به گزارش خبرگزاری شبستان؛ پایگاه خبری "العهد" در مقاله ای به قلم "عون هادی حسین" نوشت: دیدار «عادل الجبیر» وزیر امور خارجه «عربستان»، از «پاکستان»، بنا به گفته ناظران، تنها یک سری تلاش های سعودی برای جلب حمایت «پاکستان» از سیاست های خود در منطقه است. اما این متحد استراتژیک «عربستان»، با اعلام بی طرفی پارلمان در امور «یمن» و عدم پیوستن به ائتلاف علیه این کشور، به طور غافلگیرانه از معیارهای اصلی خود فاصله گرفت.
با توجه به گزارش منابع اختصاصی "العهد" در وزارت خارجه «پاکستان»، سفر «الجبیر» به این کشور همسو با درخواست پشتیبانی و حمایت از سوی «اسلام آباد» و ارائه پیشنهاد به این کشور جهت پیوستن به ائتلاف سعودی برای مبارزه با تروریسم به حسب ادعای خود بوده است.
با این حال، دستگاه دیپلماسی «پاکستان» از زبان «سرتاج عزیز»، مشاور امنیت ملی و امور خارجی نخست وزیر، بارها امتناع خود را از پیوستن به هر نوع ائتلاف بین المللی و التزام به بی طرفی در تمام امور به طور کلی و اختلافات جهان اسلام به طور خاص، اعلام کرده و همان موضع را درطول سفر «جبیر» به «پاکستان» نیز تکرار کرده است.
به گزارش منابع موثق پایگاه خبری «العهد» ، تصمیم گیرندگان در «پاکستان» از همان ابتدا و پس از بیانیه «ریاض» مبنی برائتلاف معین علیه تروریسم، تصمیم به عدم پیوستن به این ائتلاف گرفتند تا از این طریق با ادعاهای «عربستان» در مورد مشارکت «پاکستان» در ائتلاف مخالفت کنند؛ اما اصرار «عربستان» بر ورود «پاکستان» به این ائتلاف دروغین خود، موجب ارسال «جبیر» به «اسلام آباد» برای منصرف کردن از تصمیم خود شد، این در حالی است که«پاکستان» با وجود فشارهای «عربستان»، همچنان بر سر تضمیم خود باقی مانده است.
«افتخار شیرازی» تحلیلگر پاکستانی، دلایل «پاکستان» در اتخاذ موضع بی طرفی را چنین تحلیل می کند که «پاکستان» از پیوستن به ائتلاف بین المللی در «اافغانستان» به رهبری «ایالات متحده آمریکا» رنج شدیدی را متحمل شد و بهای این پیوستن را با جان هزاران نفر از شهروندان خود پرداخت. حال، «پاکستان» با پای بندی به موضع بی طرفی، تمایلی به ورورد به یک ماجراجوئی جدید ندارد که دوباره منجر به تزلزل امنیت و ثبات داخلی خود شود.
«شیرازی» تاکید کرد که «پاکستان»، در حال حاضر درگیرعملیات نظامی و امنیتی علیه تروریستها در داخل کشور است و خود را با اموری که مخل روند این عملیات است، درگیر نمی کند.
این تحلیلگر سیاسی در پایان گفت: «عربستان سعودی»، با این تصمیم گیری های اخیر و اقدامات سیاسی نامتعادل، دوستان و متحدان استراتژیک را از گرد خود پراکنده کرده است و اگر این روش «عربستان» در عرصه بین المللی ادامه یابد، به زودی «ریاض» خود را در این عرصه تنها خواهد یافت.
از نگاه ناظران، تجدید نظر «عربستان» در سیاست های منطقه ای و بین المللی خود، مقدمتر از جستجوی مؤیدان و حامیان در این نقطه و آن نقطه است، دستگاه دیپلماسی «عربستان» با تصمیم گیری های شتابزده خود، ابتدا موجب بروز مشکلاتی برای خود و در مرحله بعد برای کشورهای منطقه و همسایه شده است و اگر چنین تصمیم گیری هایی ادامه یابد تنها باعث افزایش پیچیدگی مسائل برای «ریاض» خواهد شد.
نظر شما