به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از panarmenian، ایران طی 9 ماه گذشته تولید انرژی خود را بر اساس بازارهای صادراتی تنظیم کرده است.
این در حالی است که تشکیل بازارچه یا مراکز ویژه انرژی چون " خزر " از جمله برنامه های این کشور است تا بتواند در منطقه آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی جایگاه خود را تقویت کند.
ارمنستان یکی از بازارهای مهم این کشور محسوب می شود که با وجود خطوط لوله انتقال انرژی می تواند موقعیت اقتصادی خاصی را ایجاد کند.
افزایش تولید انرژی در ایران به این کشور امکان داده است تا بتواند نقش پر رنگی را در بازارهای صادراتی ایفا کند. این در حالی است که پیش از این تولید نفت و گاز ایران برای مصارف داخلی به خصوص تولید برق مورد استفاده قرار می گرفت.
ایران از جمله کشورهای است که از انواع سوخت ها از جمله نفت و گاز برای تولید برق استفاده می کند و این تنوع می تواند در برخی از موارد ضرباتی را به این کشور وارد کند.
بعد از تحریم ها ایران علاقه مندی خود را برای ورود به بازارهای اروپایی چون اسپانیا اعلام کرده است و قرار است در این کشور پالایشگاه بسازد.
این در حالی است که مشتریان کنونی ایران را بیشتر کشورهای همسایه آن یعنی افغانستان ، پاکستان ، عراق و ارمنستان تشکیل می دهد که رقمی بالغ بر 1.25 میلیارد لیتر گازوئیل تنها بخشی از صادرات تهران به این کشورها بوده است .
ایران همچنین با آغاز به کار فازهای جدیدی در منطقه پارس جنوبی که شش بخش تازه خواهد بود قرار است نیروی بیشتری به تولید و صادرات گاز طبیعی اختصاص دهد.
در حال حاضر عمان قصد دارد در منطقه جزیره کیش برای تولید صادرات LNG دست به کار شود این در شرایطی است که به توجه به وسعت ایران و تنوع محصولات این کشور قادر است میزبان گروه های مختلف سرمایه گذاری باشد.
نظر شما