناوری در زمینههای استانداردسازی، کنترل کیفیت، تدوین استاندار، آزمون، تأیید صلاحیت، اندازهشناسی و ارزیابی انطباق صورت خواهد گرفت و همکاریهای منطقهای و بینالمللی دو کشور گسترش مییابد. ایران و پاکستان می توانند در زمینه استاندارد حلال همکاری های خود را گسترش دهند و با توجه به اینکه دو کشور، عضو سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) هستند، می توانند همکاری جدیتری با یکدیگر داشته باشند." برکت سعید مأمون، مدیرکل سازمان استاندارد پاکستان نیز در این مراسم خبر داده است که: "در راستای اجرای تفاهمنامه مشترک، همکاریهایی در زمینههای استاندارد و به ویژه بحث محصولات حلال صورت خواهد گرفت. این تفاهمنامه در راستای ارتقاء روابط تجاری ایران و پاکستان به امضا رسیده است."
این گزارش می افزاید: شهروند در خصوص میزان مبادلات میان ایران و پاکستان در گزارشی نوشته است: "پاکستان یکی از این کشورهاست که به واسطه نیاز به کالاهای ساخته شده، مواد اولیه و بهویژه انرژی وابستگی زیادی به ایران دارد. در این میان ورود وزیر بازرگانی پاکستان به ایران و مذاکرات اقتصادی با همتایان ایرانی خود در سال جاری که منجر به هدفگذاری مبادلات تجاری ٥میلیارد دلاری دوطرف شد، گام مهمی در این بخش محسوب میشود.هدفگذاری ٥میلیارد دلاری برای حجم مبادلات تجاری ایران و پاکستان درحالی صورت گرفته که حجم مبادلات تجاری بین ٢ کشور در ٦ ماه نخست امسال ٣٩٧میلیون و ٥٨٤ هزار دلار بود. در این میان، میزان صادرات ایران به پاکستان حدود ٧١٨ هزار و ٤٢٠ تن به ارزش ٢٨٣میلیون و ٧٤٧ هزار دلار و صادرات پاکستان به ایران ٩٢هزار و ٨٣٧ تن به ارزش ١١٣میلیون و ٦٥٧ هزار دلار بود. بررسیهای آماری حاکی از آن است که پاکستان بعد از عراق، افغانستان، ترکمنستان و مصر به لحاظ تراز تجاری مثبت برای ایران در جایگاه پنجم قرار دارد. هرچند که تراز تجاری ایران و پاکستان در مدت مذکور عدد مثبت ١١٤میلیون دلار را نشان میدهد، ولی مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته از افت ١١٣میلیون دلاری خبر میدهد.
حال در دور جدید مذاکرات پاکستان و ایران، مسئولان سعی دارند که جان تازهای به مبادلات تجاری بین ٢ کشور بخشیده و رکود تجاری موجود در دوران سخت تحریمها را جبران کنند. بر همین اساس بعد از ٢سال توقف، حمل کالای صادراتی و وارداتی از طریق خط آهن ایران به پاکستان و بالعکس با همکاری اداره کل گمرک استان سیستانوبلوچستان و راهآهن جنوب شرق، بار دیگر از مردادماه امسال آغاز شد. البته نباید فراموش کرد که سابقه ٢٠ساله عضویت این کشور در سازمان تجارت جهانی و داشتن تجارت آزاد با کشورهای جنوب آسیا (سارک) و همچنین چین و مالزی، رقابت و ورود به بازار پاکستان را سختتر از سایر کشورهای همسایه کرده است و تجارت با این کشور، تجارت با همسایهای سرسخت با یک بازار رقابتی و بینالمللی است. تجارتی که توفیق در آن میتواند الگویی برای ایران پس از تحریم شود. تجارتی که میتواند به توسعه اقتصاد ملی ایران در شرق کشور هم منجر شود و منشأ آثار و برکات بسیار برای یکی از محرومترین بخشهای این سرزمین شود."
نظر شما