خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ايران در آوريل 2005 قراردادی به ارزش 800 ميليون دلار براي دريافت 65 سامانه S-300 PMU-1 با روسيه امضا كرد. ايران 166 ميليون و 800 هزار دلار به عنوان پيش پرداخت اين قرارداد به روسيه پرداخت كرد ولي اين سامانه ها هرگز به ايران تحويل نشد. از سال 2007 تا سال 2010 روس ها به بهانه هاي متعدد اجراي اين قرارداد را به تعويق انداختند و در سال 2010 پس از آنكه قعطنامه 1929 صادر شد، رسماً اعلام كردند اس-300 را به ايران تحويل نخواهند داد چرا كه قطعنامه سازمان ملل فروش اين سلاح به ايران را ممنوع كرده است. نيكولاي ماكارف، رئيس ستاد مشترك نيروهاي مسلح روسيه در روز چهارشنبه 22 سپتامبر 2010 (31 شهريور 1389) اعلام كرد كه روسيه به دليل تحريم هاي بين المللي، تصميم گرفته است كه موشك هاي اس-300 را به ايران تحويل ندهد و موشك هاي اس-300 بي ترديد شامل تحريم است. در همان روز ديميتري مدودف، رئيس جمهور روسيه فرماني صادر كرد كه صادرات اقلام نظامي فهرست شده در قطعنامه 1929 از جمله سامانه اس-300 را به ايران ممنوع اعلام مي كرد. برخي كارشناسان عقيده دارند دليل اصلي عدم تحويل اس-300 به ايران، معامله اي است كه ميان روسيه از يك سو و آمريكا و اسرائيل از سوي ديگر انجام شده است.
بنابراین گزارش، پس از این اتفاقات طرف روسی اعلام کرده بود که پس از پس گیری شکایت ایران از روسیه این کشور محموله اس 300 را راهی ایران می کند بر این اساس ایسنا 27 آذرماه سال جاری به نقل از خبرگزاری ایتارتاس نوشته بود که: "دیمیتری راگوزین، معاون نخستوزیر روسیه اعلام کرده است؛ تاکنون پرونده شکایت ایران بسته نشده است اما طرف ایرانی پس از دریافت نخستین محموله سامانه دفاعی موشکی اس-300 از شکایت خود صرفنظر خواهد کرد و ما زمان لغو شکایت ایران را در آینده نزدیک بهزودی اعلام میکنیم. پس از تحویل محموله اس-300 شرط ادامه ارسال محمولههای سامانه اس-300 صرف نظر کردن ایران از شکایت خود خواهد بود که البته این تصمیم بر عهده مجلس ایران خواهد بود. دو طرف فهم مشترک و کاملی را درباره این موضوع دارند چرا که قرارداد تحویل سامانه موشکی دفاعی اس-300 بدون لغو شکایت ایران اجرایی نخواهد بود."
این گزارش می افزاید: خبرها حاکی از آن است که روسیه پس از اینکه اولین محموله اس 300 خود را روانه ایران کرد؛ کشورمان شکایتش از روسیه را پس گرفته است. فارس در این رابطه به نقل از خبرگزاری ریانووستی نوشته است که: "دیمیتری راگوزین، معاون نخستوزیر روسیه اعلام کرده ایران شکایت خود در رابطه با سامانه اس-300 را پس گرفته است. مسئله تأمین سامانه دفاع موشکی اس-300 به ایران و حل اختلاف بر سر شکایت مطرح شده از سوی ایران، بعد از مذاکراتی طولانی حل شده است."
یادآور می شود: سامانه دفاع ضد موشک اس 300 کاملا دفاعي است و هدف از استفاده آن محافظت از مکان هاي مهم در برابر حملات هوايي است. اين سامانه موشکي در جهت تقويت دفاع و پدافند از مرزها و تاسیسات مهم و استراتژیک کاربرد دارد. این سامانه پیشرفته موشکی میتواند تمامی اهداف هوایی مدرن را نابود کند، میتواند هواپیماها، موشک های بالدار و هم دستگاه های پرنده بدون خلبان را نابود کند.واحد شمارش این سیستم گردان میباشد ، هر گردان شامل 4 سیستم و هر سیستم 3 لانچر دارد و هر لانچر قادر است 4 موشک شلیک کند. هر سیستم میتواند به 6 هدف به صورت همزمان حمله کند. برد موشک ها 150 کیلومتر است.هر پرتابگر (Luancer) تعداد 48 موشك NGE را كه داراي برد 150 كيلومتر است حمل ميكند. هر سيستم کامل شامل سه پرتابگر و قادر است كه شش هدف را به طور همزمان نشانه بگيرد و 12 موشك را به سمت آنها پرتاب كند. اين سيستم پس از تغيير مكان و پر كردن مهمات ميتواند به سرعت براي دفع تكرار حمله دوباره مستقر شود.بايد به ياد داشته باشید كه سامانه موشکی S-300 خود نيازمند حفاظت هستند و براي اين منظور ميتواند از موشكهاي زمين به هواي Tor-M1 و موشكهاي Fm-80 به همراه S-300 استفاده كند. اين موشكهاي كوتاه برد ميتوانند يك سيستم دفاع هوايي كارآمد را براي حفاظت از تاسيسات فراهم كند. به اين ترتيب S-300 ميتواند به عنوان سلاحي براي منهدم كردن اهداف پيشرفته در فواصل دور عمل كند.سيستم پدافند زمين به هواي S-300 همواره براي آمريكا و متحدانش يك دردسر بوده است.
نظر شما